Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a benyomásotok a cigányokka...

Mi a benyomásotok a cigányokkal kapcsolatosan?

Figyelt kérdés

2021. máj. 25. 19:59
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
89%
Őszintén szólva, aki pozitív, vagy inkább pozitívat válaszolt, az még nem találkozott cigánnyal szerintem, vagy maximum nagyon kevéssel akik pont a "pozitív csalódások".
2021. máj. 25. 23:14
 22/33 anonim ***** válasza:
77%
Szia Uram
2021. máj. 25. 23:26
 23/33 anonim ***** válasza:
40%
21: vagy te nem találkoztál még eléggel :)
2021. máj. 25. 23:29
 24/33 anonim ***** válasza:
89%
Sok rendes cigány van, de nem elég. Szóval lehet általánosítani, a "nem elég" részének egy kis gázosítást!
2021. máj. 26. 00:27
 25/33 anonim ***** válasza:
90%
Normálissal, becsületessel eddig nem sikerült találkozni, hiába hallottam hogy van köztük normális. Jól rejtőzködnek.
2021. máj. 26. 03:50
 26/33 anonim ***** válasza:
30%

"Attól hogy homokba dugod a fejed a probléma még mindig fennáll."

Durva, de a 20 évvel ezelőtti párhuzam most is áll: amikor nem értettem egyet akkor is azt mondták rám, hogy homokba dugom a fejem, meg naiv vagyok. Nincs új a nap alatt.

"sok megyében az elsős diákok 25%-a, van ahol 35%-a roma származású"

A statisztikáid forrásást belinkelnéd, kérlek? Én semmi ilyesmit nem olvastam. Úgy értem, nyilvánvalóan vannak olyan települések, ahol ez az arány sokkal magasabb is, de szerintem ott a magyarok elvándorlása nagyobb szerepet játszik, mint a romák "szaporulata". Ezzel együtt nyilvánvalóan nő a számuk, ezt egy percig sem vitatom, ugyanakkor az apokalipszist én még elnapolnám.

A kérdésre válaszolva: a véleményem róluk? Összetett.

Egyrészt magam is tartok tőlük. Alacsonyan civilizált, társadalom, amelyet primitív ösztönök - tekintélyelvűség, dominancia, lobbanékonyság, stb - irányítanak. Ehhez hozzájön, hogy tele vannak frusztrációval, mert mélyszegényésgben élnek, és általános lenézés, megvetés veszi őket körül - cigánynak lenni manapság szívás.

A fenti két dolog elegye gyúlékony. Ha találkozom egy emberrel, akinek nyomor az élete, a megküzdési stratégiája pedig agresszió, akkor nyilvánvalóan veszélyben vagyok - különösen, hogy pont az én népem és az övé között van feszkó. Szóval én is bizalmatlan és félénk vagyok velük szemben.

Másrészt pedig azt gondolom, hogy nagyon érdekes kis népcsoport. Őszinték, szenvedélyesek, szabadelvűek, konzervatívok, akikkel amúgy ha tisztelettel bántam, még sosem ért attrocitás (ellenkező esetben igen). Anyósom egy igazi roma óvodában volt óvónő 40 évet - tavalyig -, és mai napig mondogatja, hogy érteni kellett a nyelvükön, de amúgy nagyon szerette őket, nagyon hálásak voltak a törődésért. Ez nem jelenti azt, hogy nem voltak balhék, csak azt, hogy le tudta őket kezelni, és barátsággal szálltak ki belőle a felek.

Ettől még nem vágyom roma szomszédságra, és a problémát sem bagatellizálom el. Mindössze arról van szó, hogy a ti szemetekben a probléma az, hogy a magyarságon él egy élősködő nép, akit nem lehet eltakarítani onnan. Az én szememben pedig adott egy erős feszültség magyarok és cigányok között, amit senki nem tudja, hogyan kezeljen, és nem csak a cigányok tehetnek róla, és nem is oldhatják meg egyedül.

2021. máj. 26. 09:41
 27/33 anonim ***** válasza:
76%

[link]

,,Az én szememben pedig adott egy erős feszültség magyarok és cigányok között, amit senki nem tudja, hogyan kezeljen, és nem csak a cigányok tehetnek róla, és nem is oldhatják meg egyedül."

Minimum 75%ban a cigányok sara. A saját kiemelkedésükhöz vajmi kevés az hogy a magyar állam alájuk tol mindent, náluk meg a szándék is hiányzik. A magyarok maximum abban hibásak hogy túl megengedőek...

2021. máj. 26. 10:03
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Elolvastam az alfahíres cikket, és rákerestem a hvg-n is, tök érdekes volt, és egy kicsit árnyaltabban látom a helyzetet. A számuk egyértelműen nő, 30 év alatt megduplázódott - ezzel eddig sem vitatkoztam. A hvg viszont nem csak a roma tanulók, hanem általánosságban a lakosság körében említi ezeket az arányokat az említett megyékben.

Ha él mondjuk Magyarországon úgy egymillió cigány, és ebből kétszázezer a hatszázezer lakosú BAZ megyében él, akkor ott bizony minden harmadik ember cigány. Abba most nem megyek bele, hogy ez sok vagy kevés, de ha a teljes népesség aránya és a tanulók aránya megegyezik, akkor robbanásról nincs szó.

Sokkal inkább úgy látom, hogy vannak országrészek, amik romák népességnövekedése és a magyarok elvándorlása miatt egyre inkább cigány megyék (vagy azok lesznek). Ez szerintem is olyan, ami ellen több szempontból tenni kellene, egyedül a cikk hergelő hangvételével nem értek egyet.

Persze tévedhetek is, lehet velem vitatkozni, de nem kell nekem esni. Nem vagyunk ellenségek.

2021. máj. 26. 10:40
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Negatív. Alapvetően nem vagyok előítéletes és elfogadó vagyok, de ha adnak rá okot, akkor már nem. A cigányok pedig adtak rá okot, nem egyszer. Tudom, hogy vannak normális, értelmes cigányok, velük semmi bajom sincs, volt egy ilyen osztálytársam általános iskolában, viszont a túlnyomó többség nem ilyen.

Mindig csak azt látom, hogy mocsokban és szegénységben élnek, de sorra szülik a gyerekeket a szegénységbe és a rossz körülményekbe. Szegény gyerekek nem tehetnek semmiről, viszont nagyon-nagyon nehéz ebből kitörni, csak keveseknek sikerül (őket nagyra becsülöm), és akkor ők is majd így szülik a gyerekeket és így tovább... Iskolázatlanok, buták, nemhogy az érettségi, de sokaknak a 8 általános sincs meg.

Elég nagyképűek, csak tudnám mire fel. Mindenkibe belekötnek, agresszívek, verekednek, sok bűncselekményt szintén cigányok követnek el. Hányszor tapasztaltam már olyat, hogy ültem a villamoson/buszon, egészen addig nyugalom volt, amíg egy cigánycsapat fel nem szállt, utána már az egész busz tőlük zengett, lökdösték egymást, ordítoztak egymással.

Inkább szeretem elkerülni őket.

Tisztelet a kivételnek!

2021. máj. 26. 11:51
 30/33 anonim ***** válasza:
89%
Valaki leírhatná, hogy hol találok tömegével normális, rendes cigányokat. Mert azzal sokra megyek, hogy "ismerek párat", aztán szembe jön a valóság Zuglóban, a Jászain, és az aluljárókban.
2021. máj. 26. 16:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!