Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A pedagógusok hisztijéhez...

A pedagógusok hisztijéhez képest van még olyan munkakör, ami fel tudja venni azzal a versenyt?

Figyelt kérdés
Hol vannak a tüntetések és a tiltakozások a sofőrök, postások, üzletekben eladók, gyári munkások részéről, akik napi szinten többszáz, többezer, vagy akár többtízezer emberrel egy légtérben vannak?
2021. ápr. 14. 19:52
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Senki nem szeret dolgozni, megértjük. De a tanárok hisztijének már elég kellene, hogy legyen. Nem ismerek olyan szakmát még, ahol van fizetett nyári szünet.
2021. ápr. 14. 22:24
 12/26 anonim ***** válasza:

A Kedves Vezető meg teljesen nevetségessé teszi magát. Beleírja 3 hete a MK-be, hogy 19-étől iskola, aztán ott tartunk, hogy lehet, hogy még pénteken betojik az alsós nyitástól is, vasárnap este meg az óvodástól. Pedig semmi sem változott azóta, amióta megjelent és amihez ott kötötték, meglett a 2 és fél millió oltott bőven.

Minden tervezhetetlen így szokás szerint csak a káosz biztos, mint 1 éve mindig. Ezt most erővel át kellett volna nyomni, ha volt eszük a sok baromságot mindig átnyomni, akkor most nem kéne ettől a ritka kártékony 2 szakszervezettől így besz..ni.

2021. ápr. 14. 22:32
 13/26 anonim ***** válasza:
50%
A tanároknak rendeletben kéne megtiltani, hogy strandra mehessenek, vagy nyaralni. Hiszen nem éreznék magukat biztonságban még 2 oltással sem, mikor sorban állnak jegyért vagy lángosért, vagy vegyülni kell másokkal a sétálóutcán...
2021. ápr. 14. 22:55
 14/26 anonim ***** válasza:

Kielemezettem egy cikket a saját és más ismerőseim tapasztalati alapján

TISZTELET A KIVÉTELNEK, mert vannak normális tanárok.

[link]

"Azt már lassan megszoktam az elmúlt évek alatt, hogy az emberek valamiért nem szeretik a tanárokat,"

- Talán mert nincsenek jó véleménnyel.

"A „klasszikus” érv, a visszatérő gyűlölet forrása: hisz mi „télen, nyáron, de még ősszel és tavasszal is szabadságon vagyunk”."

- Igaz a bíróságokon meg színházakban is van nyári szünet, a munkahelyek 90%-ban nincs.

"napközis tábort tartunk, és az utóbbi pár évben festünk, pakolunk, csiszolunk, fúrunk, faragunk is."

- Kicsit cringe ezt felhozni több okból is, aki meg nem tud fúrni, faragni, festeni, arra vannak szakemberek.

"Amúgy nem tudom, az feltűnt-e a kommentelőknek, hogy a bíróságokon meg színházakban is van nyári szünet. Ezek miatt – szerencsére – senki sem háborog, őket vajon miért nem utálja senki ezért?"

- A bírok és a SZFE is más téma, én ismerek olyat akinek bíró az állása és megvetem, ja és a színművészetet én nem hoznám szóba

"Igen, a politika is vastagon tehet"

- Persze a tanárok mindig a politikát okolták mindenért, a helyet hogy maguk álltak volna a sarkukra, a változás nem ott kezdődik, hogy a politika mint mond hanem te, mint tanár hogy állsz a gyerekhez. ( még egyszer mondom tisztelet a kivételnek)

"a politikusok szavai visszaköszönnek a kommentelők „saját” szavaiban."

- Ez is cringe, a tanárok szavai a diákokban köszönnek vissza, erre már már a SZFE ügy mintapélda. De egyébként is a diák azt mondja amit megtanult.

"kig a „megemelt fizetésünk” volt minden tanári felvetésre a kormányzat válasza. Valóban emeltek, és valóban összesen száz százalékot, csak nem úgy, nem akkor – és legfőképp nem annyit, ahogy ezt ígérték.

A tanárok bármit is mondtak, valahogy mindig belecsempészték a béremelést, erre építették a kommunikációt.

