Magyarországon az oltási kedv ösztönzése egyenlő azzal, hogy a nem-oltakozók meg vannak fenyegetve, hogy gyakorlatilag nyár végéig semmit nem csinálhatnak?
"Innentől kezdve meg ne tiltsanak ki helyekről, mintha sárga csillagot hordanék."
Pedig így történik, fogyatékos bocika. Mert a kutya f.szát nem érdekli a saját felelősséged, a tiltás indoka az az indokolatlanul magas veszély, amit az oltatlanságod ténye másokra nézve képvisel.
Nettó leszarnám a dolgot, ha csak és kizárólag magadra lennél veszélyes, nyugodtan megdögölhetnél. De nem erről van szó.
41."Nettó leszarnám a dolgot, ha csak és kizárólag magadra lennél veszélyes, nyugodtan megdögölhetnél. "
Eddig az a szöveg ment,hogy én beoltattam magam érted is. Akkor hogy van ez?
"Eddig az a szöveg ment,hogy én beoltattam magam érted is. Akkor hogy van ez?"
Úgy, hogy a legalapvetőbb szövegértéssel is gondjaid vannak.
Ebben a mondatban az "érted" szó általánosságban vonatkozik a társadalom minden tagjára, nem Oltásellenes Birka Bélára egyedül. Még akkor sem, ha pont ő olvassa.
#48: Nem 47 vagyok, de tévedsz. Nem annyira neked írom ezt, inkább másoknak, akik esetleg olvassák.
A vakcináció nem úgy működik, mint egy fájdalomcsillapító. Mivel az aktív immunizáció az immunrendszerre épül, csak annyira hatékony, amennyire az egyén immunrendszere engedi. Kizárólag dilettánsok hasonlítják a jelen helyzetet a gyerekkori vakcinációhoz, mert bár a kísérleti állatokkal ellentétben a gyerekek ugyan nem egyformák, abban a korban az immunrendszer az esetek túlnyomó többségében megfelelően működik. A felnőtt emberek esetében az immunrendszer állapotában jelentős eltérések tapasztalhatók, így a vakcináció hatásfoka sem azonos az egyes egyének esetében. (Arról nem is beszélve, hogy a koronavírusok magas mutációs rátáját tekintve, inkább hasonlíthatók az influenza vírusokhoz, mint mondjuk a meglehetősen konzervált kanyaróhoz.)
Több, mint egy év adatai alapján tagadhatatlan tény, hogy a vírus célcsoportját nagyrészt a civilizációs betegségekkel élők alkotják. Ennek elsődleges oka pedig az elhízásban és az ahhoz társuló immunszuppresszióban keresendő. (Az egyéb okból immunszupprimáltak kevesen vannak.)
Akinek a félelem nem szűkítette be a tudatát és hajlandó megpróbálni objektíven és racionálisan nézni a helyzetet, annak világos, hogy itt szó sem lehet nyájimmunitásról. Veszélyeztetett emberek mindig lesznek - a vakcináció ellenére is - és ezek az emberek ugyanazon csoportokból kerülnek majd ki, mint az előző hullámok során. Az immune escape variánsok megjelenése egyáltalán nem meglepetés, teljesen természetes. Ahogy a lezárások kitermelték a fertőzőképesebb variánsokat, úgy egy elhúzódó fertőzés megteremti a feltételeket az immunrendszer egyes mechanizmusait kikerülni képes variánsok szelekciójához. A közhiedelemmel és a propagandával ellentétben ugyanis az immune escape variánsok azok szervezetében alakulnak ki, akik képtelenek a fertőzés gyors leküzdésre. (Ahogyan a vírust is ők terjesztik. 2020 tudományos nonszensze az volt, hogy a tünetmentes fertőzöttek terjesztik a vírust (a preszimptomas összemosása az aszimptomással), miközben nyilvánvaló, hogy a fertőzés azok terjesztik, akikben a vírus nagyszámban replikálódni képes, azok pedig nem a tünetmentes, jellemzően egészséges, fiatal emberek.) Ilyen emberek pedig mindig lesznek, a vakcináció ellenére is, éppen azért, mert annak hatásfoka eltérő az egyén korának,
egészségi állapotának függvényében. Beszűkült T-sejt repertoár mellett a vakcináció hatásfoka meglehetősen alacsony (idősek, bár őket – amennyiben korukhoz képest egészségesek – az innate immunrendszerük megvédheti). A fiatalabb civilizációs betegekre jellemző immunszuppressziót nem gyógyítja a vakcináció, az a fehér zsírszövet mennyiségének csökkentése révén kezelhető (így a vakcináció hatásfoka is magasabb lehet). Azoknak pedig, akikben a vakcináció hatásfoka magas lenne, nincs szüksége rá, hisz az immunrendszerük vakcináció nélkül is képes a fertőzés gyors és hatékony terminációjára mar a nyálkahártyán. Nem ők a vírus terjesztői és a mutációk forrásai.
49 olyan szépen megválaszolta, hogy nem is reagálok, csak annyit, hogy akkor majd újra beoltatod magad 48as.
47 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!