Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatjátok-e a női kvóta...

Támogatjátok-e a női kvóta bevezetését?

Figyelt kérdés

Bizonyos szférákban alul reprezentált a nők létszáma, például az Országgyűlésen belül, vagy nagyvállalatok vezetőségében.

A női kvóta lehetővé tenné, hogy minimum 40% nő legyen az Országgyűlésben, vagy vezető beosztásban. Jogilag szabályozva lennének a vállalatok, hogy például amikor szükséges egy új vezetőt kinevezni, és a meglévő 8 vezetőből 3 nő, 5 férfi van, az új, 9-ik csak nő lehet, máskülönben alul reprezentáltak lesznek.

A női kvóta csak a döntéshozó, és jól kereső pozíciókra szól. Nem kötelezi, hogy a bányában, gyalogságban is meglegyen a 40% női létszám.

A női kvóta segítene jobban kiegyenlíteni a nők és férfiak bérkülönbségét is.

Támogatod a női kvótát?

2021. ápr. 5. 12:33
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Az eredeti kérdésem politikai pályáról ÉS vezetőségi beosztásokról szólt.

Erre írta valaki (lehet te voltál), hogy ezen a nők oktatásának támogatása talán segítene. Én erre írtam, hogy a nők a felső oktatásban eleve felülreprezentáltak, aztán kitértem arra, hogy a jól kereső szakmákban is úgy általában.

De hogy akkor a politikai pályánál maradjunk. A jogi pályát is több nő választja, politikusból még sincs annyi. Szerintem azért, mert őket jobban taszítja az ezzel a szakmával járó gerinctelenség. Van köztük egy-kettő akinek a gyomra beveszi és kellően nagy hangú és féreg tud lenni (pl Szabó Tímea, Vadai Ágnes), de általában a férfiakra jellemző ez az attitűd. Ha berugdalnánk a parlamentbe 40% nőt, akkor a 60% férfi túlkiabálná őket, és a legtöbbjük sírva menekülne el. Szerintem.

2021. ápr. 5. 13:22
 12/17 A kérdező kommentje:

aztán kitértem arra, hogy a jól kereső szakmákban meg a FÉRFIAK úgy általában*

elírtam, bocs.

2021. ápr. 5. 13:23
 13/17 anonim ***** válasza:
79%
Nő vagyok, nem támogatom. Rátermettség alapján kellene bekerülni, nem azért mert így "politikailag helyes"
2021. ápr. 5. 13:33
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi erővel akármilyen társadalmi csoportra lehetne kvóta; x% cigány, y% római katolikus, z% 50 év feletti, stb. Ugyanúgy semmi értelmük.
2021. ápr. 5. 14:08
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem támogatom.

Az kapjon meg bármilyen munkát, aki alkalmas rá. Ha az illető férfi, akkor férfi, ha pedig nő, akkor nő. A tehetség és a hozzáértés a fontos, nem az, hogy mi van a lábai között.

25N

2021. ápr. 5. 14:23
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem támogatom. Nem sok értelme lenne felelős pozícióba ültetni valami hozzá nem értő bugrist, csak hogy meglegyen a kvóta.
2021. ápr. 5. 14:35
 17/17 anonim ***** válasza:

Bármilyen kvótával kapcsolatos ötletre azt tudom mondani, hogy 100 éve is akadt már ilyen törvény nálunk. Úgy hívták, hogy "numerus clausus". Arra is emlékezzen, aki manapság olyat javasol, hogy ne szakmai alkalmasság, hanem származás vagy bármi más háttér alapján válogassanak össze egy szervezetet.

Talán pont az Országgyűlés lehet valamennyire kivétel, mivel annak pont az (lenne) a feladata, hogy a társadalom minden rétegét igazságosan képviselje.

2021. jún. 1. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!