A fiatalok SZJA mentességének mi értelme lesz?
Olvastam a cikket, hogy a 25 év alattiak SZJA mentességet kapnak. Ez mind szép és jó, csakhogy nálunk egy fiatalabb, 2 idősebb dolgozik (40 körüli). Ha a fiatalabb nettója több lesz, mint a régebb óta ott dolgozóké, kitör a forradalom. Ha a bruttót lejjebb viszem, akkor a "fiatal" nem lesz előbbre.
Mi értelme van ennek az intézkedésnek? A nagycsaládos 40 éves miért nem kaphat SZJA mentességet? Talán a választásokra jól jönne pár fiatal szavazat is? Vagy én nem értek valamit?
Én is ezt tudom mondani, még ha nem is hiszed, mert csőlátásod van,meg nem mered bevallani a Fidesz utálatod miatt, ez az ország sokkal előrébb tart mint 10 éve.
Minden lehetőség adott egy jó életre, nem sírni kell hanem csinálni. Kis mindset váltás nem ártana. És mondom első sorban te vagy a felelős a saját életedért.
#31 Igen érdekes hogy te meg nem érted mit jelent a szabad tankönyvválasztás.
Ma ugyanúgy szabadon lehet tankönyvet választani, mint bármikor. Azonban ezt a választást nem mindig fizeti ki helyetted az állam. A szülőkön múlik kizárólag, hogy más tankönyvből tanulnak-e a gyerekeik, mint ami az államilag fizetett tankönyvlistán szerepel.
És ne gyere itt olyan szöveggel, hogy nem így van, mert tanár vagyok, tudom hogy megy, ahogyan a gyerekemnek meg fizetem a 16 ezer forintos nyelvkönyveit, amikből tanulnak és ami nem az állami tankönyvlistából lett kiválasztva mert mi szülők ebbe beleegyeztünk a tanár javaslatára.
#34 És pontosan ezért lettek állami tankönyvek benne a tankönyvcsomagokban, mert azoknak az ára alacsonyabb. Alapvetően MOST ingyen kapja mindenki a tankönyvet. Jó tankönyveket, nem vacakokat. ha valakinek ez nem felel meg, mert mást szeretne akkor csak azt kell külön kifizetnie.
Az én tantárgyam tankönyve kb. fele-kétharmada árban azokénak, amik hasonló színvonalú, de rég bevált márkák voltak, mint pl. a mozaik tankönyvei is.
Ha most egy osztályban a tanár mégis a mozaikos tankönyvből szeretne tanítani akkor megbeszéli az osztályban a szülőkkel, hogy azt az 1500Ft-t fizessék ki a tankönyvre meg a 800-900 Ft-t a munkafüzetre és ennyi. Helyette az én tárgyam állami tankönyve meg kerül 400-500Ft-ba, a munkafüzete még kevesebbe. Korábban minden tankönyv majdnem annyiba került mint most a mozaikosak és mindet a szülőknek kellett kifizetnie akár akarta akár nem.
A lényeg pedig az, hogy az "állami tankönyv" éppen olyan jó, színvonalas és digitális háttéranyagokkal van megtámogatva, mint ami miatt korábban más tankönyveket szívesebben használtak a tanárok. Csak fele annyiba se kerül.
Én,mint nyugdíjas már tavaly júliusban mentesültek az SZJA alól.
Nem tűnt fel, hogy a kollégáimat ez tűzbe hozta volna.
Dolgozni járunk, nem egymás zsebében turkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!