Szerintetek rasszista Rusvai Miklós amikor jó dolognak tartja az elkülönítést?
Mert szerinte jobb, ha el vannak különítve az oltottak és a nem oltottak.
Mert ugye az is jó volt, amikor anno a négerek, aztán meg a zsidók voltak elkülönítve. Jó dolog ez az elkülönítősdi. Csakhogy az ilyenekről utólag mind kiderült, hogy súlyosan rasszista, és mélységesen elítélendő.
"Azt látom, hogy a válaszadók többsége még mindíg abban hisz, hogy a vírustól mind meghalunk."
Azt látom, hogy még mindig le vagy ragadva a 3%-os halálozási rátán. Ha a 4 hetes kórházi kezelések ára, a kimerült egészségügyi dolgozók kímélete, az utólagos szövődmények se, nyitották fel a szemedet, akkor ehhez tényleg nincs mit hozzáfűzni. Most már csak tényleg azt sajnálom, hogy... Nem, én nem kívánok neked ilyet.
"Minket csak ne védjenek. Ha kell, majd mi vigyázunk magunkra, nem kell ezt másnak megtenni."
Rendben, de ha esetleg megbetegednél, akkor is legyél szíves megvédeni magadat az otthonodban. Ne látogasd a háziorvosi rendelőt, ne vásárolj tb támogatott gyógyszereket és ne foglalj kórházi helyet. Amennyiben megfertőznél valakit, úgy az ő költségeit is legyél szíves kifizetni.
Ha ezt mind vállalod, akkor mondhatod, hogy ez egyedül a te döntésed. Ameddig nem így van, addig a döntésed rám is kihatással van, így valamilyen formában illene alkalmazkodni is keveset.
"Rendben, de ha esetleg megbetegednél, akkor is legyél szíves megvédeni magadat az otthonodban."
Először is anyukád!
Másodjára, havonta vagy 300e Ft-ot vonnak le a fizetésemből adókra, járulékokra, fizetek egy tonna áfát, egy halom másik adót.
Ezen kívül van magán egészség biztosításom is, és az egész családnak.
Évente egyszer vagyok max megfázva kb.
Úgyhogy kvára az én dolgom mikor betegedek meg és lesz szükségem ellátásra. Én se baxogatom a dohányosokat, hogy ne az én adómból tüdőrákoskodjanak, úgyhogy mindenki foglalkozzon a saját védelmével.
És igen, én egészséges vagyok, nem volt bajom, nem kerültem kórházba, úgyhogy ahogy feljebb írták, eddig az oltottak kaptak ingyen vakcinát az én adómból is. Tehát te tartozol köszönettel a többi adófizetőnek és nem fordítva.
Ok, le lettem zúzva, egy oda, kezdjük elölről. :) Bocs, ha túltoltam, kissé be vagyok triggerelve ezekre a vitákra. Megpróbálom kicsit higgadtabban a racionális vita reményében.
Én nem gondolom, hogy mind meghalnánk ebben a vírusban, sosem gondoltam. Én azt gondolom, hogy bár nem túl halálos, de azért elég baj így is. Nekem elég az, hogy ezrek nyomák hetekig a kórházi ágyakat, ami komoly terhelés.
Igen, tudom, egy csomó ember csak azon pörög, hogy "ú meghalunk", de attól még, hogy nem halunk meg mind, a probléma még súlyos. Ezért akadok ki, amikor újra meg újra a halálozással jönnek.
Hozzáteszem, világszinten a jelenlegi statisztika 2,07%, ami nem 3, de az általad említett 0,1 nek több, mint húszszorosa. Nem ez a lényeg, csak jegyzőkönyvbe jegyeztem meg.
A másik triggerem a "ne mondja meg nekem senki" mentalitás. A TB-s beszólásom félrement, nem akartam rosszindulatú lenni, ne haragudjatok. Csak azt akartam megvilágítani, hogy amennyiben mégsem tudod megvédeni magad, annak másokra is hatása van, így van benne társas felelősséged.
Az én szememben az oltatlanul közösségbe járás olyan, mint az ittas vezetés. A te szabad döntésed, mennyit iszol, de ha ittál, autóba nem ülhetsz, mert az veszélyes lehet másokra, és rád is. Lehet azt mondani, hogy te ismered a határaidat, és ez simán igaz is lehet, de ettől még nem lesz diszkrimináció, hogy a piásokat kizárják az autóvezetésből.
