Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most életbe lépett olyan...

Most életbe lépett olyan szabály, hogy a közterületen sem kell maszkot viselni, vagy csak szimplán nem hordják néhányan?

Figyelt kérdés

Fővárosban vagyok, mentem a boltba. Benn a boltban előírásszerűen mindenkin rajta van, de kint az utcán már több emberen nincs, akik nem is sportoltak, vagy dohányoztak, vagy ettek.

Csak kérdezem, engem abszolút nem zavar, ha hordja valaki, ha nem. Én hordom, amíg kell, ha már nem, akkor nem. Csak feltűnt, hogy többen nem hordták. Lazítottak a szabályokon?

2021. márc. 27. 20:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
37%
És mész vele tömegbe, vagy úgy sétálsz, hogy nincs körülötted 20 másik ember - ugye ez is nagy különbség.
2021. márc. 27. 23:15
 12/17 anonim ***** válasza:
57%
Akkor veszem fel kint, ha emberek közelében vagyok, elmegyünk egymás mellett. Ha 10-20 méterre nincs senki, akkor addig a kezemben viszem, mert akkor értelmetlen hordani.
2021. márc. 28. 06:36
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Félelmetes, hogy ennyire nincs agya még az embereknek, hogy felfogják, mire jó a maszk.

Ha kimegyek sétálni, nincs körülöttem senki, nincs kit védjen a maszk.

De ha a buszról leszállok és át caplatok a villamoshoz, akkor bizony hatással van a vírus terjedésének visszaszorítására.

Értelem szerűen közterületen azért kérték a maszk viseletet, hogy védjen másokat és példával járjon mindneki elő, hogy ez virus helyzet nem egy jogi döntés miatt fog megoldódni, hanem az emberek hozzáállása is kell az eredményhez.

KB ez egy 7 éves ember szintje, ha végig kell gondolni.

2021. márc. 28. 10:26
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez egy 7 éves ember szintje. Egy 10 évesnek viszont már illik észrevenni azt is, hogy ahol nem kötelező az utcai maszkviselés, ott sem terjed jobban a vírus, mint ahol kötelező.
2021. márc. 28. 10:29
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
#13 Kimész sétálni maszk nélkül, teleköhögöd a tenyeredet, aztán bemész a boltba, sorban megfogod a kilincset, megfogod az árukat a polcon, megfogod a készpénzt, megfogod a pult szélét, stb., és szépen továbbadod egy rakás embernek a vírust! Félelmetes, hogy ennyire nincs agyad, hogy ezt felfogd, hogy ezért kellene a maszk az utcán is, mert akkor abba köhögnél, tüsszentenél, nem a tenyeredbe!
2021. márc. 28. 10:38
 16/17 anonim ***** válasza:

Otthon maszk nélkül teleköhögöd a tenyered, felveszed a maszkot és leugrasz a sarki boltba...

2021. márc. 28. 13:09
 17/17 anonim ***** válasza:

13

Félelmetes hogy azt hiszed neked van agyad

2021. márc. 29. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!