Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán miért mondogatja hogy...

Orbán miért mondogatja hogy erősödik az ország gazdasága, miközben rekordgyenge lett a forint az elmúlt 2 évben?

Figyelt kérdés
Nem értem a logikáját a sok hazugságaiban. Ezzel a kamu szöveggel még a legbutább embereket sem tudja átverni.

2021. máj. 19. 21:53
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:

#44 "elvtárs" garantáltan így van, az államban találták ki ezt a hülyeséget, igen. Ha nem jelentkezik be a munkanélküli amikor kell, onnantól már nem munkanélküli.

Hogy lehetséges a 3. oldal? Úgy, hogy ahogy írtam, azok már nem számítanak munkanélkülinek. Itt még annyira nem is kell statisztikát hamisítania a ksh-nak mint amennyire szokott kelleni.

"Elvtárs" ti narancskomcsik veritek magatok a nagy fejlődésre. Akkor miért nem emelkedtek a fizetések már 11 éve is?

Az írt 149%-os szemfényvesztés mellé pedig vedd még azt is, hogy szinte mindenféle juttatásaikat, kedvezményüket megszüntették az orvosoknak, többnyire így a valós bér többnyire alig emelkedett. Aztán hol vannak a tanárok, és a többiek?

Az élelmiszer árak, évente átlagban 10%-ot emelkedtek, de nem csak az élelmiszer árak.

2021. máj. 26. 09:37
 52/60 anonim ***** válasza:
59%

“De fidesz fényező fogd már fel végre hogy nincs válság, az eu miatt minden ország fejlődik valamennyire. Jönnek a német auto gyárak stb”

Az MSZP érában a fejlődésünk mértéke 15% alatt volt, a velünk egy kaliberű országoké jóval magasabb, átlagosan 40%. A Fidesz éra alatt. 27% volt a fejlődésünk mértéke, a többieké szintén 27%, tehát hoztuk az átlagot.

AZONOS körülmények között jóval nagyobb fejlődést produkált a többie ország az MSZP éra alatt. Erre nem lehet kifogás az akkori világválság, és az akkori kevesebb Uniós támogatás, mert az a többiekre is hatással volt, ők mégis produkáltak eredményt. Én nem az MSZP 15%-át hasonlítom a Fidesz 27%-ához, hanem a szomszédos országokhoz az adott érában. Ha az MSZP éra alatt a többiek is 15% növekedést produkálnak, akkor az MSZP eredményére is azt mondom, hogy átlagos, de így nem az, hanem baromi gyenge. A Fidesz gazdasági növekedése mondható átlagosnak.

“De ez nem a fidesz miatt van. 1-2 szám javult, sokminden más meg lepusztult.”

Akkor mi miatt? Az MSZP éra-beli szomszédainkhoz viszonyított gyenge növekedés mi miatt van? Melyik az a sokminden más, ami lepusztult?

Jaj, már megint belédbotlottam, te vagy az a komcsizós kommentelő. Látom az idő nem segít rajtad, ugyanolyan vérproli vagy, nem fejlődsz. Áruld már el végre, hogy jönnek ide a kommunisták, te isten barma? :)

“Hogy lehetséges a 3. oldal? Úgy, hogy ahogy írtam, azok már nem számítanak munkanélkülinek.”

Munaknélküliek száma: 183ezer

1 hónapja munkanélküliek száma: 24ezer

1-3 hónapja munanélküliek száma: 30ezer

Akkor a maradék 129ezer több mióta is munkanélküli? Szerintem egyértelműen, hogy több, mint 3 hónapja, de ha szerinted nem így van, írd meg, hogy mióta.

“Akkor miért nem emelkedtek a fizetések már 11 éve is?”

Mit akarsz kinyögni? Hogy nem emelkedtek 11 éve a fizetések? Szerintem bárki megmondhatja, hogy emelkedtek.

“Az írt 149%-os szemfényvesztés mellé pedig vedd még azt is…”

Írd meg akkor, hogy mi a valóság az orvosok fizetését illetően. Csak szólok, hogy az imént let duplázva, az már eleve 100% emelés.

“…szinte mindenféle juttatásaikat, kedvezményüket megszüntették az orvosoknak, többnyire így a valós bér többnyire alig emelkedett.”

Milyen juttatás, kedvezmény szünt meg? Ez pénzben mennyit jelent? Mennyivel növekedett az orvosok fizetése szerinted?

“Aztán hol vannak a tanárok, és a többiek?”

Azokról nem találtam infót, de nem is ástam bele magma mélyebben. Hozz róla te anyagot, forrást, hogy mennyivel emelkedett, ha annyira izgatnak a tanárok és a többiek. A 2010 előtti kormányzások emelkedéseiről is, csak hogy legyen viszonyítási alap. :)

“Az élelmiszer árak, évente átlagban 10%-ot emelkedtek, de nem csak az élelmiszer árak.”

