Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád azt, hogy az...

Támogatnád azt, hogy az iskolában a gyerekek erőteljesebb komolyzenei oktatást kapjanak?

Figyelt kérdés
Ének-zene órán sokkal részletesebben tanítanák a különféle komolyzenei műveket és zeneszerzőket, illetve minden gyereket megtanítanának valamilyen hangszeren játszani.

2021. márc. 31. 19:39
1 2 3 4
 11/34 Sunshinedoll ***** válasza:
82%

Gimnáziumban a mi ének-zene tanárunk nagyon komolyan vette a komolyzenét, mi annyira nem értékeltük az erőfeszítéseit :D

Alapvetően szerintem nincs ezzel baj, még akár érdekes is lehet, ha nem erőlteti és büntetve tanít az ember és buktatja meg a fél osztályt ÉNEK-ZENÉBŐL mert nem ismertük fel Chopin zongoraversenyeit 5 másodpercből (:

2021. márc. 31. 19:56
 12/34 anonim ***** válasza:
69%
Az 5.ös programját támogatnám!
2021. márc. 31. 20:05
 13/34 anonim ***** válasza:
24%

"Az alapműveltség részével egyetértek, de a hangszeres játék megtanításával nem, mert ahhoz érzék kell."

Semmi nincs az énekórán ami egy átlagos ember életében minimális szerepet is játszana.

2021. márc. 31. 20:07
 14/34 Sunshinedoll ***** válasza:
67%

Pedig a zenének nagyon komoly múltja van az emberi társadalomban, komoly közösségkovácsoló- és összetartó ereje volt, a mai napig is vannak olyan kultúrák, ahol ez megmaradt, szóval ez így önmagában nem igaz, bár tény, igen, hogy a mai nyugati ember nagyon eltávolodott a régi társadalmi berendezkedésétől és már nem feltétlen ilyen alapon működünk.

Ettől függetlenül Egy átlagos ének-zene órán szerintem semmi olyat nem tanul az ember, ami a kárára válna, max nem érdekli vagy nem jó belőle, én pl. ezért nem szeretem azt, hogy a készségtárgyakat ugyanúgy osztályozzák. Rajz, testnevelés, zene sb.

Persze, foglalkozzon a gyerek vele, kell a kreativitásának, az önmegvalósításhoz, a tájékozottsághoz, de szerintem hiba értékelni ezeket a dolgokat vagy kifejezetten erőltetni.

2021. márc. 31. 20:11
 15/34 anonim ***** válasza:
29%
Ez az, terheljük le őket még jobban egy olyan dologgal, amihez sokaknak nincs tehetségük és ha nem érdekli őket, akkor az életben soha nem veszik hasznát, hajrá, hajrá.
2021. márc. 31. 20:20
 16/34 anonim ***** válasza:
0%

"#13

Pedig a zenének nagyon komoly múltja van az emberi társadalomban, komoly közösségkovácsoló- és összetartó ereje volt, a mai napig is vannak olyan kultúrák, ahol ez megmaradt, szóval ez így önmagában nem igaz, bár tény, igen, hogy a mai nyugati ember nagyon eltávolodott a régi társadalmi berendezkedésétől és már nem feltétlen ilyen alapon működünk.

Ettől függetlenül Egy átlagos ének-zene órán szerintem semmi olyat nem tanul az ember, ami a kárára válna, max nem érdekli vagy nem jó belőle, én pl. ezért nem szeretem azt, hogy a készségtárgyakat ugyanúgy osztályozzák. Rajz, testnevelés, zene sb.

Persze, foglalkozzon a gyerek vele, kell a kreativitásának, az önmegvalósításhoz, a tájékozottsághoz, de szerintem hiba értékelni ezeket a dolgokat vagy kifejezetten erőltetni."

Ez így önmagában pedig teljesen igaz, miért szerinted mi játszik abban szerepet egy átlagos magyar ember életében, amit gimiben énekórán hallott? Mi az, ami nélkül nem tudná elvégezni a konkrét dolgát? Igazából lefogadom, hogy a nagyrésze az embereknek nem is emlékszik már semmire, mégis meg tud élni, vagy ha nem akkor meg nem amiatt. Az énekórának az a konkrét kára, hogy nem hasznosabb dolgot tanítanak helyette, nem az, hogy ha a gyerek ezt azt megtanulja az konkrétan baj. Persze ha én a fizikát, matekot erőltetem, akkor el vagyok hordva mindennek, hogy azok milyen fölösleges dolgok. Hát a cintányér csapkodás az fontosabb… :D

2021. márc. 31. 20:21
 17/34 anonim ***** válasza:
77%

Ének-zenéből és rajzból gyakorlatilag semmit sem tanultam. Rajzból 8-ban volt volt egy kis perspektíva és vetületek, de ezt leszámítva nagy nulla volt az oktatás.

Pedig lehetne egy csomó dolgot tanítani, ami hasznos lehet később. A gond azzal van, hogy nem kellene osztályozni, így viszont senki sem figyelne.

2021. márc. 31. 20:23
 18/34 Sunshinedoll ***** válasza:
68%

#16 Ez ugyan így igaz a matematikára meg a fizikára meg a kémiára is :D

Csomó ember ezekből nem emlékszik semmire, mert olyan pályán dolgoznak, hogy nem kell nekik.

Az iskolának meg a szülőnek az a feladata, hogy a gyerekekkel minél szélesebb körben megismertessék a világot, amiből aztán a gyerek tud meríteni, tanulni, tájékozódni, és később eldöntheti, hogy mi az, ami mélyrehatóbban érdekli.

Ostobas és arrogáns dolog azt gondolni, hogy a matek hasznosabb mint az ének-zene. Igen, egy könyvelőnek valóban az, de egy előadóművésznek nem feltétlen....

2021. márc. 31. 20:27
 19/34 Sunshinedoll ***** válasza:
68%

A cintányér csapkodással és egyéb hangszerek minimális ismeretével/használatával a gyerek olyan motoros és koordinációs készségeket sajátít el, amit matek órán soha nem fog :)

Ezen kívül kiéli a kreativitását is. Amit a matematikával megint nem fog.

2021. márc. 31. 20:29
 20/34 anonim ***** válasza:

"Csomó ember ezekből nem emlékszik semmire, mert olyan pályán dolgoznak, hogy nem kell nekik.

Az iskolának meg a szülőnek az a feladata, hogy a gyerekekkel minél szélesebb körben megismertessék a világot, amiből aztán a gyerek tud meríteni, tanulni, tájékozódni, és később eldöntheti, hogy mi az, ami mélyrehatóbban érdekli.

Ostobas és arrogáns dolog azt gondolni, hogy a matek hasznosabb mint az ének-zene. Igen, egy könyvelőnek valóban az, de egy előadóművésznek nem feltétlen...."

A könyveléshez nem kell igazi matek, legalább hoznál rendes példát, mondjuk mérnök. Oké, akkor a matek nem kell egy átlagos magyar ember életébe. Akkor a töri se kell, az ének se.

2021. márc. 31. 20:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!