Ez valami vicc, hogy a 16-18 éveseknek rakják félre a Pfizer vakcinát? Azoknak, akik 3 nap alatt amúg is átesnek a víruson?
Én 26 éves vagyok, így abszolút tudok várni, meg már 1x el is kaptam a Covidot, egyedül a diszkriminatív intézkedések miatt oltatnám be magamat. Pfizer vagy Moderna vakcinát veszek fel egyedül. December elején jelentkeztem, azóta semmi hír, orvosom Szputnyikot vagy Szinopharmot tud ajánlani. Közöltem neki, hogy Amerikába van szerződésem, ahova Modernát vagy Pfizert fogadnak majd el egyedül. Ehhez képest azt látom, hogy ma a ráérős korábban oltáselleneismerőseimet beoltották Pfizerrel, miközben lehet én még megint heteket/hónapokat várhatok. Ez mennyire fair?
16-18 évesek oltása pár hete még nem is volt engedélyezve. Szerintetek nincs nagy káosz itt az oltások körül?
"Csak azért nem oltatom be magam keleti vakcinával, mert a hozzá nem értő kormányunk azt mondja, hogy hatásos."
Nekem így is jó. Én már megksptam a kártyánat.
Ezt amúgy nagyon bírom.
Bedobták a nagy demokráciába, hoy 'tessenek , itt vannak az oltások és választhattok'
Ennyi orvos, biológus és virológus van eme kis országban, hogy mindenki kenivájsz lett az oltóanyagok kémiai összetételében?
Úgy válogattok, mintha nem lenne mindegy.
Oltasd magad azt jól van.
Mit kell ezen gondolkozni, hogy milyen az oltás?
Szakemberek fejlesztik, hát nem bíztok bennük?
Kellene, azt mondták , hogy jó mindegyik, akkor ennyire mégsem bíztok bennük?
Édes istenem néhány kommentelőnek és a kérdezőzenk az írígy fajtáját.
Tényleg bocs, hogy mi 18 év alattiak élünk... Nekünk csak ez az egy vakcina van amit beadhatnak, és ha csak nincs valamilyen krónikus betegségek (amit kétlek mert már rég beoltottak volna akkor) akkor vagy vársz vagy elfogadod azt amit felajánlanak. Ez van, lehet, hogy igazságtalannak tartod, de én meg azt tartanám, hogy te 26 évesen egészségesen válogatni akarsz mert most a pfizer a menő mert az a nyugati meg anyám kínja és elvennéd azoktól akiknek nincs másra lehetőségük.
Egyébként ha meg jössz itt az amerikai szerződésedel, nyugodtan lehet ott is jelentkezni oltára ha tényleg van ott vízumod és nem csak bekamuztad.
A jelenlegi nem hivatalos adatok alapján többnyire minden oltás után kialakul a védelem. De egyén függő.
Negatív eredmény előfordul a pfizernél is, legmagasabb számban az astránál, illetve legkevésbé a sputniknál.
A sinofarmmal kapcsolatos eredményekről nem lehet általános tapasztalatot levonni, mivel ebből érkezett a legtöbb vakcina, nem hivatalosan ez után kértek a legtöbben antitest tesztet.
Hivatalos eredmény május végén várható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!