Hogy lehetne megoldani, hogy a cigányok is hasznos elemei legyenek a társadalomnak?
#13: erre szoktam mondani, hogy integrálni függvényt lehet... :)
Az emberek integráLÓDhatnak, ha van rá jószándékuk és akaratuk.
A gyerekeknek kéne olyan oktatás, félzárkóztató program, hogy lássanak esélyt maguk előtt. Amerikában voltak kísérletek erre. Ha gettó környéken a gyerekeknek biztosítasz mindent, akkor befejezik a középiskolát magas százalékban. Ott ösztöndíjat adtak és ígértek szakmaszerzésre, mert azok a gyerekek tudták már 10 évesen is, hogy nincs pénz arra, hogy szakmát tanuljanak, mert mondjuk a közeli városban kolisnak kéne lenni, ami fizetős és ezzel el is engedték a jövőjüket. A szüleik is egy olyan világ képét adták nekik, ahol nekik semmi sem sikerülhet, minden mindegy, tanulni fölösleges no meg pénz sincs rá, amitől motivàlatlanok lettek. Ez amúgy nem bőrszín függő, a mélyszegénységben élő magyar gyerekeknek is szüksége lenne valami ilyenre, mert előttük sincs sikersztori. Tehát én nem a szülőket izélgetném, hanem teleszórnám az összes mélyszegénységben lévő falu iskoláját ösztöndíjakkal a közeli városok kolis gimijeibe/szaképzőibe és ezekhez felkészítő csoportokat indítanék már egészen fiatal kortól erre képzett pedagógusokkal, mert más módszerekkel kell őket tanítani, meg kell érteni a problémáikat és biztosítani kell egy nyugis helyet, mert putriban 10 testvér mellett nem lehet tanulni. Sajnos ezek a gyerekek minél kevesebbet látják az otthoni példát, annál jobb nekik.
Aki 30 éve nem dolgozik azt elengedheted, már nem alkalmas rá. Pont ezért nincs előrelépés sem, mert egy ilyen program 15-20 év alatt érik be, tehát nem lehet eladni a választókna azonnali sikerként.
17: bocs, de ez azért nem teljesen ilyen egyszerű...
Tudod, van az az elhíresült szólás, hogy
- Tudsz úszni?
- Nem!
- És ha megfizetem...???
:)))
...folytatom az előzőt...
Abban persze igazat adok neked, hogy ki kéne emelni őket a putriból - de erre meg azonnal ráugranának a jogvédők... :((((
Midnazonáltal, már most sincs elég "normál" tanár a súlyosan elgettósodott helyeken. Honnan lenne plusz erőforrás, délutáni tanárok, napközisek, stb. stb....???
Honnan lenne rá pénz, hogy ilyeneket megfizessenek???
Szerintem saccra kb. háromszoros fizetést kéne adni olyanoknak, akik hajlandók lennének lemenni vidékre ilyen helyre tanítani.
"teleszórnám az összes mélyszegénységben lévő falu iskoláját ösztöndíjakkal a közeli városok kolis gimijeibe/szaképzőibe és ezekhez felkészítő csoportokat indítanék"
Pénzkérdés elsősorban,a tanárok máshol sincsenek megfizetve.
Orbánék próbálkoztak a Híd a munka világába programmal, de a cigányvezetők inkább zsebretették a pénzt, és felelősségre vonás sem volt, mert kellenek a fidesznek a cigányszavazatok.
Szóval ez a fő probléma, hogy hatalmi szempontok miatt nem vitték rendesen végig, illetve hagyták lenyúlni a pénzeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!