Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnátok a szavazati jog...

Mit szólnátok a szavazati jog ilyen módosításához?

Figyelt kérdés

A javaslatom az lenne hogy:

1. Akinek nincs bejelentett munkahelye az nem szavazhat, tehát ez vonatkozna a nyugdíjasok és 18 éven felüli egyetemisták többségére. Aki nem adózik az ne szóljon bele a közösség ügyeibe, ráadásul az egyetemistáknál semmi garancia nincs rá hogy a diplomájával itt fog elhelyezkedni. A nyugdíjasok jelentős része meg már korlátolt mentális állapotban van nem tud racionális döntést hozni.

2. Aki mélyszegénységben él szintén nem szavazhat, mivel ennek a rétegnek a szavazatét főleg kilóra megveszik a politikusok ami a tisztességes választás kijátszása.

3. Akinek nincs Magyarországon bejelentett lakhelye és szintén nem ide adózik nem szavazhat, vonatkozik ez minden határon túlira akár Erdélyben akár Londonban él.

4. Akinek nincs 95 nél több IQ-ja nem szavazhat mert könnyen befolyásolható, nem tud racionális döntést hozni. Itt lehet egy olyan kiskapu hogy 5 évente megismételheti a tesztet.

5. Aki utólag szerzi meg a magyar állampolgárságot nem születési jogon, annak 10 év munkaviszony és bejelentett helyi lakcím kell hogy szavazhasson. Tehát egy iraki migráns aki valahogy megszerzi még ne szavazhasson, majd csak 10 év után ha ez idő alatt aktívan itt él és dolgozik.

Ezeknek a módosításoknak a lényege hogy akinek közösségi, lakhatási szinten nincs köze az országhoz, nem építi aktívan munkával, vagy szellemileg korlátolt annak ne legyen joga beleszólni az ország működésébe.

2021. márc. 15. 11:10
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
68%

1 aha értem. Szóval ha mondjuk valaki jelenleg még nem tud dolgozni (egyetemen tanul) de mondjuk 1 év múlva már fog akkor ne döntsön arról hogy a jövőben milyen országban, milyen bérekért dolgozzon.

2 szóval aki szegény az csak

hülye lehet. Nagyon jó...

3 ez egészen oké

4 ugye tudod hogy az IQ nem az általános műveltséget jelenti? Mellesleg éppen ezért egy mélyszegénységben élőnek is lehet 150es IQ-ja de ugye ő nem szavazhat mert szegény... Eléggé ellentmondásos eddig.

5 ez megint egy hülyeség. Egyrészt mert az egyéni szavazatokhoz jelenleg is lakcím kell, másrészt ha valaki pl amerikában születik mert épp ott dolgoztak a szülei de már 3 éves korától itt él magyarországon akkor amire 18 éves lesz az már önmagában 15 év és emellett még +10 évet kell dolgoznia hogy végre szavazhasson? Másrészt ha meg itt dolgoznak külföldiek akiknek itt születik gyereke akkor az autómatikusan magyar állampolgár is de szintén 3 évesen elköltözik ő meg szavazhat?

2021. márc. 15. 12:56
 32/55 anonim ***** válasza:
61%

18

"Igazából érdekes hogy az ellenzékiek akik elvennék a határon túliak szavazati jogát arra hivatkozva hogy nem ide adóznak, simán megtartanák az egyetemistákét akik szinten nem ide adóznak és valószínűleg nem is fognak, a volt egyetemista ismerőseim kb 1/3-a van külföldön, nem is fognak visszajönni. És ez az arány egyre nő."

A határon túli szavazatokkal nem feltétlen az a baj hogy nem ide adóznak. Hanem inkább az, hogy egyszerűen nem tudják hogy az utóbbi 4 évben mit csinált a mindenkori kormány. Legyen az bárki. És ha szavaznak valakire akkor nem fogják megérezni milyen az a kormány. Másik hogy sajnos nem nagyon van olyan határontúli sajtó ami nem közmédia vagy kormánypárti. És ahogy láttuk az utóbbi 4 évben rengeteg pénz ment határon túli stadionokra, ebből ők nyilván azt látják hogy ebben az országban aztán minden nagyon jól megy. Közben nagyon nem igy van. Persze ez nem az ő hibájuk de így elég feleltőtlen adni szavazati jogot.

