Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mikor lesz...

Magyarországon mikor lesz ingatlanadó?

Figyelt kérdés

2021. jún. 8. 19:59
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Azoknak többsége összelopkodta a rendszerváltáskor.

Az élet is olyan mint egy monopoly, egy idő után akik felvásárolták az egész ingatlanpiacot oda új embert már nem engednek, és csak öröklés után lehet hozzájutni.

Ezen vagy ingatlanadó segít, vagy egy forradalom a nemesek is élősködtek rajtunk 1947-ig.

Aztán most meg a komcsi ivadékok élősködnek akik gyárat földeket mindent vittek, "megdolgoztak" érte

2021. jún. 8. 21:57
 12/24 anonim ***** válasza:
Ahol én lakom, ott van. Építményadónak nevezi az önkormányzat. Nélgyzetméterre van kitalálva. Mi 120m2-t vallunk be, arra évente 30e Ft. Ezt két részletben kell kifizetni, tehát fél évente 15e Ft.
2021. jún. 8. 22:05
 13/24 árokpart ***** válasza:
71%
Ne haragudj kérdező, de neked valami mentális problémád is lehet. Társadalmi különbségek a világ minden országában van még a kommunizmusban, pontosabban a szocializmusban is volt nem is kicsi, csak akkor a médiák hiánya miatt nem láttad. Lássuk javasolj akkor valamilyen hosszútávú gazdasági programot ahol mindenki egyenlően a legnagyobb életszínvonalon él. Parancsolj várjuk!
2021. jún. 8. 22:12
 14/24 A kérdező kommentje:

A NER-es kölyök vagy komcsi ivadék, összemossa a dolgot.

A legnagyobb életszinvonal egyenlőség nem létezhet.

De a lakhatás alapvető emberi jog, és nem a piócák magyar ingatlanbárók élősködése az alapvető jog,csak ebben a pöcegödör országban.

2021. jún. 8. 22:15
 15/24 anonim ***** válasza:
#14-es: "ebben a pöcegödör országban". A pöcegödörben fekália van, talán ha elmennél innen, kevesebb lenne...
2021. jún. 9. 14:58
 16/24 anonim ***** válasza:

10-es A gondolatmenetet csiszolhatnád. Attól hogy nekem ingatlanadót kell fizetnem, neked nem lesz lakásod. Nekem lesz attól kevesebb jövedelmem. Arról ne álmodozz, hogy lesz szociális bérlakásprogram. A szocializmusban volt. Csókosoknak lehetett olcsón lakni. Le is épült az ingatlanállomány. Felújítás, karbantartás helyett bagóért eladták a bérlőknek.

" Nem kell az ember lakhatásából is üzletet csinálni."

Mi az a társadalomban ami nem üzlet? Az autó? A kenyér? A cipő? Melyiket adják ingyen és hol?

Mennyi egy új építésű lakás négyzetméter ára? Szerinted túlárazott? Amennyiben igen, akkor megtaláltad az évtized üzletét. Elballagsz egy bankhoz, megkérded őket, hogy finanszírozzák a tuti bulit.

A lakás is olyan mint az autó. Van egy önköltsége az alatt nem gyártják. Ha tól drágán adják viszi az üzletet a konkurencia.

A lakás is hasonló jószág.

2021. jún. 9. 15:10
 17/24 anonim ***** válasza:

"a nemesek is élősködtek rajtunk 1947-ig"

inkább 1848-ig. Utána jobbágyfelszabadítás, polgárosodás, bár a nemesi rangok maradtak.

2021. jún. 9. 15:15
 18/24 anonim ***** válasza:
Nem a lakás drága. Én vagyok szegény, hogy nem tudok venni. Ha tudnék annyiért házat építeni amennyi pénzem van, építenék.
2021. jún. 9. 15:18
 19/24 anonim ***** válasza:

ma 15:10

Nem ingyen kell adni, csak talán ha egy embernek 5 lakása van, amiből 4 kihasználatlanul rohad, az talán nem annyira jó nem gondolod?

Ne az legyen a cél, hogy a gyereknek adj lakást, hanem hogy a gyerek is tudjon venni lakást.

Minél több ingatlana van valakinek, annál nagyobb adót kell rá rakni.

Tegyük fel a kenyér nem tudna megromlani és nem gyártanak egyebet. Na, egy ember, mondjuk egy Mészáros Lőrinc felvásárolja az összes kenyeret. A 99%-át nem eszi meg, de tartogatja, hogy hátha majd a jövőben, vagy majd adok annak aki szimpi. Ez nem megoldás.

Rá kell kényszeríteni azokat, akik hoardolják a lakásokat, hogy adják el, hogy másnak is lehessen élete.

2021. jún. 9. 15:22
 20/24 anonim ***** válasza:
Én szívesen eladom neked! Meg tudod fizetni?
2021. jún. 9. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!