Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád azt, hogy az...

Támogatnád azt, hogy az iskolában a gyerekek erőteljesebb komolyzenei oktatást kapjanak?

Figyelt kérdés
Ének-zene órán sokkal részletesebben tanítanák a különféle komolyzenei műveket és zeneszerzőket, illetve minden gyereket megtanítanának valamilyen hangszeren játszani.

2021. márc. 31. 19:39
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

"Abban nem ertek egyet h ne osztalyozzuk a gyereket. Mert akkor nem is lesz hajtoero h fejlődjön. A kénYelem nagy úr gyerekek meg amugy is nagy hedonistak,mennek a szorakozas iranyaba mindig.

Tanulashoz,fejlodeshez onfegyelem koncentracio szukseges!"

Amikor tesin fociztunk, sosem figyelt a tanár. Mégis mindenki nyerni akart.

A legegyszerűbb motívációs kényszerító eszköz az osztályzás, de enélkül is működhet a dolog.

Igazából kapaszkodónak jó az osztályzás, hogy tudja a gyerek, milyen szinten áll.

A néptáncot is imádják a gyerekek, mert jó a tanár és élvezik az órát. Nem a jobb jegyek miatt teszik oda magukat.

2021. ápr. 1. 01:04
 32/34 anonim ***** válasza:
Az olyan "tantárgyakat", mint az ének vagy a rajz, butaság osztályozni. A valamire nem hajlandóság, annak kategorikus elutasítása egy olyan jelenség, amelynek szankcionálásán azért érdemes elgondolkodni, de csak azért, mert egy fiatal embernek nincs jó hallása, ütemérzéke, vagy nem képes két dimenzióban a rajztanár számára kellő hitelességgel visszaadni valamit, állatság osztályozni. Én szín ötös voltam mindkettőből, de már gyerekkoromban is sajnáltam azokat az osztálytársaimat, akiket olyan dologért húztak le osztályzatokkal a tanárok, amelyről nem tehettek. Pl. én testnevelésből voltam béna, az osztályom többsége kémiából - és így tovább... Egyik sem ad annyi pluszt, amellyel az életben bárki is meg tudná állni a helyét, - mindegyik tantárgyról elmondható, hogy az iskolából kikerülve nagy arányban megy az arról összeszedett ismeretanyag a levesbe, mert keveset használnak fel belőle az emberek az életben. Persze ezzel nem azt akarom sugallni, hogy a fedett pályás malom bajnokság előrébb viszi bárkinek az ügyét, de hogy ilyen tantárgyak osztályozásával vesződnek és keserítik meg emberek életét, rombolják le az önbecsülését, egyéniségbe vetett hitét, az egyértelműen állatság, mert fejlődni nem fog tőle senki, csak pszichikailag kikészül, morálisan összeomlik.
2021. ápr. 1. 08:47
 33/34 anonim ***** válasza:
50%

Amit leirsz azt inkabb az olvasas meg mateknal jelenik meg. Nem tud felsoben olvasni rendesen a gyerek es igy sok tantargybol rosszul teljesit es megutalja a tanulast. Annak idejen az anJaek tojtak fejere h leuljenek a gyerek mellé gyalorolni,nem fejlesutettek egyénileg ezert a gyerek minden feladatban a sajat kudarcukat latjak es inkabb elkerülik a feladatot.Nem lesznek motivaltak.

Készség tantargAkat imadjak,es abbol nem is adnak a tanarok 3nál rosszabb jegyet! Gyerekek elmeßesztoen ugyesek es fejleszthetok keszsegtantargyakbol. Akinek meg nincs erzeke azt a tanarok békén hagyjak.

2021. ápr. 1. 12:22
 34/34 anonim válasza:
IGEN! Es tobb nepdalt is! Barmennyire is feleslegesnek tunik. Akit erdekel a miertje, az nezzen utana Kodaly 1951-es gyermeknapi beszedenek es megtalalja a valaszt
2022. márc. 2. 21:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!