Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondolsz az iskola nyitásr...

Mit gondolsz az iskola nyitásról? (Kérlek, olvassátok el a leírást is)

Figyelt kérdés

(Először is próbáljuk meg félre tenni az irígységünket (tehát ne írjunk olyat, hogy "Az én időmben is mikor a csernobili atomreaktot felrobbant, akkor is kellett menni." (Találkoztam már ilyennel is) de ez nyílván egy vírus, ami az egész világot érinti, és amibe sokkal többen haltak bele, mint csernobilba), és gondoljunk át mindent, mielőtt kommentet írnánk.)

Mit gondoltok az iskola nyitásról? Szerintetek jó ötlet? Nem túl korai még a harmadik hullám közepén nyitni? Orbán azt mondja, hogy ha meg lesz a 2,5 millió beoltott, akkor nyitnak, mikor a nyáj immunitás akkor érhető el, ha a népesség minimum 75%-a be van oltva, ami Magyarországon kb. 7,5 millió ember. Most jelenleg 2 312 501 beoltott van, akinek a fele még nem kapta meg a 2. oltást, tehát nincs nagyon nagy védetségük. Most oltják a tanárokat, 2 héttel a tervezett iskola nyitás után, mikor még a legtöbb tanár meg sem kapta a 2. oltást, így ők is veszélyben lesznek.

A lényegre térve:

Emlékezzünk vissza a 2. hullám végére, 3. hullám elejére, amikor az iskolák váltak a gócpontokká, mert lehetetlen betartani a járványügyi szabályokat. Arról nem is beszélve, hogy nem csak a tanároknál terjed a vírus, hanem a gyerekek között is rohamosan elterjedhet, akik haza viszik, tovább adják a szülőknek, ők elviszik a munkahelyükre, és már itt is van a tömeges fertőződés, mivel nem csak a tanárok közt terjed, és aki be van oltva az még terjesztheti a vírust (ez alól, ha jól tudom, akkor a Pfizer és a Moderna vakcináka kivétel). Amit a kormány be fog vezetni, hogy a bevársárlóközpontokban max. 1 ember lehet 10m^2-en, ami logikus, de az iskolákban meg 10m^2-en lehet 20 ember is, ami viszont már nem nagyon logikus. A diákok közül is haltak meg már koronavírusban, igaz kevesen, de ezt a "kevést" is még online oktatás alatt, szóval, ha kinyitnak az iskolák, akkor valószínűleg még több 10-en éves fog meghalni benne, mivel szerintem jobban fog akkor terjedni a vírus, ami elindítója lehet a 4. hullámnak. Ez már nem az a vírus, ami tavaly volt, a Brit mutáns már mindenkit értint. Nem régiben jelentek meg új mutánsok is, mint például az indiai, ami 2x-szer mutálódott, vagy az afrikai, ami 40 mutánst tartalmaz magában (ha jól tudom), és ezek előbb utóbb 100%, hogy be fognak jutni az országunkba, csak még nem lehet tudni róluk, hogy immunisak-e az oltásokra, ha bejut hozzánk, és ezáltal az iskolákba, akkor ott el fog terjedni, úgy, hogy kvázi nem is tudunk róla, hogy egy olyan variáns jutott be, amire nem hat az oltás, és kezdhetünk mindent előről.

Én ezt gondolom az újra nyitásról. Ti mit gondoltok róla?

2021. ápr. 4. 12:31
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
13%
10: mivel indokolod?
2021. ápr. 4. 12:58
 12/32 anonim ***** válasza:
11%
11: Ilyen a magyar.
2021. ápr. 4. 13:04
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal bonyolutabb ez, mint ahogy a felvetésben és a lehetséges válaszokban megjelenik.

Ha csak a járványügyi részét nézem, akkor idén nem kellene nyitni.

Viszont látom a gyerekem osztályának csoportjában, hogy nagyon sok gyerek elmarad a feladatival. Nem az online oktatással van baj, hanem sok szülő nem képes elmagyarázni a gyerekének, hogy akkor is tanulni kell, ha otthon van. Ez érthető, hiszen a szülők többsége sem otthonról dolgozik vagy dolgozott korábban.

Aki viszont otthon dolgozik, annak nagyon nem jó, hogy egy vagy több gyerek ugrál körülötte, mert így ő nem tud dolgozni. Több gyereknél pedig szinte biztos, hogy az informatikai cuccait is oda kell adnia a gyereknek, hogy be tudjon jelentkezni, tudjon tanulni.

Ha csak egy szempontot veszünk figyelembe, akkor könnyű azt mondni, hogy rossz döntést hoznak vagy hoztak. De nem csak egy szempont van.

Az sem igaz, hogy nem lehet betartani a szabályokat.

