Szerintetek kiket illetne meg a szavazati jog Magyarországon?
Figyelt kérdés
Leszámítva persze a kiskorúakat. A nyugdíjasok kérdését most hagyjuk ki, nem erről szól.#politika #választási jog
2021. febr. 28. 11:35
A kérdező szavazást indított:
Mindenkit aki Magyarországon született.
Mindenkit aki Magyarországon adózik (bevándorlókat is)
Mindenkit aki Magyarországon született, magyar állampolgár és Magyarországon adózik.
Mindenkit aki Magyarországon született, magyar állampolgár.
Mindenkit aki magyarnak vallja magát, megkapta a magyar állampolgárságot és beszél magyarul.
Mindenkit aki magyarnak vallja magát, megkapta a magyar állampolgárságot de nem feltétlenül beszél magyarul. (Jelenleg ez a rendszer van)
34 szavazat
1/13 Ékezetes billetyűzet válasza:
Azt honnan szedted, hogy egy magyar állampolgár nem feltétlenül beszél magyarul?
Elég komoly vizsgák vannak magyar nyelven magyarból (nyelvtan+irodalom), töriből is, szóban.
2/13 anonim válasza:
Mindenki aki Magyarországon adózik, és itt él, van bejelentett lakcíme. Nem kötném állampolgársághoz.
3/13 anonim válasza:
1
Mert ez egy tény. Vannak ilyen állampolgárok és nem csak magyarországon. Pl ha gyerekkorodban éltél 3 évet 1-3 éves korodig külföldön, mondjuk németországban de azóta itt elsz, akkor is német állampolgár vagy még akkor is ha nem igazán beszélsz németül csak A2 B1 szinten
4/13 Ékezetes billetyűzet válasza:
#3.
Ez oké, a válaszom írása után én is belegondoltam ebbe, de ez viszonylag ritka.
6/13 anonim válasza:
Csak a Fideszeseket. Ők úgyis a hő vezérre szavaznak.
8/13 anonim válasza:
én is az aktív korú adózóknak adnék csak szavazati jogot. akkor legalább a dolgozókért, vállalkozókért kampányolnának, versengenének, nem a kisnyugdíjasokat dobálnák erzsébet utalvánnyal meg kiló krumplival, meg 13. havi nyugdíjjal...az is lehet hatékonyabban működne a bérezés/adózás aránya.
9/13 anonim válasza:
Én szokásos tartózkodási helyhez kötném. Ha belföldi lakcíme van, vagy ideglenes tartózkodás helye és 8-10 hónapot legalább folyamatosan belföldön lakik. Nem az adózáshoz, hanem az országgal való tényleges kapcsolathoz kötném. Ha az adózáshoz kötnénk, akkor előfordulhatna hogy pl. egy embernek van munkája már évek óta, erre elveszíti. Két hónap alatt talál újat, de ebben az időben tartanák meg a választást. Nem tudna szavazni, mivel nincs per pillanat munkája, a választás után meg 3 nappal újra elkezdene dolgozni. Nem ahhoz kellene kötni, hogy valaki adózik-e, hanem ahhoz, hogy a döntéseinek a következményeit viseli-e. Ehhez ez a szokásos tartózkodási hely lenne a legjobb.
10/13 anonim válasza:
Azok szavazhassanak, akikre elsődlegesen a Magyar Állam törvényei és szabályai vonatkoznak. Mert az, hogy külföldiek megszavaznak egy kormányt, amelyik nekem itthon megemeli az adómat, az egy vicc. Az szavazhasson, akire a következmények is közvetlen hatással lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!