Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mik az egy kulcsos adórendszer...

Mik az egy kulcsos adórendszer előnyei és hátrányai?

Figyelt kérdés
Illetve a sávos adórendszernek, pro és kontra?

2021. ápr. 1. 15:13
1 2
 11/18 MolotovPunk ***** válasza:
77%
Az kimaradt,hogy Svédországban sokkal kevesebb szegény van mint magyarban,meg ott van jelentős létszámú középréteg is.
2021. ápr. 1. 16:40
 12/18 MolotovPunk ***** válasza:
(Gondoltam közlöm,ha már te nem írtad.)
2021. ápr. 1. 16:41
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

őő nem

a gazdag svédek nem adóznak

a fizetésből élő svédeket meg szivatják a többkulccsal

a többkulcs csak árt egy olyan országban, ahol a fizetésből élő emberek jövedelme alapból alacsony

2021. ápr. 1. 16:42
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Most kiszámoltam a havi béremből 150000 Ft SZJA-t, 185000 Ft egyéb járulékot vonnak, és a munkáltatóm kifizet utánam további 170000 Ft egyéb járulékot, azaz csak azért, mert tisztességgel be vagyok jelentve legombolnak havi 505000 Ft-tal adó és járulék címén, és ugyanazt a fos egészségügyi ellátást, és ugyanannyi állami szolgáltatást kapok, mint a feketén dolgozó pékséges Juliska, vagy a feketén dolgozó kőműves Feri a 7900 Ft-os minimális TB hozzájárulással.

Valóban az egy kulcsos adó is igazságtalan velem szemben. Fizetném én is a 7900 Ft fix EÜ hozzájárulást, és a többi pénzből nyomnám az öngondoskodást.

2021. ápr. 1. 17:09
 15/18 anonim ***** válasza:
50%

Előny: Dupla munkáért dupla fizetés. Nem másfélszeres, mert már a legfelső sávba került.

Nem érdemes a dolgozókat minimálbérre bejelenteni, és a többit kézbe fizetni. Ettől fehérebb lesz a gazdaság, és mindenki a valós jövedelme után adózik.

Hátrány: Nem lehet alapozni a szegény emberek irigységére, hogy akinek pár ezer forinttal több a keresete, tehát kőgazdag, az már duplán adózik.

Van, aki ezt igazságérzetnek nevezi, hogy nem igazságos, hogy a gazdagok adókulcsa is csak ugyanannyi, mint a szegényeké. Akkor az miért igazságos, hogy az átlagjövedelemnek is ugyanannyi a százaléka, mint a valóban csillagászati fizetéseknek?

2021. ápr. 1. 17:52
 16/18 anonim ***** válasza:
56%

#15 mindig érdemes szinte minimálbérre bejelenteni az embereket én is most arra vagyok bejelentve. Előző munkahelyemen is kevesebbre voltam bejelentve, és nagyon sokaknál így van ez pedig már hány éve ez a fantasztikus egykulcsos fos van...

egyszerűen azért érdemes kisebb délre bejelenteni mert óriási az adó Magyarországon. Persze hülye birka csak az szjat emlegeti. Pedig az csak egy kis falat a sok közül...

2021. ápr. 1. 17:58
 17/18 anonim ***** válasza:
45%

gondolom akkor nem rinyálsz azért, mert a gyereked szar oktatást kap te meg szar egészségügyet, a nyugdíjad meg száraz kenyérre és vízre lesz csak elég

hiszen te egész életedben minimálbérre voltál bejelentve, és ezzel te hű de jól jártál

2021. ápr. 1. 18:33
 18/18 anonim ***** válasza:
56%

#17 dehogynem, mert így is sokszor annyit fizetek mint kellene, ezért a szarért amit kapok (semmi kb). Ki írta hogy egész életemben minimálbérre voltam bejelentve? Még a hozzászólásomban is írtam hogy az előző cégnél nem. Ennyire butus vagy?

Ha semmi jövedelemadót nem fizetnék akkor is túl sokat fizetnék be az államnak az áfa meg az ezernyi adó, díj...

Nyugdíjjal az annak sem lesz elég többre mint a száraz kenyér aki teljesen be van jelentve hiszen a nyugdíjrendszer már összeomlott évekkel ezelőtt, nem lesz ki fizesse.

2021. ápr. 2. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!