Miért mindenki tanultsághoz kötné a szavazati jogot, akiben felmerül egyáltalán a szavazati jog megvonása?
Először is leszögezném, hogy egyáltalán nem értek egyet a szavazati jog megvonásával. A demokrácia arról szól, hogy mindenki a saját tudása szerint választ.
De ha már mindenképpen meg akarjuk vonni valakitől a szavazati jogot, akkor nekem sokkal jobb ötletem van. Vonjuk meg azoktól, akik az elmúlt 15 évben korrupcióban vettek részt. Vonjuk meg azoktól, akiknek a munkája káros a társadalomra. Például akik abból élnek, hogy olyan termékeket adnak el, amiktől kitisztulnak a csakrák. Nem sokkal célszerűbb lenne így?
Jó, ennyi erővel akkor legyen a 16 éveseknek is szavazati joguk meg a többinek, akinek jelenleg nincs.
Nem teljesíthetetlent kérnek.
Megszerezhető, amiről beszélünk.
Kész röhej, hogy 2017-ben ezen vannak felakadva, hogy kérik a 8 általánost.
A második viszont nem ír hülyeséget a befizetett adóval.
"ennyi erővel"
Tehát szerinted ugyanannyi erővel adhatunk 16 éveseknek szavazati jogot, mint amennyi erővel évtizedeket ledolgozó, tisztességes embereknek, akik nem végezték el az elemi iskolát?
Nem vagyok jobbikos.
Akinek van egy kis gógyija, elmegy és levizsgázik.
Következő választáson már részt is vehet.
Azért,mert hülyék.
Ismerek olyat,akinek csak 8 általánosa van,de sokkal jártasabb a politikában,mint pl olyan,akinek ugyan van valami diplomája buliszakról,de híradót még életében nem látott,mert olyankor mindig bulizott.
"Ismerek olyat,akinek csak 8 általánosa van,de sokkal jártasabb a politikában"
Ezt hiányoltam már, hogy megjelenjen az ismerős, aki bár képzetlen, de mégis nagy koponya:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!