Az élelmieszerárak 47%-ot emelkedtem az elmúlt 11 évben, így az évenkénti 10% emelkedés kamu.

[link]

Persze ha meg tudod cáfolni, hajrá.

2021. máj. 26. 23:55
 53/60 anonim ***** válasza:
33%

Elvakult fidesz mániással felesleges vitatkozni. Vagy legalábbis én nem pocsékolom rá az energiát.

Azt is 50x el kellett magyarázni miért van kevesebb munkanélküli.

Komolyabb témákhoz hozzá se kezdenék.

Neked úgyis egyetlen célod van: benyalni az orbánodnak :)

2021. máj. 27. 08:14
 54/60 anonim ***** válasza:
25%

Azt a legegyszerűbb mondani, hogy felesleges vitázni, ezt bárkivel szemben el lehet sütni. :)

50x elmagyaráztam, hogy miért hülyeség amit előadtok. Elmondtam, hogy hol nem klappol, a mantrátok, kérdéseket szegeztem nektek. Egyre nem tudtatok válaszolni, egy érvet nem láttam, csak elismételtétek ugyanazt.

Komolyabb témákhoz hozzá se tudsz kezdeni, hisz már itt elvéreztél.

Nekem egy célom van, rávilagítani a tényre, hogy a Fidesz gazdaságilag jóval eredményesebb, mint a korábbo kormányzások.

Ezt a tényt a hozzád hasonló Fidesz-gyűlölők zsigerből utasítják el. :)

2021. máj. 27. 21:29
 55/60 anonim ***** válasza:
93%

Utolsó, ha a fidesz ennyire csodálatos, miért veszített a fővárosban? Márpedig az a gazdaság, meg kb minden központja. Egyetlen térség ami kezdi utolérni az eu-t.

Akkor miért zavarták el a fideszt?

Mert a fidesz agymosással csak a hülye falusiakat lehet hülyíteni, a maradék nyomorultat meg megveszik egy zsák krumpliért. Vagy simán csak megzsarolják hogy közmunka se lesz.

Még mindig nem bírod felfogni a munkanélküli dolgot.

Regisztrálsz -> benne vagy a statisztikában mint munkanélküli.

Néha be kell menni, adnak egy új időpontot, aztán annyi.

Régebben, ha egy hónappal később mentél be, nem volt probléma. Az új szabály az, hogy ha pontosan azon a napon nem mész be, azonnal törölnek.

Másik újítás hogy mindenféle fellebbezést eltöröltek.

Régebben írhattál fellebbezést, elolvasták, néha meg is változtatták a döntést.

Már nincs ilyen, pert lehet indítani, amit neked kell fizetni.

Ennek 1 célja van, minél több embert törölni a nyilvántartásból.

És töröltek is rengeteg embert.

A fidesz egyetlen munkahelyet sebhozott létre. A stadion építéseken biztos sokan dolgoznak, ennyi erővel építhetnének valami olyat is, aminek haszna is van, nem csak dísz amit közpénből tartanak fennt.

Mind1 is egy buta fideszenek bármit magyarázol, nem érti.

"Mit akarsz kinyögni? Hogy nem emelkedtek 11 éve a fizetések? Szerintem bárki megmondhatja, hogy emelkedtek."

De az inflációt nem éri utol, vagyis gyakorlatilag csökkentek.

2021. máj. 28. 08:18
 56/60 anonim ***** válasza:
51%

“Utolsó, ha a fidesz ennyire csodálatos, miért veszített a fővárosban?”

És miért nyert országos szinten? És miért nyert kétszer is a fővárosban? De már megint ez a logika… Azzal próbálod magyarázni, hogy nem fejlődött az ország, hogy 2019-ben megválasztottak egy ellenzékit főpolgármesternek. Hogy jön egymáshoza kettő?

“Márpedig az a gazdaság, meg kb minden központja. Egyetlen térség ami kezdi utolérni az eu-t.”

Nocsak, nocsak! Beismered, hogy van egy térség, ami kezdi utólérni az EU-t. Ennek a térségnek majdnem 10 évig Fideszes vezetése volt, csak szólok.

“Mert a fidesz agymosással csak a hülye falusiakat lehet hülyíteni,”

Tipikus beszűkült Pesti gondolkodás, hogy Budapest az értelmiség azon felül meg már csak hülye falusiak vannak. Magyarország lakosságának 72%-a városokban lakik, tehát a fővároson felül van még 5,2millió, aki városokban lakik, olyan városokban, melyek többségében a Fidesz nyert.

Az iskolázottságról meg annyit, hogy Budapest legelitebb kerületei:

I. kerület: 1998-2019 Fideszes polgi.

II. kerület: 2006-2019 Fideszes polgi.

V. kerület: 2006-tól végig Fideszes polgik.

XII. kerület: 1998-tól végig Fideszes polgik.

A budai dombok mintha jobbra lejtenének.