Az egyetemisták nagy része pedig az egyetem alatt is dolgozik. Persze vannak akik nem de azoknak a nagy része olyan szakon van ami mellett egyszerűen nem lehet. Az is igaz hogy sokan el szeretnének menni, de nagy részük vissza fog jönni, nagyon is képzett, tapasztalt munkaerőlént. Egy ilyen valasztási törvény mellett ahol ők nem szavazhatnának akkor meg mégtöbben mennének el.

2021. márc. 15. 13:14
 33/55 anonim ***** válasza:
69%

Értem,szóval ha a választás egyetlen hónapjában van munkahelyem szavazhatok ,ha előtte 40 évet végiggürcöltem akkor nem. "Aki nem adózik az ne szóljon bele a közösség ügyeibe" az ÁFA az smafu igaz ? Ráadásul az álláskeresési járadékból is adózól például,te észkombájn :D

A többit nincs is kedvem kommentálni , ez a 10 év itt tartózkodás az állampolgárság megszerzése után is nagy ostobaság ,előtte talán nem itt él ,adózik ,költi a pénzét ,nincsen hatással az életére a szavazás eredménye?

2021. márc. 15. 13:15
 34/55 anonim ***** válasza:
80%
Felőlem, eddig se voltam, s eztán se tervezek szavazni, szóval nekem mindegy.
2021. márc. 15. 13:33
 35/55 anonim ***** válasza:
55%
Egyébként én feloldanám a feszültséget. Nem kell teljes megvonás, lehet súlyozni is! Hol van kőbe vésve a szavategyenlőség? Bár mondjuk akinek az előbbi nem tetszett, annak gondolom ez se jobb. Egyébként arról nyilván lehet vitatkozni hogy mi alapján korlátozzunk, de valami alapján kéne mert ez rohadtul nem járja. Ma sincs mindenkinek szavazati joga és az nem fáj nektek?
2021. márc. 15. 14:08
 36/55 A kérdező kommentje:

"Azért szavaztam, mert igenis szeretném, hogy Magyarország élhetőbb legyen, és olyan vezetése legyen, hogy szívesen vissza tudjak költözni az országba. Amíg a jelenlegi kormány vezeti az országot, addig ez esélytelen."

Lehet, de pl ha mondjuk az ellenzék nyer, akkor meg az országot a jobboldaliak fogják élhetetlennek találni és ők fognak kimenni, tehát ez nem indok hogy külföldről szavazhass.

"Jobb világ???? Te ezt komolyan mondod? Mikor fejlődött az ország, a Monarchia alatt amikor az emberek 6%a szavazott, vagy az utóbbi 30 évben amikor az utolsó retkes cigány is szavazhat?:)"

Végre valaki megértette, pontosan ez a lényeg. Jelenleg az országban a buta vagy tájékozatlan réteg szavazatai döntenek mindig az adott kormányzatról, ezek a leghangosabbak, legaktívabbak. Kezdve a nyugdíjsokkal, cigányokkal, a honosított ukránokkal, a nulla élettapasztalattal rendelkező egyetemistákkal akik aktívan pár éve követik csak a közéletet tehát évtizedes kontextusban fogalmuk sincs a politikáról, valamint a kint Londonban, Erdélyben stb élők.

"Szóval ha mondjuk valaki jelenleg még nem tud dolgozni (egyetemen tanul) de mondjuk 1 év múlva már fog "

De erre mi a garancia hogy itt fog dolgozni? A jelenleg tendenciák alapján egyre kevesebb és ez így volt a baloldal idején is.

"szóval aki szegény az csakhülye lehet. "

Ezt nem mondtam, hanem csak azt hogy aki szegény annak a szavazatát jó eséllyel meg fogják venni a politikusok mint ahogy az történik most is a cigánysoron, meg ahogy 2010 előtt is így volt.

"Hanem inkább az, hogy egyszerűen nem tudják hogy az utóbbi 4 évben mit csinált a mindenkori kormány. "

Ezt is lehet tovább bontani, mert szerinted aki éjjel nappal az m1-et nézi vagy 444-ert olvas annak van reális képe az országról? Dehogy van, mindkét oldal erősen elferdítve jeleníti meg a híreket, az ország állapotát. Tehát ez nem indok.

"Az egyetemisták nagy része pedig az egyetem alatt is dolgozik. "

Azok szavazatét én nem venném el.

