A női kvóta tulajdonképpen nem is akkora hülyeség?
Előre leszögezem, nem vagyok balliberális, mielőtt valaki ezzel vádol.
Gondolkodjunk kicsit a női kvótáról.
Igazából, családbarát intézkedés is lehetne.
Napjainkban probléma,hogy az anyaság előtt álló nőket ,illetve a családanyákat negatívan diszkriminálják a munkahelyeken.Nem akarják őket felvenni, anyasági után megalázó pozíciót ajánlanak fel nekik, ezzel kvázi "kicsinálják",hogy felmondjon....stb
A női kvótával valamennyire elejét lehetne venni ennek a problémának.
A másik megoldás, amin többen szorgalmaznak,hogy óriási büntetéseket kell adni azoknak a cégeknek, ahol megkérdezik interjún "akar gyereket" meg negatívan diszkriminálja a gyesről visszatérő nőket.Ahogy a navosok szokták, kiadják magukat interjúalanynak,mennek állásinterjúra és úgy ellenőriznek.
Viszont ezzel megint az a baj,hogy akkor még kevésbé alkalmaznának nőket.
NEM!
A nők nagyon jól tudnak dönteni, érvényesülni ebben az országban mindenféle külön kvóta nélkül is.
A nők vannak évek óta többségben a felsőoktatásban, többen szereznek diplomát, mint a férfiak. És sokkal de sokkal több esze van a nőknek annál, hogy kvótára legyen szükség. Aki politikus akar lenni az az lesz, aki bankár vagy cégvezető akar lenni az meg az lesz.
Miért nézitek le a nőket?
Liberálisnak vallom magam,mindenféle kvóta ellen vagyok ,szerintem a piaci értéke miatt vegyenek fel valakit ne a neme/bőrszíne miatt.
Sőt tovább megyek,kifejezetten rasszista ,diszkriminatív intézkedésnek tartom ezeket a kvótákat.
Azzal egyetértke,hogy nyugodtan jelentse fel mindenki azt a céget,ahol megkérdezik akar-e gyereket és mikor .
Kíváncsi lennék a véleményedre, ha lenne egy céged ahol lenne egy nyitott pozíció ahol alkalmasabb lenne mondjuk egy férfi jelölt de a nőt kéne felvenned a kvóta miatt.
Vannak női vezetők, azért azok mert értenek hozzá.
Ez nem kvóta alapján ítélendő meg, hanem szakértelem által.
Ez nem liberális meg demokratikus hanem pont, hogy a kommunizmust hajazza, hogy magán vállalatoknak megszabja az állam, hogy nő kell a vezetőségbe.
A németek ezt akarják.. rossz felé halad a világ. A liberalizmus , baloldaliság, demokratikus elvek már nem a régiek, báránybőrbe bújt farkasok akarják ezeket megalkotni és sajnos rosszabbak néhány esetben mint a kommunista vezetők.
“ Előre leszögezem, nem vagyok balliberális”
De bizony az vagy!
Meg egy kérdés: minden állásnál és szakmanal lesz ilyen kvóta?
Mert legutóbb mikor ilyenről olvastam ott Németországban vezettek be a vállalatvezetők körében.
Így meg nem egyenlositesi színezete van a dolognak, hanem inkabb gumicsont-agitator...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!