Orbán miért mondogatja hogy erősödik az ország gazdasága, miközben rekordgyenge lett a forint az elmúlt 2 évben?
"Szellemileg teljesen leépült az ország. Virtuális álomvilágban élnek. De legalább nincsenek migránsok meg sorost is sikerült elpusztítani. Foci sörvedelés, ennyi lett a magyar kultúra."
Ez szubjektív szájízű, demagóg kijelentések sorozata. Most vedd úgy, hogy ugyanennek a tagadását elmondom.
Mire alapozod, hogy foci, sörvedelés lett a magyar kúltúra? Több sör fogy, meg több a focimániás, mint korábban, vagy mi? (A sörfogyasztásunk Európai átlag alatt van.) A Fidesz éra alatt tündökölt a magyar kúltúra, és csa ka Fidesz rombolta le? Ha szerinted így van, te élsz valami virtuális világban.
"Eddig is egy primitív kis gyár ország volt az ország, mostmár putyin csicska, meg kínai gyarmat."
Érdekes, én sokkal több amerikai, német, vagy akár koreai vállalkozást látok. Sokkal inkább vagyunk az ő gyarmatiaik már akkor. A kínai vasúton, meg a meg nem épült Fudanon kívül mi olyan van még itt, ami kínai? Az orosz atomerőműn kívül, mi más orosz?
"Aki nem regisztrált munkanélküli az nem is létezik.
És most gőzerővel elkezdték törölni a regisztráltakat.."
Gőzerővel törlik? Hát mennyi regisztrált munkanélküli volt kb fél éve, és mennyi most? Kíváncsi vagyok ennek a “gőzerővel törlés”-nek a mértékére.
Ha valóban így trükköznek, hogy a munkanélkülieket törlik a rendszerből (az elterjedt, légbőlkapott verzió szerint 3 hónap után, amire szintén semmi bizonyíték nincs), az még mindig nem magyarázza meg, hogyan let 3,7 millió munkavállalóból, 4,4 millió munkavállaló. A gazdaságilag inaktívak számában is miért mutatkozik jelentős csökkenés a Fidesz érában (3,5 millió -> 2,7 millió), miközben bár a nyugdíjasok száma is csökkent, de nem 800ezerrel.
Akárhogy mahináltok, nem tudjátok meghazudtolni a tényt: A munkaerőpiacon jelentős előrelépés történt az elmúlt 10 évben.
“Hiaba kisebb a munkanelkuli rata, ha a kulfoldi cegek novekednek tole.”
Akkor szerinted nem is számít, ha minél több embernek van biztosítva a megélhetése, minél több ember adózik a magyar államkasszába, az egész mit sem ér, mert külföldi cégek növekednek tőle! Inkább ne legyen munkája az embernek, legyen minél több segélyre szoruló, csak a külföldi cég ne növekedjen? Hát mi a megoldásod akkor a problémára, hogy külföldi cégek nélkül csökkenjen a munkanélküliségi ráta?
Értem mi a problémád, te több magyar céget akarsz. Ha ennek érdekében a kormány magyar vállalkozások kiépítésén és magyar vállalkozók feltőkésítésén munkálkodna, gondolok azzal egyetértenél. Mészárossal sincs semmi problémád, ugye?
“Tehat, ez csak egy ilyen pillanatnyi latszolagos novekedes.”
Pillanatnyi és látszólagos??? 10 éve folyamatosan növekszik a foglalkoztatottak és csökken a munkanélküliek száma!
“Es hiaba nott a fizetes ha kozben nottek az arak, termeszetesen nem ugyanabban az aranyban. Ne kulon reszleteket nezz hanem az osszeseget.”
Természetesen nem ugyanolyan arányban, mer a fizetések jóval nagyobb mértékben nőttek, mint az árak. Nem is értem miért erőlködtök mindig ezzel a bezzeg az árak mennyire elszáltak dumával, mikor az árak több helyen is fent vannak, mikor mennyibe került (pl.: ksh, vasarlocsapat.hu)
Az árak átlagosan 32%-ékkal növekedtek 2010 óta, a mediánbér 91%-kal (brutto 153ezerről brutto 292ezerre)
“Es nem a szocihoz kell hasonlitani a szituaciot. Ahhoz kepest a tobbi orszag is nott, de ezt a globalizacionak es a technikanak koszonhetjuk, nem orbannak.”
Leírom megint: az utóbbi 10 év gazdasági növekedése az EU-s átlaghoz viszonyítva magasabb, az azt megelőző 8-é pedig alacsonyabb. Ezt az Eurostat adatai támasztják alá:
Ez Európai Unio és néhány hozzánk hasonló kaliberű ország gazdasági növekedése PPP/fő százalékában. (nyíll bal oldalán 2002-2010 <-> nyíl jobb oldalán 2010-2020)
- Európai Unio: 7,8% <-> 5,4%
- Magyarország: 14,9% <-> 26,9%
- Bulgária: 46,8% <-> 30,7%
- Csehország: 27% <-> 14,8%
- Lengyelország: 40,9% <-> 30,9%
- Románia: 45,5% <-> 41,6%
- Szlovákia: 49,2% <-> 20,1%
A fentiek közül MINDENKI 2002-2010 között magasabb növekedést produkált, mint 2010-2020 között. A szocik kb. a felét tudták produkálni a fenti országok közül a leggyengébenn szereplő, Csehország növekedésének. A Fidesz kormányzás alatt jóval magasabb a növekedés úgy, hogy közben kollektíven az Unio gazdasága is gyengébb növekedést produkál. Imádtok ezzel érvelni, hogy konjunktúra, meg globalizáció, és emiatt van, nem a Zorbán. Hát 2002-2010 között a világválsággal együtt nagyobb volt a konjunktúra, mi akkor mégis kb fele annyira voltunk eredményesebbek, mint most.