Most már nem lehet ezt elővenni, hiszen itt az új „sláger”: az oltás. Kértük, megkaptuk, kussoljunk. Most ez megy."

- Miért nem ? Míg te egy nap max 700 diákkal találkozol ( ha találkozol ) egy biztonságiőr, vagy egy kalauz, jegy ellenőrön átmegy a félváros, és nem kapott előre oltást.

"meg amúgy az online oktatásban sem dolgoznánk ki a belünket…"

- Én nem tudom ezen téren mi a szitu, az eddigi visszajelzéseket amit kaptam, más iskolákból, hogy a tanároknak ez egyáltalán nem rendszerezett, és összevissza küldik egyszerre öthelyen a feladatokat. Na azért egy diáknak is van élete neki is nehéz kigobozni...

(bár pont itt írta egy tanár, hogy sosem volt cél hogy a gyerek 7-8órát üljön a gépelőt, így nem is gondolom hogy de nagy meló a tanárnak is dolgozni)

"Arra ügyesen rájöttek, hogy most a tanárokkal lehet hergelni a többséget. Hiszen mindenki érzi a bőrén a digitális oktatás nehézségeit, amiről sok esetben nem a tanárok tehetnek."

-Erről írtam fenteb

"Ha mindent elmondanánk, ami a háttérben zajlik, amit belülről megélünk, akkor tutira azt gondolná mindenki, hogy hazudunk. Pedig a valóság megdöbbentően fájó és szürreális"

- Persze hazudtok. Elmondjam mi megy belülről ? Diákok kivételezése, más diákokra oda nem figyelés. Anno miért is volt felháborodás az iskolaőr miatt, mikor iskola rendőr eddig is létezett ? Ugye? Ez megy belülről... Ha már a tanár hagyja, hogy verjék az iskolában a gyereket a diáktársai...

" Hát, én is ki lennék akadva magamra"

- nyilván okkal.

A többihez nincs hozzá szólnom, elvégre ez után a cikkben beismerő vallomás történik.

2021. ápr. 14. 23:03
 15/26 anonim ***** válasza:
Jaj, ez a nagy nyári munkálkodásuk! Csak éppen soha nem merték mégsem kiszámolni, hogy egész évre megvan-e az az óraszám (min 2000), ami másnak kötelező.(Spoiler: egyáltalán nincs). 180 vagy 181 tanítási nap van, az 1448 óra, HA bent vannak minden álló nap 8 órát (spoiler: nincsenek). Na van-e még emellett nyáron 512 órányi vagyis 64(!) db 8 órás(!) nap melójuk az 55 napos nyári szünetben...? Matekból hányasok voltak vajon?
2021. ápr. 14. 23:21
 16/26 anonim ***** válasza:

Nem nyári szünetünk van, hanem akkor kapjuk meg a szabadságunkat. Bezzeg lenne óbégatás, ha a gyereknek nyáron is kéne jönni suliba, cserébe én meg akkor venném ki a szabimat, amikor akarom.

A pedagógusmunka pedig nem csak annyiból áll, hogy bemegyek és letanítom az anyagot. Arra fel kell készülni, dolgozatot összerakni, kijavítani (főleg, mikor mondjuk műértelmező esszét írnak: elolvasod, kijavítod a helyesírási és nyelvhelyességi hibákat, megnézed, írt-e az összes szempontról, és leírod, miben kell még fejlődnie... ez nem 5 perc, hanem minimum 20/fő, egy osztályban pedig simán vannak 20-25-en, de nem ritka a 30 fős csoport sem). Ügyel a folyosón, átvándorol egyik teremből a másikba, közben meghallgatja a gyerekeket, intézkedik, szervezkedik (a sulis programok nem maguktól zajlanak le, WHAT A SURPRISE!!!), van, hogy késő délutánig értekezleten ül, vagy szalagavatón ott van éjfélig, ballagásra rááldozza a szombatját, rengeteget adminisztrál Krétába és papíron is. A médiában hangoztatott heti 22 óra pedig nagyon erős csúsztatás, nekem pl. most heti 29 órám van, előző tanévben pedig 31 volt.