Iskolázottság szempontjából legjobb vidéki városok:

Veszprém: 2006-tól Fideszes polgik

Szekszárd: 2006-tól Fideszes polgik

Eger: 2010-2019: Fideszes polgi

Budaörs: független van 10 éve

Dunakeszi: 2010 óta Fideszes

[link]

Még mindig nem bírod felfogni a munkanélküli dolgot.

Regisztrálsz -> benne vagy a statisztikában mint munkanélküli…

…töröltek is rengeteg embert.”

Te nem bírod felfogni, hogy miért baromság, amit vakerálsz.

Munkanélküliek száma -> 2010: 500ezer, 2020: 170ezer.

Te azt próbálod beadni, hogy van még több, mint 300ezer ember, aki munkanélküli, de hivatalosan nem az, mert törölték a rendszerből.

Akkor hol van ez a 300ezer ember, ha nem a munkanélküliek számát gyarapítják? Gazdaságilag inaktívnak kell, hogy számítsanak, tehát az inaktívak számában emelkedésnek kellene bekövetkezni, ahogyan a sok nem hivatalos munkanélküli gyarapítja, ennek ellenére:

Gazdaságilag inaktívak száma -> 2010: 3,5 millió, 2020: 2,8 millió.

Még csökkent is, de ez elsősorban a kevesebb nyugdíjasnak köszönhető.

Ugyanakkor a foglalkoztattok száma meg növekedett: 2010: 3,7 millió ->2020: 4,4 millió

Hol van hát az a 300ezer nem regisztrált munaknélküli? Csak nem a foglalkoztatottak között, ami több százezerrel növekedett?

Mi a magyarázat arra, hogy ennyivel több ember dolgozik 10 év óta? (Ezredjére kérdezem)

“Az új szabály az, hogy ha pontosan azon a napon nem mész be, azonnal törölnek.”

Napra pontosan kérem, hogy mikor vezették be ezt az új szabályt, ha egyáltalán létezik, és valóban csak az Orbán kormány óta van-e így.

“A fidesz egyetlen munkahelyet sebhozott létre. A stadion építéseken biztos sokan dolgoznak, ennyi erővel építhetnének valami olyat is, aminek haszna is van, nem csak dísz amit közpénből tartanak fennt.”

Érdekes, ezekszerint 2010 óta 700ezer ember dolgozik stadionok építésén?

“Mind1 is egy buta fideszenek bármit magyarázol, nem érti.”

Én magyaráztam el neked, hogy miért hülyeség, amit beszélsz, de valószínűleg fel sem fogtad a bigott, elvakult agyaddal. Ellenérvelni nem tudsz, csak elismétled megint ugyanazt. Forrást, alátámasztást, számadatot hozni képtelen vagy.

Tökéletes példa erre a következő:

“De az inflációt nem éri utol (a fizetések), vagyis gyakorlatilag csökkentek.”

Ezt már egyszer írta valaki a #27-es kommentben.

Erre én írtam a #31-es kommentben forrással alátámasztva, hogy “ez nincs így, mert

A fizetések jóval nagyobb mértékben nőttek, mint az árak. Az árak átlagosan 32%-ékkal növekedtek 2010 óta, a mediánbér 91%-kal (brutto 153ezerről brutto 292ezerre)”

Ez úgy tűnik nem jutott el a (csak nyomokban létező) szürkeállományodig, mert most megint elismételted, amit #27 írt, termászetesen alátámasztás nélkül.

TEHÁT: a bérek 91%-kal növekedtek, az infláció 32%-os, vagyis de, utolérik a fizetések az inflációt, tényleg növekedtek.

Ha ezzel nem értesz egyet, számokkal, forrással indokold meg! Mennyi volt szerinted az infláció, és mennyi volt a fizetések növekedése az elmúlt 10 évben?

2021. máj. 29. 13:52
 57/60 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, először te linkelj be valamit, mert ezeket a számokat a gazdád hamisítja.

Tudom én hogy mi az oka ennek a nagy rajongásnak. Te is kaptál egy kis aprópénzt, most pedig hálából életed végig orbánt fogod imádni. Vagy ez az életed legnagyobb sikere, hogy nyert a pártod. Mindenhol is!

Nézd meg kik a fidesz valódi szavazói:

[link]

Öregasszony annyira tipikus fideszes, imádkozik orbánért közben retteg hogy felrobbantják a migránsok.

"Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy az elmúlt nyolc évben - az ország gazdasági felzárkózására folyósított történelmi léptékű EU-s támogatások mellett - a reálbérek növekedése éves átlagban mindössze évi 2% (fogyasztói árindexszel számolva pedig a 2,5%) körüli volt. (Ugyanakkor a háztartások egy főre jutó fogyasztási kiadásai az ominózus időszakban GDP deflátorral számolva évi 2,1%-kal, CPI-alapon pedig 2,6%-kal növekedtek.)