“Emlékszem rá, még 2008-ból, valamelyik híradóban is volt. Rohadtul nem hoax.”
Én meg nem emlékszem rá. Más se nagyon. Amíg nincs bizonyítva, hogy elhangzott, addig bizony hoax.
“Csak ti komcsik próbáljátok annak beállítani.”
Jaaaj, tudom ki vagy te. Az az eszetlenül fröcsögő ellenzéki, aki mindenki lekomcsiz, akivel vitába száll. Hogy jönnek ide a komcsik, te náci? :D
Szerinted a HVG, Telex (akkoriban még Index) újságírói kommunisták?
“Videó is volt róla, amit töröltettek az elvtársaid mikor a 444 kirakta:”
Ebben a 444 cikkben még véletlenül sincs szó szerint idézve, és a cikk a leírás szerint egy olyan (törölt) videóra hivatkozik, amiben Navracsics beszél, tehát még véletlenül sem az Orbán-idézet volt benne.
Utolsó.
Nem értem hogy hol álmodtad ezeket a számokat, 1 re reagálok, arra amit én írtam.
"3 hónap után, amire szintén semmi bizonyíték nincs"
Nem, pontosan csak azon az 1 napon ott kell lenned. Ha nem másnap törölnek = 1el kevesebb munkanélküli.
Hidd el hogy összekevered az orbán propagandát a valósággal.
A számokat a KSH-ről vettem, nem álmodtam. Gondoltam neked is menni fog utánanézni.
Foglalkoztatottak száma: [link]
Inaktívak száma:
Nyugdíjasok száma:
Mármint melyik az EGY NAP, amin ott kell lenned? Küldjél már erről egy forrást, ahol rendesen le van írva, amit mondani akarsz.
De akkoris: tegyük fel, hogy törölnek a munkanélküliek közül úgy hogy munkanélküli vagy. Ez még nem magyarázza a foglalkoztatottak számának növekedését. Arra mi a magyarázatod?
#29, itt a link, de akármelyik számról is beszélünk, nem filléres kacat.
A feladat meg továbbra is adott!
Mivelhogy aki tényleg átlag emberként vásárol az látja hogy minden 1re drágább.
Pl a gép alkatrészek 4x annyiba kerülnek. Mindenki abból akar meg gazdagodni.
Nézegetem fb-n a hirdetéseket. Fel kéne már fogni hogy le esett bitcoin árfolyam...
#34 A feladat adott: mit exportál Magyarország?
Ikarus már nincs. Mi van?
És hol érdekel engem hogy az exportnak jó legyen? Azt akarom hogy nekem legyen jó és ne veszítsem a pénzem sok százalékát a forint romlás miatt... mondjuk szerencsére mostmár meg lehet oldani, revolut középárfolyamon vált, korlátlanul :)
Lehet itt forgatni meg számolgatni:
Magyarország gyenge és jekentéktelen.
Annyi biztos hogy a forint egy értéktelen hulladék. És az orbán mondta személyesen hogy a gyengülő forint gyengülő gazdaság gyengülő ország stb.
Pillanatnyi és látszólagos??? 10 éve folyamatosan növekszik a foglalkoztatottak és csökken a munkanélküliek száma!"
Ne told már az undorító orbán propagandát. Eddig úgy volt, hogy ha valaki regisztrált, néha be kellett mennie. Az égvilágon semmit se csináltak, nem akartak munkát adni, semmi, csak bementél egy időpontra. Ha egy héttel később mentél be, senkit se érdekelt. Adtak új időpontot.
Új törvény, vagy be mész pontosan azon a napon vagy törölnek. Eltöröltek mindenféle fellebbezést, mindent.
Egyetlen egy cél volt: minél több embert törölni, aztán lobogtatni a statisztikát, hogy nézd, dehát nincsenek már munkanélküliek.
(A maradék nyomorékot meg kiküldték filléres közmunkára)
#36, hol érdekel az bárkit, hogy téged mi érdekel?
Azt írtad nincs export, de hát 100 milliárd euró mégiscsak valami.
Még jó, hogy nincs Ikarus, akkor tizede volt a magyar bér a németnek.
A munkanélküli statisztikát a tököm se érti, a tied sem.
A bejelentett dolgozók száma nőtt, a többi lényegtelen.
31 szerintem a te otthoni hazi gazdasagod nott, es valoszinuleg elgedett vagy, de tagitsd ki a szuk latokorodet. Magyarorszag csak papiron nott. Es ne gyerek statisztikai adatokkal, nezz ra milyen az orszag. Hogy neznek ki a korhazak???
Mert lehet papiron nott a gazdasag a nyugati orszagokhoz kepest is akar, de ha ranezel az orszagra egy okadek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!