"Értem,szóval ha a választás egyetlen hónapjában van munkahelyem szavazhatok ,ha előtte 40 évet végiggürcöltem akkor nem"

Ezt se mondtam, a kérdésemben csak nagy vonalakban vázoltam fel ezeket, lehet még tovább finomítani. Értelemszerűen nem azt mondom hogy aki ledolgozott 30 évet, és kirúgták a munkahelyéről a választás előtt 1 hónappal az ne szavazzon. Egyáltalán nem erről van szó.

ui: a sértegetéseket szerintem mellőzzük, nem úgy lesz igazad ha személyeskedni kezdesz, normálisan kéne kibeszélni a témát, nem szeretném hogy fröcsögésbe átmenjen a topic.

2021. márc. 15. 14:12
 37/55 anonim ***** válasza:
74%
De kerdező, mi a garancia arra hogy valaki ki fog menni? Lehet sokan ki fognak menni de nem mindenki. Szóval egyesek miatt akik kimennek szivassunk meg mindenkit? Ezt így nem lehet csinálni. Csak akkor van ennek értelme ha valakiről pontosan tudjuk hogy xy biztosan nem alkalmas arra hogy önallóan szavazzon. És jelenleg ez csak a súlyosan értelmi sérülteknél lehetséges. Mellesleg Ausztriában 16 éves kortól lehet szavazni, és mégis egy teljesen élhető ország. Ezt nem a szavazati jog határozza meg, hanem az oktatás, sajtó, és a normális közélet, azaz ahol nem általánosítja senki a másikat csak mert más csoportba tartozik.
2021. márc. 15. 14:24
 38/55 anonim ***** válasza:
18%
Ja meg mondjuk Ausztriában nem volt 40 év kommunizmus esetleg... Semmi köze ahhoz hogy ki általánosít meg ilyenek. Még a volt NDK is le van maradva a volt NSZKhoz képest életszínvonalban. Pont az lenne a lényeg hogy ilyen ostoba komcsi ígérgetésekkel ne lehessen választást nyerni! Mert perpillanat kb azon múlik az egész hogy ki mond nagyobbat, az ostobák meg elhiszik hogy a pénz a fán terem, aztán meg jön az államcsőd vagy pedig egy kormány ami hazugsággal nyert választást. Ez Ausztriában egyenlőre azért nem történik meg mert az embereknek százszor több köze van a piacgazdasághoz meg még maradt egy minimális polgári kultúra és nem lehet 3 kiló krumplival meg egy utalvánnyal szavazatot venni. Bár amúgy amondó vagyok kb akárki lehetne ott kormányon, mivel a gazdaság az ami nyugaton működik, nem pedig a politikai kultúra, mert az kb ugyanolyan hitvány minden demokratikus országban, talán Svájc kivétel, de valszeg ezt is csak azért gondoljuk mert nem ott élünk. Nem feltétlenül értek egyet a kérdező minden egyes kritériumával, de az biztos hogy még ez is százszor jobb lenne mint az egy ember egy szavazat elve...
2021. márc. 15. 15:12
 39/55 anonim ***** válasza:
59%

38

Nézzük akkor. Magyarországon mindenki aki 90 től született nem kommunizmusban nőtt fel. Ők azok akik ma a fiatalok. Talán ha a fitalaloknak kedveznénk szavazati joggal is. Nem úgy ahogy a kérdező írta, hogy még le is nézzük őket, akkor talán nem mennének el ebből az országból annyian. Ha pedig nem mennek el akkor történne változás. Mert nem az előző rendszer embereitől kéne a normális változást várni.

2021. márc. 15. 15:53
 40/55 A kérdező kommentje:

"Talán ha a fitalaloknak kedveznénk szavazati joggal is. Nem úgy ahogy a kérdező írta, hogy még le is nézzük őket, akkor talán nem mennének el ebből az országból annyian. "

De igen, elmennének. Ameddig a Nyugat ennyivel gazdagabb mindig lesz kivándorlás és igen ilyen mértékű lehet itt akármilyen kormányzat. Egyébként demokrácia szempontjából Románia pl jobb mint Magyarország, mégis sokkal nagyobb a kivándorlás ott mint nálunk. Az emberek szinte kizárólag a pénzért mennek ki nyugatra, nem pedig a demokrácia állapota miatt.

2021. márc. 15. 16:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!