2021. ápr. 4. 13:08
 14/32 A kérdező kommentje:
#13-as, Igen, teljesen egyet értek veled, viszont szerintem vannak olyan szabályok, amiket nem nagyon lehet betartani, például a 1,5 métert, mert nem olyan nagyok az iskolák ahol ez nem lehetséges (néha még az is kész csoda, ha a gyerekek között van 30 cm), vagy pedig azt, hogy az osztályok ne keveredjenek (az utóbbit még viszonylag be lehet tartani, de nagyon macerás), de a szabályok nagy részét, mint például a maszkot, a fertőtlenítést, hőmérést be lehet tartani.
2021. ápr. 4. 13:16
 15/32 anonim ***** válasza:
73%

#14!

A batarthatóságot én is úgy értettem, hogy sokkal jobban be lehetne tartani, mint ahogy betartják. Persze vannak fizikai korlátok. A "betarthatatlan az egész, hiszen gyerekek" nem igaz.

2021. ápr. 4. 13:25
 16/32 anonim ***** válasza:
81%
13-14-15: Akkor ezt kitárgyaltuk!
2021. ápr. 4. 13:32
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Bonyolult kèrdés és akárhogy is lesz,lesz,akinek nem lesz ínyére. Szemèlyes vèlemènyt mondok úgy,hogy nem vagyok jàrvànyszakèrtő,cikkekből és saját tapasztalatokból tájékozódom. Ugyebàr mi colt novemberben? Zárjuk be az egyetemeket,közèpsulikat mert a gyerekek a fő terjesztők. Oké. Aztàn láss csodát rà kb. 3 hónapra beindult a 3.hullám,holott nem volt semmiféle enyhítés,mostmár nem lehetett a diákságra fogni a terjesztést. Őszintèn szólva gőzöm sincs,hogy itthon mitől robbanhatott be ennyire,de szerintem vqlami fèlrement amit az oltásokkal próbálnak javítani. Azok az orszàgok,amik sikeresen védekeztek(pl. Ausztràlia,Új-Zèland,Japàn,Dél-Korea,Finnország,stb)ott érdekes módon nincs oltási kampány,az emberek nyugodtak. Japànban pl.magas az oltásellenesség mert a korábbi években történtek felkavartàk a port. De látszik,hogy nem az oltás az egyetlen megoldás,pedig itthon nagyon hangoztatják.(hát persze,mivel itthon valami félrecsúszott a jsrványkezelèsben,aztán most boldog-boldogtalant beoltanak.)

Egy kicsit wltèrtem a tèmàtóll,de csak annyit akartam kihozni,hogy ex egy ördögi kör. Új mutànsok lesznek,amimhez új oltások kellenek és hosszútávon ez a helyzet nem tartható. Most màr a gyerekeket is oltani akarjàk,amit azèrr ellenzek,mert nekik okoz a legkevesebb problémát és ilyen fiatalon nem ajarom,hogy félèvente oltàsèrr kelljen kuncsorogniuk mint az időseknek,mert ez nevetsèges. Legalább őker hagyják ki ebből és hagyjàk èlni,mert a tizenévesek is már 5 hónpja onlineban vannak,a legszebb éveimket vesztik el.

Èn visszaengedném őket. Influenzaszezonban is volt,hogy az osztály fele hiànyzott,nem hisztèriázott senki. A gyerekeknek mozgás kell,egészséges étkezés,barátokkal lenni,megőrizni a mentàlis egészségüket és nem otthon tartani és már vakcinàkat is adni.

Nem csinàlhatjuk ezt tovàbb,a kisebbek szüleinek ez hatalmas teher,pláne ha munkát is elveszít és a gyereknek szintúgy. Együtt kell élni ezzel,védekezni de nem bezárkózni és fèlni.

Más országokban sikerült,tehát nem lehetetlen,ez nem az a vírus,aki mindenkit megöl.

2021. ápr. 4. 13:47
 18/32 anonim ***** válasza:
71%
Hibrid oktatás. Aki akarja küldje be a gyereket, aki nem akarjak az otthonról csatlakozhasson az órákra.
2021. ápr. 4. 13:56
 19/32 anonim ***** válasza:
88%

"Egy nátha miatt felesleges."

Az unokatestvérem másfél hónapig feküdt lélegeztetőgépen, 37 évesen, nulla alapbetegséggel. Rohadt idegesítő, hogy még egy év vírus után is vannak ilyen degradt balf@szok, akik még mindig ott tartanak, hogy ez csak egy nátha. Ne adja az Isten, hogy megtapasztald, milyen hülyeséget beszélsz.

2021. ápr. 4. 14:48
 20/32 anonim ***** válasza:
97%
#20 Azért nem ártana ...
2021. ápr. 4. 15:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!