Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehetne a fiatalokkal...

Hogyan lehetne a fiatalokkal újra megszerettetni a tévézést?

Figyelt kérdés

2021. jún. 9. 10:58
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
71%
Minek?
2021. jún. 10. 05:40
 22/33 anonim ***** válasza:
11%

Viccesek ez a válaszok...ugyanis a semmiről folyik a vita semmitmondóan.

Jómagam szeretem a klasszikus filmeket. Pénteken este vetítik a "Korzikai testvérek" című klasszikust míg vasárnap este a "Postás mindig kétszer csenget" címűt a Duna televízióban ahol mint a köztelevízióknál két különálló műsor között van reklám úgy mint régen. A Dunán rendszeresen vannak klasszikusok. És szép sorozatok is vannak (tegnap lett vége a "Kisasszonyoknak", volt a "Sanditon", a "Briliáns barátnőm", fut még a "Bizalom ára", stb. Az M5-ön és a Duna World-ön szintén értékadó, tartalmas műsorok vannak. Jó...az M2-t és az M1-et kihagytam...

Persze van aki nem szereti a fenti, a régi értékeket szem előtt tartó stílust. Az így járt! Én szeretem és én ezt tartom szem előtt. A kereskedelmi tévékkel pedig nem foglalkozom (komoly ember valóban nem néz úgy tv-t, hogy 20 perc film után 15 perc reklám aztán megint) csak még az M4-el, a sporttal. Úgyhogy én megvagyok elégedve a tévével. Ami érdekel azt maradéktalanul megkapom. Most volt múlt héten a "Cherbourg-i esernyők"...aki szereti, ismeri a klasszikusokat annak nemkell bemutatni. Aki meg hülye, tájékozatlan, buta barom az bajlódjon a TV2-vel meg a számítógéppel. Utóbbin hülyeség filmet nézni. Filmet tévén kell nézni.

Az az igazság, hogy aki szerette a TV-t a Kádár-rendszerben amikor 1 (+1) tv-csatorna volt és érdekes módon minden műfajban megtalált mindent az most is szereti ugyanis a köztévé olyasmi (nem ugyanolyan!) mint régen. A kereskedelmiket meg ki kell dobni az ablakon és semmi probléma nincs a televíziózással.

2021. jún. 10. 10:35
 23/33 anonim ***** válasza:
96%
Én a tudományos ismeretterjesztő csatornákat szeretem, de nem nézem állandóan. Számítógéppel dolgozom, munka után már nem mindig akarok képernyőt nézegetni.
2021. jún. 10. 10:40
 24/33 anonim ***** válasza:
13%

22:

Villámgyorsan, hogy lekapták a válaszomat...:-))))) Pedig minden szava igaz. Valakiket nagyon megsérthettem és magukra vették. Vagy a kereskedelmi tévéseket, vagy azokat akik őket nézik és nyavalyognak (de akkor minek nézik...), vagy akik nem szeretik a klasszikus filmeket, vagy...bánja az öregistent, hogy kinek mi a baja!:-) Lepontoztak hát lepontoztak. Pedig úgy van ahogy írtam.

2021. jún. 10. 10:49
 25/33 anonim ***** válasza:
80%

#22 jaja, bajlódjon a hülye számítógéppel. hát biztos hülye vagyok ha nem a sült galambot várom, hanem megnézem azt amit akarok, és akkor amikor akarom.

filmet egyébként lehet nézni led tvn, vagy szerezzek be egy eredeti Videoton supercolort?

2021. jún. 10. 11:44
 26/33 anonim ***** válasza:
90%

arról nem beszélve, hogyha valamilyen beteges vágytól hajtva eredeti nyelven szeretném megnézni az általad emlitett klasszikusokat.

jó mondjuk én azt sem értem mi köze a klasszikus műsorszórásnak a klasszikus filmekhez, mintha csak így lenne elérhető

2021. jún. 10. 11:48
 27/33 anonim ***** válasza:
27%

Kicsit jobban ráérek hát leállok reagálni...:-)

"bajlódjon a hülye számítógéppel. hát biztos hülye vagyok ha nem a sült galambot várom, hanem megnézem azt amit akarok, és akkor amikor akarom."

Megvan annak a varázsa, hogy leülök egy, a tv által adott műsorhoz és tudom, hogy vannak mások is akik nézik. Az olyan "amit akarok, és akkor amikor akarom" az olyan kivagyiság...

"filmet egyébként lehet nézni led tvn, vagy szerezzek be egy eredeti Videoton supercolort?"

A számítógépen a film azért nem jó mert...kisebb a képernyő (monitor), akadozhat, feljön a képre a reklám, kényelmesebb a fotel mint a háttámlás szék.

Az okostévének nevezett istencsapása meg (van olyanunk is ismerem) televan mindenféle felesleges hülyeséggel ami csak elvonja a figyelmet (egy példa: lehet állítani a képet élénkre, eredetire, eco, színház, mozi, sport, "mittudomén", meg a hangot meg a képméretet, "az öregistent", meg mindenféle hülyeség...) de a tévéhez mi kell?

