Elkövetek azzal bármilyen szabálysértést, ha kútból kiszedem a beledobált pénzt?
Figyelt kérdés
Abban az esetben kérdezem, hogy ha a kút közterületen van és anélkül ki tudom szedni a pénzt, hogy bemennék a vízbe.2016. ápr. 24. 21:03
1/6 tetro válasza:
Szerintem ha a kútban van pénz, akkor az jogilag vagy azé marad aki bedobta, vagy azé lesz akié a kút. De biztosan nem a tiéd :)
2/6 anonim válasza:
A közterületen levő dolog az államé.
5/6 anonim válasza:
Jogtalan elsajátítás, mint mikor találsz egy pénztárcát az utcán és megtartod.
6/6 A kérdező kommentje:
Az ilyen kutak többségéből általában lehetetlen csak úgy kiszedni a pénzt. De ahol csak le kell érte hajolni, ott szerintem sokan meg is teszik. Valószínűleg a legtöbb bedobott pénz a takarítóé lesz.
A közterületen elhagyott pénztárca egy jó kérdés. Rendőrségre biztosan nem vinném be. Ha van benne név, akkor visszajuttatom. Ha nincs, akkor enyém a pénz.
2016. ápr. 25. 00:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!