Támogatnád a 4 napos munkahetet?
Új-Zélandon, Ausztráliában, Spanyolországban, kísérleteznek majd pár céggel a 4 napos munkahéttel.
A Magyarországon lévő vállalat vezetőket megkérdezték erről még februárban, és szinte mindegyik úgy nyilatkozott, hogy most már látják, hogy otthonról is elvégezhető az a munka, amit azt hitték, hogy csak irodában lehetséges, ennek ellenére a 4 napos munkahét helyett reálisnak látják jelenleg a 3-2-2 felosztást, azaz három nap az irodában, 2 nap home office, és 2 napos hétvége.
A heti 4 napos munkahét alatt a fizetések nem csökkenek a munkaórával, a heti 40 óra helyett 32 óra lenne.
Nekem most is 3 napos munkahetem van.
A fizetésem ennek megfelelően a fele, mint a kollégáimé.
Nem támogatom, remélem nemsokára már az én munkahetem is 5 napos lesz.
Soknak mindegy hány napos mert így is heti 6 vagy 7 napot dolgozik.
Nos újzèlandon nyilván nem annyit keresnek mint Mo.n.
Meg tudnak így is vígan élni
Négyes, ne haragudj, de bmeg, hogy a francba lehetsz ilyen szolgalelkű? Ha lehetne, akkor bent lennél minden nap 12-14 órát, mert akkor több a pénz? Inkább a több munkáért harcolnál, mint a jobb fizetésért?
Mi baja van a magyaroknak?
Látom nagyon nagyon sokan képzavarban vannak, tudom az van otthon Magyarországon megszokva, hogy nem adnak ingyen semmit semmikor senki, de ezt a berögzült dogmát most felejtsétek el, hogy ha 5-ről 4 napra csökkentik a munkaidőt, akkor automatikusan fizetést is csökkentik...nem...!!! a fizetést nem csökkentik, ezt direkt kiemelték a cikkek is, direkt ideírtam, hogy nem a fizu kárára megy, se Új-Zélandon, sem spanyolban nem vágják vissza a fizetést, kápizs? :)
Az viszont teljesen érthető, hogy sokaknak édes mindegy ez a kérdés, mivel így is túlóráznak hétvégente is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!