Amit meg legfőképpen nem értek az az, miből gondolják emberek azt, hogy jobban tudják, hogy milyen a betegség mint a világ összes orvosa, akik saját szemükkel látják? Miből gondolják, hogy jobbam tudják, hogyan kell védekezni a járvány ellen, mint a világ összes virulógusa?
Szóval nekem ezek nem férnek a fejembe. Nem szándékom senkit kioktatni, sem beszólni, ha így tettem, sajnálom. Egyúttal a vitára és érvekre nyitott vagyok.
Re, menjünk sorban:
A statisztikáknak nem hiszek. Az x halott meg beteg szerintem kamu. Főleg, hogy állítólag Müller C. is bevallotta, hogy kb mindenki koronavírusosnak számít a statisztika szerint. Erről állítólag videófelvétel is van. Azért állítólag, mert marhára nem volt soha kedvem megnézni, annyira irritált a nő. Egyébként többen is beszámoltak róla, hogy rokon, ismerős koronásként halt meg mikor nem is az volt a kiváltó ok. Persze ezt vagy elhisszük vagy nem.
Minden hatással van mindenkire. Az oltás ami tudomásom szerint nem is oltás, nem véd úgy mint egy védőoltás. A betegség lefolyása lesz enyhe. Nahmármost, úgy tudom, és javíts ki ha tévednék, de az emberek túlnyomó többsége enyhe lefolyással ússza meg a betegséget, sokan észre se veszik, úgy ment át rajtuk. Ergó kb ugyanaz lehet a kimenet mint az oltásnak. Hisz mindig azzal érvel mindenki, hogy az oltástól enyhe lesz a betegség és nem kerülök kórházba lélegeztetőre. Én úgy gondolom, hogy oltás nélkül is pontosan ugyanez lesz a kimenetele nálam ha egyszer elkapom.
Ezt persze senki nem tudhatja 100%-osan. Emiatt az oltás olyan mint egy biztosítás, lutri. Vagy fog kelleni, vagy nem.
Az oltott szintén lehet beteg, csak nem érzi meg, és fertőzhet, még ha kevésbé is mint egy "oltatlan". Tehát az oltott, ha kisebb százalékban is, de mégis veszélyeztet másokat. Márpedig sok esetben a negatív teszttel rendelkező olyan előnyöket élvezhet mint a beoltott. Tehát egy bizonyítottan egészséges ember keveredhet egy potenciális fertőző emberrel. Akkor ki veszélyeztet kit?
Az oltás egyéni felelősség kérdése. Mindenki maga döntse el, hogy kell e neki vagy sem. Én nem tartozom felelősséggel senkinek a családomon kívül. Aki fél, az oltasson.
Az oltásoknak lehetnek nem kívánt mellékhatásai. A bevizsgáltaknak is, hát még annak ami nem ment végig a rendes teszteken. Emiatt ha rábeszélsz valakit az oltásra és kárt szenved vagy akár meghal, akkor az a te felelősséged is lesz. Ha én valakit lebeszélek az oltásról és az meghal covid-ban, akkor az meg az én felelősségem. Ezért kell mindenkinek magától eldöntenie miként dönt.
De ugyebnár a képernyő mögött nem fogod látni, hogy mi történik azzal akit rábeszélsz valamire. Így könnyű.
A víruskezelés célja, hogy a betegeket elkülönítsük az egészségesektől és nem az, hogy az egészségeseket büntessük és rákényszerítsük egy döntésre ami állítólag nem kötelező. Pisztolyt tartok a fejedhez és azt mondom, hogy önként döntöttél?
Egy piás minden esetben veszélyes, sértő hozzá hasonlítani egy "oltatlant".
Végül: nem értem, miért kellene vakon bíznom orvosokban, kutatókban? Ők is emberek, hibáznak, megvehetőek, megfélemlíthetőek. Egyébként pedig össze-vissza beszélnek. Ha azt hiszed hogy minden orvos olyan kedves és jó mint Carter doki a vészhelyzetből, akkor nem láttál pénzt követelő szülészt, nem jártál még SZTK-ban. Igazából magánból is van tapasztalatunk bőven, ahol a doki hülyeségeket beszél, vagy félrekezel.
Tehát vakon nem bízunk senkiben, meg lehet hallgatni mindenkit, de végül magunk kéne döntsünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!