-normális képminőség legyen adott, képméret szintén gyárilag, hangerőszabályozó, csatornaválasztó, és ennyi! Minden egyéb figyelemelterelő hülyeség. Visszasírom a legelső tévénket (fekete-fehér nagyképernyős Jupier) mert a színt leszámítva ezek az okos tévék semmivel sem érnek többet. Meg ott van náluk a sok szolgáltatás:youtube, netflix, Rakute, EON, prime video, meg mindenféle idegennyelvű baromság. Ezek se érnek semmit. Jó műsor kell és gyárilag beállított kép, hang (a hangot persze lehessen variálni). Ráadásul minek ezek a "két méteres" tévék? Nem mindenki a hall-ban tévézik...sok ember panelban él ott hol fér el az óriási tv.

"arról nem beszélve, hogyha valamilyen beteges vágytól hajtva eredeti nyelven szeretném megnézni az általad emlitett klasszikusokat."

Butaság ez is. Annyira jól senki sem érti az idegen nyelvet, hogy minden szót megértsen és ebből kifolyólag elővv vagy utóbb de úgy is lemarad. Akkor miért jó? Kivagyiság...

Mindenki az anyanyelvén nézze a műsort ha már a szerkesztőség lefordította véve a fáradságot.

"jó mondjuk én azt sem értem mi köze a klasszikus műsorszórásnak a klasszikus filmekhez, mintha csak így lenne elérhető"

Igaz, a kereskedelmi tévék műsorát nem ismerem, nem nézem DE nem hinném, hogy adnak olyan klasszikusokat (ráadásul a pannónia filmstúdió által szinkronizálva-klasszikus szinkron) mint a Duna Televízióban. A Dunán vagy két hete volt vasárnap Al Pacino-val a "Kánikulai délután". Vagy korábban Ventura-filmek. Steve McQueen. Még korábban Delon-tól a "Ragyogó napfény". Most nemrég a Párizsi Notre-Dame Lollo-val, stb.

Értékadó műsor mindig a közszolgálati tévén van. Ezt értem a külföldre is. ZDF, ARD, RAI, BBC, stb.

Az agymosó, agyonreklámozott meg a kereskedelmi...

Jó, le is merültem:-)

Kit érdekel, hogy ki mit, és hol néz? Én sem fogom a szokásaimat megváltoztatni, önök sem. Ez csak ilyen...szócséplés.

2021. jún. 10. 13:42
 28/33 anonim ***** válasza:
70%

Tessék...most néztem a jövő heti műsort.

Szerdán, június 16. 20 óra 40-kor a klasszikus Anthony Hopkins-féle filmváltozat sorozat változatának az első része lesz a Duna TV-ben míg pénteken este (18-án 20 óra 35-kor)egy igazi csemege ínyenceknek Jean Gabin főszereplésével egy Maigret film:

[link]

Nagyon jó tartalom, szereposztás, rendező, francia klasszikus mozi.

Nem kell a tévét temetni CSAK okosan nézni. A kereskedelmi csatornákat kidobni a kukába és az értékálló filmeket sugárzó köztelevíziót az előtérbe helyezni. Persze van aki a TV 2-őt ismeri és hasonszőrű társait és azon ismeretei alapján kesereg, hogy ilyen tré a tv meg olyan. Igaza van. Azok olyanok. De nem azokat kell nézni.

Jean Gabin az egyetemes filmtörténet egyik legnagyobbja. Persze van aki nem ismeri. Az ő dolga. De a tv igenis él és virul CSAK a rengeteg szemét között nehéz megtalálni a gyöngyszemet. A Duna televíziót.

2021. jún. 11. 17:47
 29/33 anonim ***** válasza:
58%

Vagy itt lesz csütörtökön (jövő héten) az M5-ön EZ a film:

[link]

Ez se kutya...szereposztás, tartalom, rendező. Klasszikus.

De megígérem a továbbiakban nem reklámozom a köztévét. Nem is szorul rá meg úgy van ez, hogy akit érdekel az értékálló műsor az úgyis megtalálja.

2021. jún. 11. 17:50
 30/33 anonim ***** válasza:
67%

Lenin nem tudom hány éves vagy, szerintem még nálam is idősebb egy jó huszassal. mondanám hogy sznob vagy, de nem, mert akkor nem írnál olyat, hogy nem kell filmet eredeti nyelven nézni, hiszen úgy sem értjük (én svéd filmet svédül nézek, angol felirattal, ezt add össze), és nem jönnél a tvvel sem, ugyanis ezek a filmek mozifilmek, és a tv sosem fogja visszaadni azt, amit a vászon.

az okostévés okfejtésed szerint szimplán hülye vagy, de üti az első feltételezésem hogy idősebb vagy mint én. ők ugyanis nem ismerik ilyen szinten a tvket. lehetnél troll is, de az nem venné a fáradtságot tv műsorok ide masolgatására

no most akkor mi legyen? elmondanám neked hogy nagyon sok art mozi elérhető neten, külön blogok is vannak amik ezzel foglalkoznak. továbbá rengeteg art mozi elérhető - legyünk kicsit anakronisztikusak, úgy is szereted az elavult dolgokat - dvd-n, és ezek egyikén sincs reklám, emellett Budapesten van art mozi hálózat, de ezeket szerintem pontosan tudod te is. szóval csak annyit mondanék, hogy jó tvzést és várakozást! én meg csak leveszem a polcról és megnézem. tudom, hogy is írtad? ez afféle kivagyiság.

a legjobbakat!

2021. jún. 12. 09:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!