Miért ekkora baj, ha jobboldaliként kormánykritikát fogalmazok meg?
Egyértelműen jobboldali beállítottságú vagyok, akkor is, ha közben néha rátapintok a rendszer hibáira. Keresztény vagyok, nem akarom, hogy muszlimok lepjék el az országot, nem akarom, hogy a gyerekeknek két apja legyen... Ez idáig mind rendben van.
De attól még muszáj kimondanom, hogy az oktatási rendszerünk a katasztrófa felé halad. Én közgazdász vagyok, 3 éve voltam pályakezdő akkor a kezdőfizum cafeteriával meg egyéb juttatásokkal együtt elérte a nettó 300-at.
A húgom most kezdett el tanárként dolgozni pályakezdőként. Cafeteria vagy juttatások nincsenek náluk, csak valami pótlék, azzal együtt nettó 150 ezer a fizetése teljes állásban. Egy vicc az egész, ebből egy albérlet nem jön ki rezsivel...
Már ott tartunk, hogy én mondom neki, hogy hagyja el a tanári pályát, mert a tanári bértábla alapján még 10 év múlva sem kapja meg a havi 200 ezret.
De közben meg aggódom, mert Magyarországon szeretnék élni a jövőben, szeretném, ha a gyermekeim itt nőnének majd fel. De hát ki tanítja majd őket?
Kövezzetek meg, de szerintem ezt nagyon elcseszte a rendszer. Ilyen fizetésért épeszű ember nem megy tanárnak.
Azért "baj", mert a kormánypárti média szerint aki nem ért egyet birka módra velük mindenben, az hazaárulóballipsisorosistamigráncssimogató. Szerintük jobboldali=totál elvakult kritikátlan fideszimádat. Pedig ez lenne a normális, hogy az államot fenntartó adófizetők beleszólhatnak annak a döntéseibe és kritizálhatják, attól függetlenül, hogy másban egyetértenek a kormánnyal.
Itthon annyira szektás lett az emberek leghangosabb része, hogy vagy elvakult fideszes, vagy elvakult ellenzéki vagy, olyan nincs, hogy egyik-másik döntésével egyetértesz, mert csak a saját táborod szövegét lehet nyomni, a másik tábor az csak rossz lehet. Amíg így állunk hozzá egymáshoz, addig ez marad a helyzet sajnos...
Igen, 2-es, én is pont ezt érzem...
Annyira kettészakadt az ország jobb- és baloldalra, hogyha csak egy apróságban eltér a véleményem bármivel kapcsolatban, már ki is átkoznak.
Ha nagyon szemét akarnék lenni, azt mondanám, hogy nem az a baj, hogy kritikus vagy a rendszerrel, hanem az, hogy csak akkor válsz kritikussá, ha közvetlenül érint téged vagy a családodat ennek az álkeresztény, áljobboldali bolsevik társaságnak a dúlása.
Pedig végzett közgazdászként már akkor látnod kellett volna hova tartunk, amikor a húgod még csak beiratkozott az egyetemre.
...de nem akarok szemét lenni veled, mert nekem attól nem lesz jobb...vagyis vedd úgy nyugodtan, hogy nem írtam semmit.
#4:
A baloldalt sem érdekli jobban a tanárok helyzete. Semmi nem változna, ha ők kerülnének hatalomra. Ezt a jelenlegi kormánynak kéne megoldani.
Én most nem a túlfizetésről beszélek, hanem arról, hogy ebből konkrétan a legalapvetőbb dolgok sem jönnek ki (albérlet+kaja)...
De az ellenzéknek nincs módja változtatni amíg kormányra nem kerül. A kormánypártoknak meg van.
És a kérdésed kifejezetten a jelenlegi rezsimre vonatkozott.
Amit te kormánykritikaként írsz, az nem igazán jobboldali, és nem is igazán keresztényi kormánykritika. Ettől még ezekhez persze jogod van, de ennek az alapját nem világnézeti eltérés adja.
A kormánynak voltak masszívan baloldali (talán egyenesen kommunista) húzásai, melyeknek egy igazi jobbodalinál ki kellett, hogy húzzák a gyufát elvi alapon:
- Lényegében beszántották a magánnyugdíjpénztári rendszert, és gyakorlatilag csak az állami van. A jobboldali gondolkodás egyértelműen a magánnyugdíjrendszert preferálja, a baloldali az államit. Ezen nincs, és nem is lehet vita.
- Kirugdostak egy magánegyetemet az országból (CEU). Az államilag minél erősebben szabályozott oktatási rendszer szintén baloldali vonás. A jobboldali gondolkodás szerint ha egy magánegyetem működni tud, akkor működjön. Nem pedig addig csuklóztatjuk, míg már diákokat sem tud felvenni, ezért "önként" elhagyja az országot. Rokon esemény: a kommunisták '48-ban államosították az egyházi iskolákat. Ők is "csak" egy törvényt írtak, ott is "csak" az volt az elvárás, hogy azt Magyarországon minden oktatási intézmény tartsa be. Aztán két tucat egyházi intézmény sem tudott fennmaradni tőle.
Keresztényként a menekültválsághoz való hozzáállás kellett, hogy az ember felháborodását kiváltsa. A katolikus katekizmus elvárásait kommunikáló pápát a kormánypárti média kreténezte, migránspápázta.
A te kritikádat élethelyzet váltja ki. Ennek semmi köze nincs a jobboldalisághoz vagy a kereszténységhez, mert nem elvi alapú. Természetesen ettől ugyanolyan érvényes, és neked bizonyára fontos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!