Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mindenki tanultsághoz...

Miért mindenki tanultsághoz kötné a szavazati jogot, akiben felmerül egyáltalán a szavazati jog megvonása?

Figyelt kérdés

Először is leszögezném, hogy egyáltalán nem értek egyet a szavazati jog megvonásával. A demokrácia arról szól, hogy mindenki a saját tudása szerint választ.

De ha már mindenképpen meg akarjuk vonni valakitől a szavazati jogot, akkor nekem sokkal jobb ötletem van. Vonjuk meg azoktól, akik az elmúlt 15 évben korrupcióban vettek részt. Vonjuk meg azoktól, akiknek a munkája káros a társadalomra. Például akik abból élnek, hogy olyan termékeket adnak el, amiktől kitisztulnak a csakrák. Nem sokkal célszerűbb lenne így?

2017. aug. 3. 14:35
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Mert hülye.
2017. aug. 3. 15:56
 12/31 anonim ***** válasza:

én speciel a nyugdíjasoktól venném el. Miért szavazzon olyan dolgokban, mely lehet, hogy a következő 20 évben befolyásolja az életem, miközben ő már lehet rég a föld alatt lesz?

Inkább ne szavazzanak, legyen egy SZAKÉRTŐI párt a képviseletükben STABIL mondjuk 10%-al a parlamentben és kész.

Mert így csak választások előtt bedobnak vmi számukra kedvező dolgot meg pár nap ingyen pancsi az unokával és megy is a szavazat, utána meg a dolgozó embereket kizsákmányolja és magára hagyja a politika.

Ennek nincs sok értelme..

2017. aug. 3. 16:30
 13/31 A kérdező kommentje:
Ezzel azt akarod mondani, hogy majd ha nyugdíjas leszel te is pancsiért fogsz szavazni?
2017. aug. 3. 16:51
 14/31 anonim ***** válasza:

Ki tudja? Lehet olyan kedvezményeket ígér az egyik kormány, ami miatt rá fogok szavazni, de az is lehet, hogy hallgatok az unokák könyörgésére és inkább otthon maradok.

Én nagyanyám példájából indulok ki. 10 éve hajtogatja, hogy a szocik elvették a 13. havi nyugdíjat, uh SOHA nem fog másra szavazni, csak a fideszre. Ez hol normális? A kettős állampolgárság után szintén hasonló mentalitás van, azok (nagyrésze) is csak a Fideszre hajlandó. Amúgy ha már itt járunk, tőlük is elvenném a szavazati jogot..

2017. aug. 3. 16:57
 15/31 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értem öregkorára meghülyül az ember. Ez is egy vélemény.
2017. aug. 3. 17:17
 16/31 anonim ***** válasza:

Nos, nem ezt mondtam. A meghülyülés személy függő, de könnyebben megvezethetőbbek, naivabbak az idősek, ez tény.

A lényege a válaszomnak az volt, hogy kiszolgáltatottak, hisz a nyugdíjuk fix, máshova nem tudnak elmenni dolgozni, mint az aktív korúak több pénzért, emiatt teljes mértékben a kormány nyugdíjpolitikájára és kedvezményeire vannak utalva.

Miután pedig Mo-n is eléggé öregedő társadalom van, a szavazó bázis nagy része ebből a rétegből van. A többit pedig már kifejtettem, hogy ez miért veszélyes.

2017. aug. 3. 17:27
 17/31 anonim ***** válasza:

Annak,hogy valakinek képzetlen sok oka lehet.

Van olyan rokonom,ahol 10-en voltak testvérek,és képzeld a lányok pl nem is tanulhattak tovább...

2017. aug. 3. 17:42
 18/31 anonim ***** válasza:

Szerintem sokkal ésszerűbb lenne azokat megszűrni, akik egy választáson indulhatnak. Pl:

- 30 éves minimuméletkor, hogy ne legyen az, hogy valaki kilép az iskolából és már politikusnak áll úgy, hogy gőze nincs hogyan élnek a saját választói

- legalább 5 év munkaviszony, a karrierpolitikusok kizárása érdekében.

- legalább 1 év külföldi tartózkodás (nem nyaralási célú), mert az ország vezetőitől elvárható, hogy legyen valami fogalmuk a nagyvilágról, plusz ez jó tapasztalatszerzésnek

- felsőfokú idegennyelv ismeret

- minden jelöltnek a választás előtt kötelező jelleggel el kell végeznie egy tanfolyamot, aminek a keretén belül kívűl-belűl megismerik az országot, amit szolgálniuk kell. A legkisebb faluba is el kéne menniük, ahol megismertetnék őket a helyi problémákkal. A tanfolyam elvégzésének feltétele egy szakdolgozat típusú munka leadása, amiben egy kiválasztott térség problémáit vizsgálják és megoldási javaslatot tesznek.

Hirtelen ennyi. Gondoljuk meg mennyire leszűkülne a választhatók száma, de mennyivel színvonalasabb lenne a felhozatal. Nem azzal kell foglalkozni, hogy az analfabétákat kizárják a szavazásból, mert annak rohadtul semmi értelme, hiszen 8 millió választóból alig érintene valakit, magyarán semmilyen érdemi hatása nem lenne. Azokat kell megszűrni, akik a pozícióra jelentkeznek. Bármilyen komolyabb állásra interjúk és tesztek sorozatán kell átmennie az embernek, az ország vezetője meg gyakorlatilag akárki lehet.

2017. aug. 3. 18:03
 19/31 A kérdező kommentje:

"A lényege a válaszomnak az volt, hogy kiszolgáltatottak, hisz a nyugdíjuk fix, máshova nem tudnak elmenni dolgozni"

Ez mondjuk igaz az érettségivel nem rendelkezőkre is, hiszen valószínűleg ők is mindig a kormány által meghatározott minimálbért fogják kapni. A másik bajom ezzel, hogy a pénz nem minden. Van egy csomó ember, aki nem csak a pénz miatt szavaz egyik vagy másik pártra. Ők azok, akik meg tudják különböztetni az mszpt és fideszt azon túl is, hogy fidesz rezsicsökkentés, mszp nyugdíjelvétel. Egy nyugdíjasnak is lehetnek elképzelései például az emberi jogokról. Őket hogy képviseli agy nyugdíjas párt?

2017. aug. 3. 18:06
 20/31 A kérdező kommentje:

"Azokat kell megszűrni, akik a pozícióra jelentkeznek. Bármilyen komolyabb állásra interjúk és tesztek sorozatán kell átmennie az embernek, az ország vezetője meg gyakorlatilag akárki lehet."

Egy cég nem az állam. Egy cégnél van egy irány. Ha valaki képes abba az irányba előmozdítani a céget, azt felveszik, ha nem, akkor nem. Az államnál nincsen irány, egy csomó dologról nincs közmegegyezés, így nem is lehet objektíven megítélni mikor megy jó irányba az ország.

Egyébként a te szempontjaid alapján leginkább a gazdag üzletemberek fognak szavazhatóságot kapni, ami szerintem rossz lenne.

2017. aug. 3. 18:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!