Támogatnád azt, hogy az iskolában a gyerekek erőteljesebb komolyzenei oktatást kapjanak?
De arra nem sikerült reagálnod, hogy egy gyereknek széles körben kell bemutatni a világot, csak kötözködsz, mert ahelyett, hogy elismernéd, oka van annak, hogy a legtöbb gyereknél a leghatékonyabb tanulási módszer az a zenével történik nem pedig algebrával, inkább veszekedsz évszázadok alatt megalapozott pedagógiai gyakorlatokkal, csak hogy önigazolást nyerjen az instensindrómád, mert érted a mtekot vagy nem is értem.
Én tanultam matekot, kémiát, fizikát, informatikát az egyetemen, soha nem zenéltem pl (1 évig zongoráztam meg 4 évig voltam kórusban, de ez kb említésre is édeskevés) és a fizkém professzorom óriása opera rajongó volt, a mikrobiológia profeszoromnak azok voltak a kedvenc diákjai, akik sportban vagy zenében is kiemelkedőek és aktívak voltak, mindkettő a természettudományos életben kiemelkedő szakember és egyik sem volt olyan arrogáns, hogy elhiggye, a saját területe fontosabb mindennél.
De hát magyarázhatom én ezt egy mérnöknek LOL :D
Amit te javasolsz, azt nem támogatnám. Ki a tökömet érdekel Bach teljes élettörténete és pályafutása? Gyanítom nem sokakat, nekik pedig ott van az internet.
Amit viszont nagyon támogatnék: Zeneelmélet hegyek. Mitől lesz valami zene, hogyan épül fel, mi az eltérés a zene és az értelmetlen zajkeltés között... Sőt, egy kicsit elmennék a koncentrációs képességek fejlesztése felé is, mivel ma már sokaknak a zene nem több, mint egy háttérzaj. Persze ez sok esetben tényleg sokat segít például egy monoton munka közben, de azt figyeltem meg, hogy sokan ha konkrétan zenét hallgatni ülnek le, akkor 2-3 percen belül már megy a telefonozás, TV nézés, vagy bármi más, csak legyen valami a zene mellett. Így viszont elveszik a zenehallgatás valódi élménye.
A zene javítja a memóriát felnőttkorban is, gyerekkorban nagyon fontos, hogy az agy megtanuljon a testtel együtt dolgozni, ebben a zenélés nagyon sokat segít, a tánc fejleszti a motoros készségeket, azt is bebizonyították, hogy a zenei ismeretek elsajátítása elősegíti a nyelvi készségek fejlődését is, ezáltal akár az érveléshez kapcsolódó készségeket; a kreatív tárgyak, zene barkácsolás, rajz elősegíti, hogy a gyerek megtanuljon javítani a munkáján, fejlődni, sikerélményt ad, javítja a koordinációs készségeket, az ember/gyerek érzelmi fejlődését, kifejeződését, profiknál a hallás kifinomultabb, ezáltal más területen is máshogy érzékelik a finomabb hangokat, arról nem beszélve, hogy a zene relaxál és megnyugtat, javítja a térbeli intelligenciát és önbizalmat is adhat.
Halom haszontalan dolog, amivel az ember semmire se megy :D
Ettől függetlenül a gyereket leterhelni zenetörténettel meg zeneelmélettel fölöslegesnek tartom, mert ez csak magolás, amitől max csak az X-lábuk fejlődik gyorsabban. Énekelni kell, táncolni kell, zenélni kell, lazán, kötöttségek, elvárások, kényszerek nélkül.
"A cintányér csapkodással és egyéb hangszerek minimális ismeretével/használatával a gyerek olyan motoros és koordinációs készségeket sajátít el, amit matek órán soha nem fog :)
Ezen kívül kiéli a kreativitását is. Amit a matematikával megint nem fog."
Pedig bizony kell a matekhoz elég sok kreativitás, amit meg a cintányér csapkodás nem ad meg.
Bocsi, hol is írtad, hogy a leghatékonyabb módszer a zene? Mert később írtál róla de előtte mire is kellett volna reagálnom? Amúgy igen a matek is ad kreativitást elég sokat és igen sok logikai gondolkodást igényel de látom nálad csak a zenének van fejlesztő hatása, a matek nem ad semmit. Mellesleg a zene az az én életemben is fontos de attól még nem a gimis ének óra. Amúgy te ugyanúgy oltod a matekot, mint amennyire azt mondod, hogy én a zenét. Amúgy meg az kit érdekel, hogy ki opera rajongó? Akkor meg van olyan, aki nem opera rajongó, van aki jobban szereti a zenét, van aki nem. A léyneg, hogy én leszóltam az énekórát, te meg leszólod azt amit én mondok, mert csak a tiéd segít. Pont mint amit rólam írtál.
Pont az ilyen kulturalatlan szülők nyomjak le az oktatast nem az állam!
Nekik nem értek a zene,alpari modon nyilvanulnak meg! Berohangalnak az igazgatohoz h a tanar túl sokat akar es a diri meg szól a tanaroknak h vegyék lazabbra. Aztan szegeny gyerek ugynaolyan lesz mint a szuleje ertektelen youtube gagyi cuccokon nő fel!
Az ének zene hozzá tartozik az altalanos műveltséghez!
Annak idejen mikor a paraszok 3 osztalyos suli utan elkezdtek 8 osztalyos suliba jarni sok paraszt gyerek kiemelkedett a tehetsehevel. Egy szelesebb latokort adott nekik a vilagrol!
Abban vitatkozhatunk h van e ertelme sok zeneelmeletet meg Bach eletet tanitani,szerintem is az már felesleges adat.
Abban nem ertek egyet h ne osztalyozzuk a gyereket. Mert akkor nem is lesz hajtoero h fejlődjön. A kénYelem nagy úr gyerekek meg amugy is nagy hedonistak,mennek a szorakozas iranyaba mindig.
Tanulashoz,fejlodeshez onfegyelem koncentracio szukseges!
Szerintem amugy inkabb a sok költő elete meg töri adat felesleges.
Akiknek a zene nem értek azok probaljanak mar meg egy Bach darabot eloallitank es utana dumaljanak!
Nem csak a pénz az értek!!!
Pénzen kívül rengeteg értek van,csak sajnos sokvalakinek a sok Győzike sò már kimosta az agyát!
Mennyi gyermekek,népdal,mulatos,nepzene,műzenei alkotas van.
Attól még h valaki nem szereti a komoly zenét attol még ertekelheti pozitivan!
Hány ország osszetenne a kezet ha olyan nepdalkinccsel rendelkeznenek mint a magyar,meg lenne neptanc oktatasa!
A muveszet nem tűnhet el az életből mert aklor nagyon monoton lesz.
Sajnalom aki annyira bele van merulve az anyagi vilagba h csak a penz neki az értek!
Most ne gyertek azzal h a Bachbol nem lehet megélni!
Nem erről van szó!
Abba gondoljatok bele regen milyen volt az emberek elete tv meg internet nélkül!
Kozossegi elet jobb volt,osszejartak,enekeltek,zeneneltek,táncoltak!
Lelkileg értek a zene!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!