Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ön a Habsburg legitimistákat,a...

Ön a Habsburg legitimistákat,az Árpád ház visszaállítókat vagy a szabad királyválasztókat támogatja a magyar királyság visszaállításáról szóló vitában?

Figyelt kérdés

A HABSBURG LEGITIMISTÁK szerint csak egy a Habsburg-Lotaringiai dinasztiából származó uralkodót lehet megtenni magyar királynak.

A SZABAD KIRÁLYVÁLASZTÓK szerint bárki lehet magyar uralkodó,akit megválaszt a nép és különböző szempontok alapján ő a legjobb a nemzet örökös vezetésére.

AZ ÁRPÁD HÁZ VISSZAÁLLÍTÓK szerint csak az ősmagyar uralkodóház leszármazottai érdemesek uralkodni hungárián.

[link]

Ti melyik oldalt támogatjátok a vitában?

2021. ápr. 19. 20:51
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
67%
6-os: Ez egyértelmü Szent István felesége bejor Boldog Gizella óta. En írtam az 5-ös választ, de nem írtam, hoyg az Árpádházi királyoknak ne lettek volna germán vagy más népcsoporthoz tartozó ösei, persze, hogy voltak, hiszen igyekeztek minél több uralkodói házba házasság útján bekerülni.
2021. ápr. 19. 22:03
 12/26 anonim ***** válasza:
49%
Az sem volt "ősmagyar" uralkodóház, ha jól megnézzük, volt ott német, olasz, görög, orosz, lengyel,sőt sziciliai normann feleség bőven. Leszármazottjuk pedig van akár ma is, sok száz vagy ezer, de ez 700 év után úgyse számit. A Habsburgok pedig nem leszármazottak, nekik szerződés adott jogot az uralkodásra. Senkik voltak azok is maradtak.
2021. ápr. 19. 22:40
 13/26 anonim ***** válasza:
79%
Habsburgok több száz évig házasodtak, keveredtek az Árpádokkal, ősmagyar vér csörgedezik az ereikben!
2021. ápr. 19. 23:10
 14/26 anonim ***** válasza:
84%

12: A Habsburg-Ház Habsburg Rudolf dédanyjától, Pfullendorfi Idától, és feleségétől, Hohenberg Gertrudtól származik. Mindkét nő külön-külön Árpád-ivadék. Hohenberg Getrud ükanyjának az anyja Arpadhazi-Zsófia volt, I. Béla magyar király lánya.

Az, hogy késöbb miért meg hogyan kerültek a habsburgok a magyar trónra, az megint más téma, de az tény, hogy minden ma élö Habsburg az Àrpádház leszármazottja (is).

2021. ápr. 19. 23:12
 15/26 anonim ***** válasza:
47%

Eleve ellenzem a királyság visszaállítását, a demokrácia támogatója vagyok. Tehát egyik lehetőség sem, eleve ne legyen újra király! Orbán a tökéletes példa arra, hogy mi történik, ha alkalmatlan személy tartósan hatalmon van. Képzeljünk el egy királyt, aki szintén rettenetesen rossz uralkodó, csak fiatal felnőtt korától öregkori haláláig szipolyozza a népet és nem lehet törvényesen lemondatni sem... köszönöm, ebből nem kérek!

Szabaduljunk meg Orbántól is, állítsuk helyre a szétcsalt választási törvényeinket és legyen meg a lehetősége annak, hogy ha az épp hatalom lévő vezetéssel nem vagyunk elégedettek, akkor mást választhassunk a következő választáson!

2021. ápr. 20. 08:51
 16/26 anonim ***** válasza:
81%
15-ös: AZ meg van,hogy a király csak államfő lenne, nem kormányozna, a kormány kormânyozna? ( A demokrácia és a kiràlyság nem zárja ki egymást,lásd Hollandia)
2021. ápr. 20. 10:47
 17/26 anonim ***** válasza:
31%
16-os, az megvan, hogy akkor lenne egy totál fölösleges, sok pénzbe kerülő fejes, aki nem ér semmit? Köszi, ez sem vonzó. Drága vízfejekből így is van elég ebben az országban.
2021. ápr. 20. 13:00
 18/26 anonim ***** válasza:
87%

Miért nincs olyan opció, hogy EGYÁLTALÁN semmiyen királyságot nem akarok?

Mert szerinted minden magyarnak az a lenagyobb problémája, hogy kit ültessenek még milliárdokért a fejükre?

2021. ápr. 20. 13:10
 19/26 anonim ***** válasza:
77%

#17 Miért, mennyire van több szerepe Áder Jánosnak?

Az uralkodó nem a miniszterelnökkel, hanem a köztársasági elnökkel/államelnökkel van egy szinten a diplomáciában - függetlenül attól, hogy az uralkodónak vagy az elnöknek mekkora a tényleges hatalma.

2021. ápr. 20. 13:28
 20/26 anonim ***** válasza:
18%
19-Áder is fölösleges, én a köztársasági elnöki pozíciót is megszüntetném. Erről (is) beszéltem, amikor azt írtam, nem kell több drága vízfej ide.
2021. ápr. 20. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!