Egy esetleges kormányváltással jövőre még megakadályozható a FUDAN ideköltözése, ha az új kormányány a sarkára áll vagy már túl késő?
Nem vagyok oda az ellenzékért, de engem a kormánypártok nem győztek meg arról, hogy megéri a magyaroknak a FUDAN ideköltöztetése, a Belgrádi vasút szintén elég rizikósnak néz ki. Az lenne a terv, hogy Magyarország lesz Kína legstabilabb partnere az unión belül és ennek lesznek járulékos hasznai?
Pártfanatizmus nélküli, túlfűtöttségmentes, objektivitásra törekedő hozzászólásokat várok.
Nem értem a pénznél való leragadást.
Ha minden magyar -vagy inkább magyar ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ akárki- is INGYEN tanulhatna a Fudanon, az igazolná a kötelező jelentésírást egymásról?
Ha ingyen lenne magyaroknak az indokolná, hogy aztán "minél több" -ahogy a HL nyilatkozta- magyar egyetemre IS betelepüljön a Fudan?
Ha magyarnak ingyen lenne a Fudan, az igazságossá tenné, amit a HL tervez, hogy majd a FUDANRA jöjjenek a nyugati egyetemek, mint az Oxford, Yale és a többi?
1 Soha nem lenne szabad olyan embernek hatalmat adni, aki a saját szavaival: "szerelmes lett" 1 év alatt egy országba, lett légyen az az ország bármelyik is.
2. Ha UGYANENNYI pénzt fektetnénk mondjuk a Sote-ba, az anyák megmentője nevét viselő egyetembe, az is 34. lenne a világ egyetemei között, SŐT.
#45-ös!
Nekem elég rossznak tűnnek azok a kondíciók a magyar állam számára, amivel felépülne ez az egyetem, nem látszik, hogy miért lenne ez kifizetődő a magyaroknak. Kinai hitelből, kínai cégek, kínai építőanyagból építkeznének, és akkor arról, hogy a magyarok milyen arányban, mennyi pénzért tanulhatnának ott még nem is beszéltünk.
46
Honnan ismered a kondíciókat, amikor még azok is tárgyalás alatt vannak? Ebből az egészből még csak egy laza keretterv kerül elő, ahol bármelyik pontnál rengeteg eltérés lehet, és sok ki is kerülhet belőle. Ezért meglepő és hihetetlen, hogy sok hírportál már az aláírt szerződésekkel villog...
#47-es!
"A magyar kormány egy kínai állami óriásvállalattal szeretné megvalósítani a magyar felsőoktatás elmúlt évtizedeinek egyik legnagyobb beruházását, a sanghaji elitegyetem, a Fudan budapesti kampuszának építését – derül ki a Direkt36 által megszerzett kormányzati dokumentumokból."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!