Kötelezővé teheti a magyar kormány a Covid elleni oltást? Ütközik e ennek kötelezővé tétele EU szabályokba? Az úgynevezett " védettségi igazolvány" jogilag nem diszkriminatív? Mi a helyzet a többi EU tagállamban?
Jogilag semmi akadálya, pláne nem Magyarországon a gránit szilárdságú alkot... alaptörvényünkkel.
Ennek ellenére aligha fogják kötelezővé tenni.
Persze optimálisabb lenne egy kimondottan magas átoltottság, de UK és Izrael példája alapján már 50-60% körüli átoltottság is elég lehet. Nem, nem tűnik el a vírus, de arra elég, hogy alacsony szinten tartsa.
A 2022. tavaszi választásokig biztos nem lesz kötelező. :-)))
És utána?
Egyetlen tollvonással bármikor kötelezővé tehetik.
Ha jövő tavasszal (tehát a választás után) még érdemi korlátozások lesznek, akkor szerintem ezt meg is lépik. És addigra már olyan szinten elege lesz a lakosságnak a korlátozásokból, hogy a többség támogatni is fogja ezt.
Szerintem itthon csak akkor lesz kötelező központilag, ha a külföldi nagy szervezetek leveszik a "vészhelyzeti" jelzőt az oltási engedélyről. Ennek elég sok az esélye, mert a jelenlegi oltási adatok erőteljesen azt támasztják alá, hogy pozitív hatása van az oltásnak, sokkal erőteljesebben, mint bármilyen lezárásnak, vagy korlátozásnak.
Szóval ha az EU-ban a fejesek azt akarják, akkor nálunk is úgy lesz.
De mondjuk érdekes kérdés, mert Afrikában, mondjuk Kongóban nem kötelező az ebola elleni oltás sem.
Majd meglátjuk.
Érdekes, hogy lapontoztátok a 13-as, pedig nem állt a kötelezővé tétel mellé sem, sem ellene.
#14 Hogyne lehetne? Vannak olyan gyermekkori kötelező oltások, amiket bizonyos betegségek mellett nem kaphat meg a gyermek. Ő kap rá igazolást, hogy a betegsége miatt nem kaphatta meg.
Vagy nem értem, mire gondolhattál még a kommenteddel?
18.vagyok. Itt a lengyel példa:
Sajnos én már nem bízok abban, hogy számottevő mennyiségű ember oda merne itt csapni az asztalra, a 20-30 éves fiatalok úgy rohantak önként a kísérleti Pfizerért hogy ha aki ezt kitalálta ha látta szerintem el se akarta hinni. Mindezt azért, hogy ne a teraszon, hanem bent piálhassanak, meg költhessék a maradék pénzt ész nélkül. Ezek jönnének harcolni? Előbb szúrnák az oltatlanokba a vakcinákat. Bár már azt mondom, inkább boruljon lángba az ország, aztán lesz ami lesz, de önként nem szabad engedni azt, hogy mérgezzenek. Sosem fognak leállni, évente oltani akarnak majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!