De bocsi amúgy, hogy ennyire ökrök vagyunk és biztosítjuk a felkészülést a gyerekeiteknek, hogy érettségi bizonyítványt szerezzenek és továbblépjenek a felsőoktatásba, vagy a szakmájukkal a munka világába.

Nem lesz itt sokáig jó világ, 5-10 éven belül nyugdíjba vonulnak a Ratkó-gyerekek, köztük rengeteg pedagógussal, akikből nincs utánpótlás, mert ezért a sz@rért-húgyért, amit a kormány bérnek nevez, senki fiatal nem akar a pályára jönni. Vagy meggondolják magukat az első 5 évben (meg lehet nézni a statisztikákat, hányan jelentkeznek pedagógusképzésre, hányan végzik el, hányan lépnek a pályára, és 5 év múlva hányan tartanak még mindig ki. Elenyésző százalék, elárulom).

Rohadtul elegem van már abból, hogy mindenki minket szid.

2021. ápr. 16. 12:08
 17/26 A kérdező kommentje:

Kedves 16-os, attól, hogy leírtad, hogy a munkaköröd miből áll, még nem szorulsz automatikus sajnálatra.

Akármelyik szakmáról lehetne 2 oldalas esszéket írni, hogy mik a feladatai, ezzel is megpróbálva felnagyítani a saját munkánk fontosságát.

A munkátok értelemszerűen egyike a legfontosabbaknak, de közel sem indokolt az a mennyiségű és minőségi hiszti, amit a PDSZ és társai levágnak rendszeresen az utóbbi időben.

2021. ápr. 16. 13:15
 18/26 A kérdező kommentje:

Amúgy meg ez az "örülj neki, hogy csináljuk, mert.." hozzáállás is undorító. Örüljetek neki, hogy az árufeltöltők felrakják a termékeket a polcokra, különben megoldhatatlan lenne, hogy a termékeket meg tudjátok vásárolni. Örüljetek neki, hogy a tűzoltók kivonulnak, ha ég valami, különben lehetne a civileknek slaggal oltani

Örüljetek neki, hogy a postás kihozza a leveleket, különben lehetne a postánál órákon át ácsorogni.

A ti munkátok nagyon fontos, de ugyanígy MINDEN munka és munkakör egyformán fontos. A különbség, hogy a legtöbben lenyelték ezt a békát és nem álltak neki hisztériázni, hogy ki vannak a vírusveszélynek téve azután is, hogy megkapták az oltást.

2021. ápr. 16. 13:21
 19/26 anonim ***** válasza:

Nem neked szólt, hanem a 15-ös válaszolónak, aki szerint heti x óra = x óra munkával.

Mindenkinek egyformán fontos a munkája. Kukások nélkül sem lennénk meg egy hétnél tovább, meg árufeltöltők nélkül sem.

Csak amíg én bármikor be tudok ugrani a pénztárba, vagy egy irodába fénymásolgatni, addig a pedagógus munkakör elég komoly végzettséghez kötött.

Egyelőre.

A PSZ/PDSZ pedig két olyan szakszervezet, ami kevés pedagógust tömörít, keveseket kérdez meg, s annak a kevésnek a véleményére alapozva tesz olyan kijelentéseket, mintha reprezentatív felmérést végeztek volna.

Személy szerint én szeretnék visszamenni az iskolába.

Engem ez az utóbbi egy év nagyon megnyomorított, mindenhonnan ömlik ránk a sz@r, mindenki feljogosítva érzi magát, hogy megrúgjon, még ha csak virtuálisan is.

Elég volt!

2021. ápr. 16. 13:33
 20/26 A kérdező kommentje:
De azért azt ugye te is tudod, hogy minden esetben igaz az, hogy "akinek ne inge, ne vegye magára"? Értelemszerűen itt nem MINDEN tanár a szemét, aki így gondolkodik, ahogy a kérdésben van feltéve, hanem az a konkrét csoport, akiknek szól. Nyilván a te esetedben a szídalmazásod nem neked vannak címezve.
2021. ápr. 16. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!