Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a folyamatos majré a...

Mi ez a folyamatos majré a védettségi kártya miatt?

Figyelt kérdés

Akinek az a problémája, hogy így majd nem tud moziba meg fagyizóba menni, az miért nem regisztrál, és oltatja be magát?

Hónapok óta oltunk szerte az Unióban, és beigazolódott, hogy az oltásnak nagyon minimális a kockázata. A legtöbb botránnyal övezett vakcina, az AstraZeneca Nagy Britanniában 18 millió beoltott emberből 7-nél okozott halált. Ez annyira minimális, hogy kb 100x nagyobb a valószínűsége, hogy 1 éven belül autóbalesetben meghalsz.

Aki pedig az oltás hosszútávú hatása miatt fél, az miért nem fél ugyanilyen alapon a koronavírus hosszútávú hatásaitól?

2021. ápr. 24. 21:49
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
70%
A legröhejesebb, legnaívabb, legdilettánsabb gondolkodásmód, hogy "A beoltottak többségének semmi baja hónapokkal utána sem, tehát nincs gáz vele." És honnan tudod, mi lesz majd jövő ilyenkor? Tudod, ha elkapod az AIDS-et, az se rögtön kezdi kifejteni a hatását, 2-3 hónappal utána még totál fitt vagy.
2021. ápr. 24. 21:53
 2/35 A kérdező kommentje:
Honnan veszed ezt a többezres halált?
2021. ápr. 24. 21:54
 3/35 A kérdező kommentje:

"És honnan tudod, mi lesz majd jövő ilyenkor? Tudod, ha elkapod az AIDS-et, az se rögtön kezdi kifejteni a hatását, 2-3 hónappal utána még totál fitt vagy."

Ezt a logikát miért nem alkalmazod a koronavírusra?

2021. ápr. 24. 21:55
 4/35 anonim ***** válasza:
68%

3

Tudod én nem csak az RTL klub-rol tajekozodom.Meg persze hülye lenne az egészségügy bevallani hogy a vakcinaktol haltak meg az emberek

2021. ápr. 24. 22:02
 5/35 A kérdező kommentje:

5

Akkor mondd meg honnan. Ne azt mondd, hogy HONNAN NEM, hanem hogy HONNAN IGEN. Hol olvastad ezt a többezres halált?

2021. ápr. 24. 22:07
 6/35 anonim ***** válasza:
45%

20 éves, politikailag semleges nézetű srácként egy ideig csendben szemléltem a fejleményeket, hogy mi zajlik az oltások körül. Úgy voltam vele, hogy eddig se betegedtem meg (illetve 2020 februárjában volt egy komoly rosszullétem 2 napig, lehet, hogy az volt a Covid), jó az immunrendszerem, mégis mi szükségem lehet az oltásra? Aztán eldöntöttem kb. 9-10 nappal ezelőtt, hogy én is jelentkezek oltásra. Ha jó az immunrendszerem, akkor biztos, hogy az oltással se lesz bajom. Én sokkal lokálisabban, egyszerűbben közelítem meg a jelenséget: Azért oltatom be magam, hogy utazhassak szabadon, esetleg ne kelljen maszkot hordanom (olyan sok helyen), ne veszélyeztessek másokat, bemehessek jobbra-balra, stb. Igazából úgy állok az egészhez, mint az érettségihez: Túl akarok lenni rajta, utána szeretném elfelejteni, és tovább szeretnék menni a dolgomra úgy, hogy senki nem gátol meg ebben (és persze ennek a fordítottja elvárható tőlem is). Sokáig tanulmányozgattam, átértékeltem az oltásellenes összeesküvéselméleteket, de semmilyen logikus háttérbeli tényezőt nem véltem felfedezni az oltások mögött. Se a statisztikákból, se a médiából, se az értelmiségi emberektől nem hallottam oltásellenes, vagy azok mellett kiálló érveket (vagy ha igen, az több helyen cáfolható). Az oltás ingyenes és önkéntes nekünk, polgároknak, innentől kezdve engem nem érdekel, hogy a háttérben ki húz ebből anyagi hasznot (ha egyáltalán szerez) belőle, vagy ki akar minket globális diktatúrába rángatni minket. A mai 21. századi világban nincs olyan hatalom jelen, ami egy polgáriságot elnyomó világrendet akarna létrehozni az egész Földön. Változtak az idők, és bár még mindig vannak háborúk, válságos időszakok és előnytelen politikai rendszerek (jellemzően a harmadik világban) én mégis úgy gondolom, hogy az emberiség tanult a 20. század borzalmaiból.

Lényeg: Miután ezt a monológot végigzongoráztam a fejemben, habozás nélkül jelentkeztem oltásra. Ha rosszak lennének, már rég kiderült volna ez. Egyszerűen sehonnan nem hallottam/láttam/olvastam olyan érvet, mely az oltás ellen szólna jogosan és logikusan. Én azt tudom javasolni mindenkinek, hogy aki habozik, mert mondjuk a megszokott biológiai folyamatai összeomolhatnak (jellemzően a nők aggódnak emiatt), akkor ne ezen az oldalon várjon választ másoktól, hanem szánjon rá egy kis időt az életéből és nézzen meg újságcikkeket, statisztikákat, beszámolókat, podcast-eket és döntsön ő maga arról, hogy tart-e igényt az oltásra. Én az ilyesfajta médiatartalmak után döntöttem el, hogy én is tartanék igényt az oltásra és bízok abban, hogy tényleg azt kapom, amire számítok (nem csak védettséget).

2021. ápr. 24. 22:13
 7/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes és tartalmas választ, 7-es.
2021. ápr. 24. 22:21
 8/35 anonim ***** válasza:
51%

6

Minek? Ami nem mainstream média az konteo,holott azok mondják meg az igazságokat.Egyebkent te is rá tudsz keresni Google-n.Meg ugye még lehet hallgatni vagy olvasni szakembereket akik lerántjak a leplet erről a csalasrol

7

Csak azért oltatod be magad méreg vakcinával hogy szabad legyél? Hát gratulálok! Én oltás nélkül is szabad vagyok és minden helyettesíthető.Pl minek étterem ha otthon is tudok enni?

2021. ápr. 24. 22:24
 9/35 A kérdező kommentje:

Rákerestem Google-n, nem találtam semmit. Érdekelne, ki tudja még az is lehet, hogy elhiszem és majd nem fogom konteónak tartani.

2021. ápr. 24. 22:29
 10/35 anonim ***** válasza:
61%

10

Angol nyelven se találtál semmit?

2021. ápr. 24. 22:35
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!