Tombol a munkanélküliség Magyarországon. Több százezres kivándorlási hullám készülődik. Hogyan fog ez minket érinteni?
Abból a szempontból jó, hogy csökkenni fog a munkanélküliség, mert a sok fölös munkaerő elvándorol egy stabilabb, jobb, élhetőbb, fejlettebb gazdaságú országba. De mi lesz a demográfiával?
Innen a fiatalok fele elmenni készül majdnem. Ki fogja eltartani az egyre több és több időst?
Nem soknak. Kimennek mosogatni, aztán pár év múlva hazajönnek. A segédmunkások kint sem élnek valami fényesen, családot alapítani abból a fizetésből kint sem lehet."
Ez a fideszproli ostobaság nagyon fárasztó. Szerinted nyugat eu egy rohadt nagy mosogató? Képzeld el a segédmunka ott pl németo. -ban sokkal jobban fizet.
Ott is van rengeteg féle munka.
Nyelvtudás... Szerinted mit csinálnak a fiatalok az iskolában? Nyelvet is tanulnak, német angol francia.
"És hova vándorolnának ki? Ausztriában is számos más nyugati országban is rekordokat dönt a munkanélküliség."
A munkanélküliek több pénzt kapnak mint egy magyar jólkereső munkás.
Ez a "mindenhol ugyanolyan sz*r" szöveg csak a begyepesesett mélymagyarok butasága. Mintha muszáj lenne magyarországon ragadni.
21.
Csak tudnám, hogy mit keresel még itt, ha ennyire képben vagy a kinti dolgokkal(mondjuk pont nem, látszik, hogy életében nem volt külföldön)?
Képben vagyok hidd el.
Több rokonom is kint él.
Húgom féléve ment ki. Érettségi után nem talált munkát, németben felvették autógyárba mao-snak.
Az minőségellenőr munka.
Többi rokonom 10 éve kint van. 1ik se egy észlény, sőt.
Segédmunkásként elég jól élnek. Hirtelen 1 millás kiadás nem vágja földhöz 1iket se.
Külön lakást bérel mindegyik, amit szépen bebútoroztak stb. (Ott mindig bútorozatlanul adják ki)
Miért annyira hihetelen hogy létezik magyarországnál élhetőbb hely? Miért annyira természetes neked hogy aprópénzért kell gürcölni? Vagy az hogy az egyszerű munkást is is megfizetik?
Nagyon bele gyepesedtél az orbán féle magyar valóságba.
"Annyit,had mondjak magamról, hogy én még a 90-es évek elején kerültem Németországban egy ösztöndíj segítségével, német tolmács ill. tanárszakosz hallgatóként. Ma már magyar mind idegenyelvet tanítok egyetemi szinte, ill. hivatlos bejegyzett fordító vagyok, és hivatalos német nyelvvizsgáztató is."
Magyart ne taníts, főleg egyetemen, mert az írásod az általános iskolai kettes szintet ha megüti.
Én se látom a világvége hangulatot.
A munkanélküliségi adatok nekem bonyolultak, a bejelentett dolgozók száma alig kisebb, mint egy éve.
Az elvándorlás sem nemzethalál, egyik előnye az Uniós tagságnak.
A mobilitási listában is a végefelé vagyunk.
Öreg vagyok, engem 1971-ben azért vitték be a zsaruk némi pofozásra, matt Kőszegen nyugat felé kémleltük a tájat.
Azt állították, illegális határátlépésre készülünk.
Örülök, hogy ti már mehettek.
Én továbbra is azt gondolom, hogy akinek piacképes szakmája van, és értelmes, az itthon sem nyomorog. Leginkább azok mennek ki, akik itthon is csórók. És én is éltem Angliában, persze, voltak akik elmentek pincérnek meg takarítónőnek, babysitternek, és 5-en laktak egy lakásban, és nagyon meg voltak elégedve magukkal, hogy milyen jó. 20 évesen valóban. És 30 évesen? Az meg, hogy megtanulod a nyelvet, nem alap, ahogy itt többen írták. Ismertem pincéreket, akik profin vágták az étlapot, aztán kb. ennyi. Nagybátyám két évig volt Amerikában lakatos, magyarokkal lakott együtt, milliókat hozott haza, de egy szót nem tanult meg angolul. A nyelvtudásért is meg kell ám dolgozni, az csak legenda, hogy külföldön ragad rád. Nem ragad, tanulni kell. A nyelvtudás meg csak egy dolog, piacképes szakma is kell. Persze a szakmunkás, meg az egészségügyi dolgozó az biztos keresett, de a legtöbb nyikhaj, nagyszájú kisgyerek egy sima érettségivel akar milliókat keresni. A nyelvtanítás meg a béka segge alatt sincs nálunk. Angol egy kis alapfokon, néhány helyen német, aztán ennyi. Angliába, Amerikába meg pont nem érdemes most menni. A hollandokat, skandináv országokat, Svájcot mondják, de ezeket a nyelveket meg nem tanítják sehol.
Egyébként beszéltem fejvadásszal, azt mondta, ha a gyerekeimet is akarom vinni, felejtsem el, családos embert nem közvetítenek. Több ismerősöm élt kint, egy idő után mind hazajöttek. Az értelmes embernek nem opció, hogy évekig mások után takarítson. Persze vannak olyanok is, akiknek bejött, nem véletlenül vándorolnak el az orvosok, de azért a lakosság nagy része nem orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!