Vajon az ellenzék elvenné a CSOKOT? Vagy visszavenné, megszüntetné?
Nagyon remélem, hogy valahogyan ésszerűsíteni tudnák.
2 napos a hír a 2020-as lakáshitelekről: tavaly 90 ezer lakáshitel-szerződést kötöttek, ebből 41 ezer volt CSOK-os. Tehát a számszerű, 55%-os többség már alapból megszívta a CSOK miatt felszaladt ingatlanárakat.
Azt meg még senki nem tudja megmondani, hogy 10 év múlva hány CSOK-os fog csődöt jelenteni, mert hopp nem jött a beígért gyerekszám, mert a drága páromról kiderült, hogy egy alkoholista bántalmazó és inkább 5 év után elváltunk.
Jaj de borzasztó lenne ha nem lehetne hitelre gyártani a focicsapatot,aztán menni a híd alá ha elváltok :D
Vagy ha nem duplázódnának meg az ingatlanárak 5 évente az ilyen fiszem-fa.szom gyerekgyáros hiteles prolik miatt :D
#11 "#9 Miről beszélsz? Semmit nem állítottam az ellenzékről."
Nem neked szólt a válaszom, volt egy másik komment amit töröltek közben valamiért. Ezért lett a tied a #8 utána már.
Ingatlanosokkal beszélgettem erről, olyanokkal, akik értenek hozzá. Szerintük az ellenzék sem szűntetné meg: Bolondok lennének, hiszen akkor azonnal csökkenne a népszerűségük.
Viszont azt már hallottam és olvastam is, hogy a CSOK szabályain úgy szigorítanának, hogy tényleg csak az vehesse igénybe, aki máshogy nem tudna ingatlant venni és nagyon ellenőriznék, hogy ne éljenek vissza vele.
Mondjuk ez a szigorítás nem kizárt lépés akkor sem, ha marad ez a kormány.
Most azért elég sok olyan is vesz CSOK-ra ingatlant, akiknek önerőből is simán menne az ingatlanvásárlás és többen visszaélnek vele, pl. nem a CSOK-ra vásárolt ingatlanban laknak, csak kiadják, ők pedig valaki más nevére írt ingatlanban laknak. Ez most minden további nélkül megoldható, mert senki nem ellenőrzi. Szigorúbb szabályokat is biztosan ki lehetne játszani, csak lehet, hogy már nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!