Az ingatlanadóról kicsit másképp. Érdekel?
Nos. Csak egy példát szeretnék mondani. A fidesz megpróbálkozott azzal, hogy csökkent néhány adót, aztán abban bízott, hogy majd mivel kevesebb, többen fogják fizetni. Mert hát biztos ez áll a közgáz tankönyvekben, egy mintatársadalomban akkor lehet, hogy így kellett volna ennek működnie. Ez megbukott! Valamiből gyorsan pótolni kellett a kiesést. Jött a bankadó és ilyen olyan adó, amit aztán részben sikeresen áthárítottak ránk. A cél viszont szerintem jó volt.
Az internetadóról annyit, hogy HA bevezetik, akkor a szolgáltatóra terhelik, aki meg részben majd ránk. Egy háztartásban max 700 forint lehet ennek mértéke. Nyilván az a kormányzat nem teljesen hülye, aki már másodszor szétnyerte magát a választásokon.
A példám tehát. Bruttóban keresel 100 ezret, az mondjuk 65000 nettó. Az szja ebből talán 16 ezer. Aki feketén/eltitkoltan szerez jövedelmet, az mondjuk keres nettó 65000-et. Mindketten kifizetik a 700 forint internetadót. A kormányzat viszont beszél az szja csökkentéséről. Jó jó beszél, de hát rezsicsökkentés is végbement és érezhető. Még egyszer mondom, azért ezek nem teljesen idióták! Mondjuk csökkentik az szja-t 700 forinttal. Akkor nekem mint becsületes munkavállalónak csupán csak egy adóátrendeződést kellett elszenvednie. Viszont aki nem fizet szja-t, az bukott 700 forintot. Az én olvasatomban a kormány olyan adónemeket vezet be, amelyeket mindenki fizet, a tisztességes adófizetők nem járnak rosszabbul. Aki viszont valahol jól akar járni, itt most rosszabbul jár. És nyafog. Én nem látok ebben problémát. Te igen? adófizető állampolgár vagy???
Ez ott bukik meg, hogy nagyon kevés ténylegesen feketén dolgoztatott ember van az országban.
A legtöbb vállalkozás 4 órás minimálbérre bejelenti az alkalmazottat, a többit fizeti zsebbe.
" Az én olvasatomban a kormány olyan adónemeket vezet be, amelyeket mindenki fizet, a tisztességes adófizetők nem járnak rosszabbul. "
Csak sajnos nem kapom vissza sehol azt a 700 vagy akárhány Forintot. Rendesen, 8 órára bejelentve dolgozok. Sőt, még szívni is fog a cég, mivel a cafeteria adóját is megemelik. Ha valóban úgy lenne, hogy a fogyasztást terhelő adókat növelik, és mellette a munkát terhelő adókat csökkentik, akkor a dolgozó és ebből adózó nép boldogan élne. De sajnos ennek is csak a fele igaz.
"A fidesz megpróbálkozott azzal, hogy csökkent néhány adót,"
Melyik adót csökkentette? Mesélj...
Az internetszolgáltató eddig is fizetett adót, ez csak egy plusz, újabb dupla adó, egy korrupt, tolvaj kormánytól.
Az internet röhög a korrupt NAV-on, erre nesze nektek internetadó!
Azért nem furcsa, hogy a (tanult, gazdasági szakember) pénzügyminiszter által benyújtott törvényben semmilyen felső határ nem volt, és csak a felháborodás hatására nyögte be az egyik aRogáns fidesznyik a módosító indítványt a max.700 ft-al?
"A szolgáltató fizeti" - "Egy háztartásban max 700 forint
lehet ennek mértéke." - mivaaan? - a szolgáltató fizeti de rám szabják a mértékét???
Hozzáértés nuku, csak a sarc!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!