Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A női kvóta tulajdonképpen...

A női kvóta tulajdonképpen nem is akkora hülyeség?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, nem vagyok balliberális, mielőtt valaki ezzel vádol.

Gondolkodjunk kicsit a női kvótáról.

Igazából, családbarát intézkedés is lehetne.

Napjainkban probléma,hogy az anyaság előtt álló nőket ,illetve a családanyákat negatívan diszkriminálják a munkahelyeken.Nem akarják őket felvenni, anyasági után megalázó pozíciót ajánlanak fel nekik, ezzel kvázi "kicsinálják",hogy felmondjon....stb

A női kvótával valamennyire elejét lehetne venni ennek a problémának.

A másik megoldás, amin többen szorgalmaznak,hogy óriási büntetéseket kell adni azoknak a cégeknek, ahol megkérdezik interjún "akar gyereket" meg negatívan diszkriminálja a gyesről visszatérő nőket.Ahogy a navosok szokták, kiadják magukat interjúalanynak,mennek állásinterjúra és úgy ellenőriznek.

Viszont ezzel megint az a baj,hogy akkor még kevésbé alkalmaznának nőket.

2021. jan. 19. 18:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"az alkalmas személyt kell felvenni"

És ha a férfi és a nő is ugyanannyira alkalmas a munkára? Kit fogsz felvenni?

Nyilván a férfit. Miért? Ha még nincs gyereke a nőnek, akkor azért, mert úgy is elmegy szülni. Ha van, akkor meg azért, mert úgy is állandóan beteg a gyerek és otthon lesz vele a nő.

Hiába alkalmas valaki, ha ezek miatt a férfiakat részesítik előnyben.

De hogy lehetne egy nő alkalmasabb egy munkára, ha úgy is elmegy szülni és állandóan neki kell otthon maradni a gyerekkel?

Sőt, ha mondjuk a nő a felvételin 100%-ot teljesít, a férfi meg csak 90%-ot, még akkor is elgondolkodsz, hogy csak 10% mínusz, de cserébe nem megy szülni....

Ti komolyan nem érzitek, hogy ez hátrány?

2021. jan. 19. 21:50
 12/15 anonim ***** válasza:
39%

Én értem,hogy ez hátrány lehet utolsó, de ezért legfeljebb a Jó Istenhez lehet panaszra fordulni ha igazságot akarsz tenni.

Mindenkinek vannak korlátozó tényezők az életében, amiket karrieetervezeskor figyelembe kell venni. Ilyenek az egyéni képességek, tervek, és lehetőségek. Nem lehet mindent megfizettetni a társadalommal. A saját gyerek egy olyan "jószág", amit bőséggel megtamogat a közösség is, de nem lehet az egész költséget a társadalomra verni. Hozhat áldozatot éppenséggel a család is. Vagy dönthet úgy, hogy ezen az áron nem kell gyerek.

2021. jan. 20. 03:20
 13/15 anonim ***** válasza:
A kvóták kényszerpályára terelőek! Csak azért, hogy létszámban (ne) legyenek emberek bizonyos helyeken vagy "kilóra", - nem a rátermettségük, képzettségük alapján - tegyenek bármilyen pozícióba bárkit, semmi értelme. Ha egy nő képességei jobbak valamiben, legyen, aki akar, de sajnálatból, együttérzésből, trendiből valakit pozícióba (nem) helyezni butaság és hosszútávon rossz hatásokat indít el.
2021. jan. 20. 13:42
 14/15 anonim ***** válasza:
64%

Rossz a megközelítés. Te nem kényszeríthetsz egy céget arra, hogy a kisebb piaci értékű jelentkezőt alkalmazza. Kompenzálni akarod a nőket amiatt, mert ők "csak" nők és nem férfiak. Mi ez, ha nem vegytiszta szexizmus? Végső soron a biológiával van a bajod. Persze, tudom, már az sem akadály, hogy a férfi szülje meg a gyermeket, ha úgy dönt a család... Csak ne minket gondlolj torznak, azért mert ellenezzük a kvótákat és a nemek kompenzálását a tulajdonságaik miatt.

Férfiak is siránkozhatnának, hogy legyen egyetemekre férfi kvóta, hisz a férfi később érik meg. Vagy hogy legyen hamarabb a férfiak nyugdíjazása, hisz hamarabb halnak meg. Vagy hogy legyen a börtönökben női kvóta, hisz több férfit börtönöznek be, s ez nem fair. Vagy mivel több a férfi hajléktalan, ugyanannyi nőt is pakoljanak ki az utcákra. Soroljam még?

Szerintem férfinak lenni sem jobb, mint nőnek lenni, aki pedig kárpótolni akar, azért hogy ennek vagy annak (vagy amannak) születtem, azzal én nem értek egyet.

2021. jan. 20. 21:32
 15/15 anonim ***** válasza:
41%

#14 "Szerintem férfinak lenni sem jobb, mint nőnek lenni, "

Nem, nem jobb. Nőnek lenni sokkal jobb - egy nőnek, férfinak lenni meg egy férfinak sokkal jobb.

A baj azzal van, hogy sokan nem értik mit jelent nőnek vagy férfinek lenni, mások meg azt akarják hogy ez ne is legyen egyértelmű, még maga az ember se tudja eldönteni hogy nő vagy férfi.

A legviccesebb az, hogy pont azok beszélnek női kvótáról akik amúgy megkérdőjelezik, hogy van-e olyan, hogy valaki nő, mert szerintük scak elhatározás kérdése.

Akkor pedig ha ez így lenne, semmiféle kvótára nem is lenne szükség, hiszen a nő egyszerűen eldönti, hogy ő férfi és máris minden meg van oldva. Ahogy hiába is lenne kvóta, hiszen bármelyik ember dönthet úgy - szerintük - hogy ő már nő és nem férfi és akkor ő is belefér ebbe a kvótába.

A kérdés az, hogy maradunk a normalitásnál és mindenki érdemei, képességei, lehetőségei szerint kerül a pozíciókba, vagy elkezdünk mindenkit rákényszeríteni a hazugságra, és akkor vagy az alkalmatlanok kerülnek a kvóták miatt pozíciókba, vagy simán csak előadják magukról hogy nők (vagy férfiak) és így.

2021. jan. 20. 22:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!