A fiatalok SZJA mentességének mi értelme lesz?
Olvastam a cikket, hogy a 25 év alattiak SZJA mentességet kapnak. Ez mind szép és jó, csakhogy nálunk egy fiatalabb, 2 idősebb dolgozik (40 körüli). Ha a fiatalabb nettója több lesz, mint a régebb óta ott dolgozóké, kitör a forradalom. Ha a bruttót lejjebb viszem, akkor a "fiatal" nem lesz előbbre.
Mi értelme van ennek az intézkedésnek? A nagycsaládos 40 éves miért nem kaphat SZJA mentességet? Talán a választásokra jól jönne pár fiatal szavazat is? Vagy én nem értek valamit?
amugy már van egy ahsonló munkaerőpiacot torzitó fideszes adómentességi történet is(évek óta)
Mégpedig az hogy a nyugdíjasoktól csak az SZJA-t vonják le(15%)
Mig egy aktiv korú embertől a bruttó bére 33.5%-át vonják le
Igy sok munkahelyen van az hogy a frissem nyugdíjba ment ember jóval többet kap kézhez mint az aktív korú kollégája
És mivel egy nyugdíjasnak ott a nyuhdíja, igy kevesebbért is elválalja, mint egy aktív korú.
Igy a béreket az aktiv korúak rovására lenyomják.
Mert igyekeznek a cégek megtartani a nyugdíjasokat, sőt új dolgozónak is a nyugdíjasokat szeretik.
Sajnos az arányos közteherviselés amit anno a fidezs az 1 kulcsos adózásnál annyira reklámozott, nagyon nem müködik.
Ez lenyomja a bérszinvonalat, összeugrasztja a korcsoportokat, stb...
a fidesz adó és társadalom politikája diletáns, és káros!
Nem teljesen értem a problémát. Eddig zúgolódott a gyermektelen vagy csak egy gyerekes dolgozó, hogy a több gyerekkel rendelkezőnek több a nettója?
Ettől függetlenül ez elsősorban a szegényebb családból származó, alacsonyabb iskolai végzettségű szavazóknak tett gesztus.(ott erős a fidesz, nem az értelmiségben) Bár én sokkal jobbnak tartanék egy nem életkorhoz, hanem első X millió jövedelemre vonatkozó adómentességet.
"mi értelme lesz?"
Több pénz marad a fiatal zsebébe.
"Ha a fiatalabb nettója több lesz, mint a régebb óta ott dolgozóké, kitör a forradalom."
Irigységből még sohasem tört ki forradalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!