Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fiatalok SZJA mentességének...

A fiatalok SZJA mentességének mi értelme lesz?

Figyelt kérdés

Olvastam a cikket, hogy a 25 év alattiak SZJA mentességet kapnak. Ez mind szép és jó, csakhogy nálunk egy fiatalabb, 2 idősebb dolgozik (40 körüli). Ha a fiatalabb nettója több lesz, mint a régebb óta ott dolgozóké, kitör a forradalom. Ha a bruttót lejjebb viszem, akkor a "fiatal" nem lesz előbbre.

Mi értelme van ennek az intézkedésnek? A nagycsaládos 40 éves miért nem kaphat SZJA mentességet? Talán a választásokra jól jönne pár fiatal szavazat is? Vagy én nem értek valamit?

[link]

2021. márc. 28. 21:15
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
91%

amugy már van egy ahsonló munkaerőpiacot torzitó fideszes adómentességi történet is(évek óta)

Mégpedig az hogy a nyugdíjasoktól csak az SZJA-t vonják le(15%)

Mig egy aktiv korú embertől a bruttó bére 33.5%-át vonják le

Igy sok munkahelyen van az hogy a frissem nyugdíjba ment ember jóval többet kap kézhez mint az aktív korú kollégája

És mivel egy nyugdíjasnak ott a nyuhdíja, igy kevesebbért is elválalja, mint egy aktív korú.

Igy a béreket az aktiv korúak rovására lenyomják.

Mert igyekeznek a cégek megtartani a nyugdíjasokat, sőt új dolgozónak is a nyugdíjasokat szeretik.

Sajnos az arányos közteherviselés amit anno a fidezs az 1 kulcsos adózásnál annyira reklámozott, nagyon nem müködik.

Ez lenyomja a bérszinvonalat, összeugrasztja a korcsoportokat, stb...

a fidesz adó és társadalom politikája diletáns, és káros!

2021. márc. 28. 21:32
 12/36 anonim ***** válasza:
79%

Nem teljesen értem a problémát. Eddig zúgolódott a gyermektelen vagy csak egy gyerekes dolgozó, hogy a több gyerekkel rendelkezőnek több a nettója?

Ettől függetlenül ez elsősorban a szegényebb családból származó, alacsonyabb iskolai végzettségű szavazóknak tett gesztus.(ott erős a fidesz, nem az értelmiségben) Bár én sokkal jobbnak tartanék egy nem életkorhoz, hanem első X millió jövedelemre vonatkozó adómentességet.

2021. márc. 28. 21:32
 13/36 anonim ***** válasza:
37%
szavazatszerzés szempontjából kb nulla vagy minimális eredménye lesz, megtakarítani meg kb semmit sem lehet majd. Legalábbis a fiatalok 99 százaléka elég keveset keres, de a pesti srácoknak biztos jól jön majd.
2021. márc. 28. 21:38
 14/36 anonim ***** válasza:
45%

"mi értelme lesz?"

Több pénz marad a fiatal zsebébe.

"Ha a fiatalabb nettója több lesz, mint a régebb óta ott dolgozóké, kitör a forradalom."

Irigységből még sohasem tört ki forradalom.

2021. márc. 28. 21:53
 15/36 anonim ***** válasza:
84%
Én személy szerint nagyon örülök neki. 22 vagyok most, szóval lesz még 2 évem így (hacsak véletlen a baloldal nyerne és eltörölnék) Kb. 80-90 ezer Ft-tal több fog maradni a zsebemben így, ami nagyon sokat számít.
2021. márc. 28. 22:27
 16/36 anonim ***** válasza:
33%
Fiatalok eddig sem igen fizettek adot ... vagy feketen dolgoztak, vagy egyaltalan nem dolgoztak. Szoval ez egy olyan dontes mint a Matyas meseben az okoslany ... aki vitt is ajandekot meg nem is :)
2021. márc. 28. 22:31
 17/36 anonim ***** válasza:
71%
Nagyon egyszerű: Mivel a gyerekvállalást ebben a korban még nagyon kezdik, ezért a CSOK nem jó mint szavazótáborszerzési módszer, így hát kellett valami más amivel megpróbálják csábítani őket.
2021. márc. 28. 22:35
 18/36 anonim ***** válasza:
89%
Kiélvezik az adómentességet és csak azután vándorolnak ki véglegesen külföldre, miközben tudnak gyűjtögetni is a kinti kezdéshez.
2021. márc. 28. 22:41
 19/36 anonim ***** válasza:
42%
Ez a baj a magyar emberekkel. Miért vagytok ennyire negatívak? Abba mondjuk nem gondoltok bele hogy ez igenis sokaknak nagy segítség, csak úgy mint a CSOK például. Legalább ez a kormány ad valamit az embereknek. Én is boldogan leírtam hogy örülök neki, erre csak van pl. olyan ember aki lepontoz Hát érdekes életed lehet. Annyit mondok hogy mindenki saját maga felelős az életéért, az állam pedig adott esetben segít, mint pl. most a Fidesz. Inkább örüljünk annak ami van, és ne azon sírjunk ami nincs.
2021. márc. 28. 23:11
 20/36 anonim ***** válasza:
23%
Ad valamit, jah, nem önzetlenségből.
2021. márc. 28. 23:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!