A hajléktalan honfitársaink beoltottsága hogy áll?
Budapesten közel 200 ezerre tippelik a hajléktalanok számát, és nagyon kevés a hajléktalanszálló azok is teljesen tömöttek. 3 nm jut egy embernek azokon a helyeken.
Ők ugye nem fizetnek TB-t mert nincs miből. A gazdaságunk annyira jól dübörög, hogy ekkora a munkanélküliség, ráadásul egyre több köztük a színjózan életet élő, fiatalabb is, akiket elbocsátottak a munkahelyükről és nem voltak tehetős rokonaik akik segítettek volna rajta. A Fidesz meg nem segít ugye.
Az ők beoltása hogy áll?
Nem tudom honnan vetted a 200.000 embert, a hajléktalanok száma idén ~10.000 ember volt Magyarországon előző éves adatok alapján ennek a 10.000 embernek az 53% vidéken él, tehát 4.700 ember van a hajléktalanos száma Budapesten.
Az oltásukra vonatkozóan szerintem nem tudnak oltáshoz jutni, esetleg azok akik valamilyen formában tudnak dolgozni/munkavállalók.
Hivatalosan hajléktalan.
Vagy olyan körülmények közt él hogy a saját házában halálta fagy.
Mert akkor több mint 200k
Egyelőre a egészségügyiseket, rendvédelmiseket, idős otthonokban lévőket, regisztráltakat oltják.
Nem tudom, hányan, hogyan regisztrálnak, hogyan kapnak értesítést a hajléktalanok.
Tudtommal néhány hajléktatan szálláson már volt oltás, ha több lesz a vakcina több hajléktalan szálláson lehet rá esély.
Lényeges lenne, hogy a TB-ellátás nélküliek is megkapják, ha azt akarjuk, hogy kialakuljon a nyájimmunitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!