[link]

[link]

Tessék le van írva hogy nem is lehetséges akkora növekedés, amit a fidesz, meg a hívei előadnak.

2021. máj. 29. 15:29
 58/60 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Történész, de nem tudja hogy mi az az arab szám.

Ekkora hülyét még nem láttam, igaz fideszes.

2021. máj. 29. 15:35
 59/60 anonim ***** válasza:
46%

“Utolsó, először te linkelj be valamit, mert ezeket a számokat a gazdád hamisítja.”

Gazdasági növekedés EU-ban:

[link]

Foglalkoztatottak, munkanélküliek, gazdaságilag aktívak/inaktívak:

[link]

Mediénbér:

[link]

Infláció:

[link]

Ebből egy pár már korábban is be volt linkelve.

“Nézd meg kik a fidesz valódi szavazói:”

Ilyen embereket lehet találni bármely part köreiben, az ellenzék vezetője pl rendszeresen bérmálkozott, és nem tudta melyik a legnagyobb kétjegyű prímszám-. Nézd meg kik Gyurcsány szavazói:

https://www.youtube.com/watch?v=LCnH_PDdaM0

Már csak erre futja, mivel érvelni nem tudsz, megpróbálod lejáratni a kormánypárti szavazókat. :)

Hogy sikerült az értelmiségi Budapesten 2x, és a legtöbb székhelyen Fideszest megválasztani, ha csak a bunkók szavaznak rájuk, áruld már el.

“Tessék le van írva hogy nem is lehetséges akkora növekedés, amit a fidesz, meg a hívei előadnak.”

A reálbérekről eddig szó nem volt. Te azt állítottad, hogy az elmúlt 10 évben az infláció magasabb volt, mint a bérek növekedésre. Mivel az általad belinkelt források is leírják, hogy reálbérnövekedés azért volt az elmúlt 10 évben, ez máris megcáfolja a mítoszod, köszi.

Akkor most én kérem a válaszokat alátámasztással:

- Mi a magyarázat a 3,7 millióról 4,4 millióra növekedett foglalkoztatottak számára, ha nem az, hogy csökkent a munkanélküliségi ráta?

- Mióta változott a munkanélküliek nyilvántartásának módszertana, hol van ez leírva?

- Mi az a sok szám, ami az utóbbo 10 évben “lepusztult”?

- Milyen juttatásukat vették el az orvosoknak, mennyivel nőtt valójában a bérük az elmúlt 10 évben?

- Honnan veszed, hogy átlagban 10%-ot emelkedtek évente az élelmieszerárak?

- Hogy sikerült az értelmiségi Budapesten 2x, és a legtöbb székhelyen Fideszest megválasztani, ha csak a bunkók szavaznak rájuk?

2021. máj. 29. 16:51
 60/60 anonim ***** válasza:
100%

A ksh a legnagyobb hamisító ezt mindenki tudja.

Többi meg nem tudom milyen noname kamu weboldal. Érdekes hogy egyetlen ismert weblapot se tudsz belinkelni. Pedig rengeteg fideszes weblap van.

Olyan dolgokat is felsorolsz amiket nem is én írtam.

"ha csak a bunkók szavaznak rájuk?" Nem minden fideszes bunkó, de minden bunkó fideszes.

"Honnan veszed, hogy átlagban 10%-ot emelkedtek évente az élelmieszerárak?"

Szerintem én nem írtam ilyet.

Mi az a sok szám, ami az utóbbo 10 évben “lepusztult”?"

[link]

[link]

magyar orvosok 77 százaléka a jelenlegi formájában nem írja alá az új egészségügyi jogviszonyról szóló szerződést, 40 százalék pedig emiatt akár otthagyná a közellátást is

"Mióta változott a munkanélküliek nyilvántartásának módszertana, hol van ez leírva?"

??? Nem változott, az a munkanélküli aki regisztrált, a többi nem is létezik.

a magyarázat a 3,7 millióról 4,4 millióra"

Nem nagy szám, nem annyira hatalmas eredmény.

Fogd fel hogy a fidesz az aprócska eredményi közel sem annyira hatalmasak, mint ahogy előadják. Nagyrészt az eu-nak köszönhetnek mindent. Nincs itt semmiféle orbán-csoda.

Azt viszont felsorolni se lehet hogy mennyi kárt okozott, lopott csalt hazudott a drága fideszed.

Teljesen elvakult orbán rajongó vagy...

[link]

Vagy itt van a top 200 orbán hazugság.

Ezt mind cáfold meg és akkor én is fideszes leszek.

2021. máj. 29. 17:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!