Ha a konzultációban megszavazzák, akkor tenyleg oltottak se mehetnek étterembe stb?
Hát NE tegyünk egyenlőség jelet egy komoly pandémia esetén azok közé, akik be vannak oltva, meg azok közé, akik nincsenek.
Éppen a balliberális hülyegyereknek kell elmagyarázni, HOGY meg volt a joga eldönteni, hogy beoltatja magát, vagy sem. Szerintem is ez egyéni döntés kell legyen. DE, ha valaki nem oltatja be magát, akkor a társadalmi többségnek meg ugyanúgy joga van úgy dönteni, ahogy. Én úgy gondolom, hogy nem szabad egyenlően kezelni a beoltottakat és aki direkt nem oltatja be magát...
Az hogy csak az oltottak mehetnek tömegrendezvényre nem egyenlő faji, vagy vallási diszkriminációval.
Nyílván szürni kell.
Étterembe egy normális ember évente kétszer jár max.......
Aki jól pénzelt,és nem tud ,vagy lusta főzni,na azok járnak minden nap max......
Nem értem ezt a stílust,amikor lehetne menni,,ááá ne menjünk be kajálni mert drága,,meg ki tudja milyen a kaja...
Most hogy nincs nyitva,most meg mindenki hirtelen ott akar zabálni...
14# attól hogy elhallgatnánk, még van, sőt, az lenne a legnagyobb hiba.
Nézd, nekem van jóbarátom, aki covid osztályon van... inkább ne tudd meg, hogy milyen a VALÓSÁG. Akik tagadják a pandémiát, meg a vírust, azokat beküldeném oda 1-2 napra... utána könyörögnének az oltásért...
#13 kocsmába azért naponta jár a nép XD
Viccet félretéve tök mindegy évente hányszor jár az étterembe, ha szegények csődbe mennek, pont ezért kéne legalább a beoltottakat beengedni
MüllerCili bemondja az interjúban, hogy ha valakinek valaha volt egy pozitiv pcr tesztje, azt akkor is kovid halottnak fogjuk számolni, ha átmegy rajta a busz. (nem pont ilyen szavakkal de ez a lényege). Belinkelem a videót ha nem hiszel nekem. Két külön interjúban is elmondja. Nyilvánosan bevallja, hogy mesterségesen fel vannak torzítva a kovid halálozási számok. Tehát nem is annyian hallnak meg mint valójában, ergó nincs pandémia.
Ha nincs pandémia akkor mire föl szurassam magam egy olyan termékkel ami NEM lett a hagyományos módon engedélyeztetve. Egyik gyártó terméke sem kapott "approval"-t, csakis "emergency use authorization"-t.
Mi a különbség a kettő között? Approval-t az kap, amit évekig teszteltek és végül biztonságosnak ítélték.
Emergency use termék pedig éppen most van tesztelve... máson... mert én be nem adatom.
#15-ös, nekem is van ápoló ismerősöm (XVI ker.), őszerinte pedig fel van fújva az egész mint a lufi... most akkor kinek hiszünk, mert szerintem se te, se én nem fogunk egyik osztályra se egyhamar bejutni, hogy saját szemünkkel lássuk :(
"Aki szerint a diszkrimináció elfogadott az egy suttyó kommunista paraszt. Az ilyeneket el kellene exportáltatni Dél-Koreaba de kizárólag marhavagonban."
Na, megszólalt a liberális értelmiségi.
Tehát az, aki felfogja azt a tényt, hogy a kormányzati döntések szerte a világon nem minden esetben a társadalom egészére érvényesek, az egy "suttyó kommunista paraszt".
A probléma megoldásra pedig a híres demokrata, Joszif Visszarionovics Sztálin módszerét javaslod. Ő mondta, hogy a "magyar kérdés vagonkérdés".
#17!
A valóság ezzel szemben az, hogy tavaly tavasszal, amikor éppen azzal vádolta az ellenzék a kormányt, hogy eltitkolják a valós számokat, csak azt regisztrálják covid-halottnak, aki közvetlenül a vírus miatt hal meg, akkor válaszolták, hogy minden elhunyt covid fertőzöttet covid-halottnak tekintenek.
Ekkor jött az ellenzéki fordulat, és másnaptól azzal vádolták a kormányt, hogy azt a covid fertőzöttet is covid-halottnak tekintik, akit elüt a busz. Cilike ezt a marhaságot cáfolta. Lehet, hogy van olyan video, amelyiken belezavarodott, de teljesen egyértelmű, hogy az ellenzéki blöfföt ő cáfolta, többször is.
Eltelt már lassan 1.5 a járvány kirobbanása óta. Persze lehet várni még 3 évet, de akkor nem lesz kinek beadni az oltást.
Az elmúlt fél évben napi szinten jártam kórházba. Fél év is láttam, hogy behoznak ferőzöttet. Folyamatosan alakították át a kórházat, egyre nagyobb részt foglaltak el a COVID-dal kapcsolatos dolgok.
Befolyásolni nem tudom, hogy mit fognak eredményként közölni: hogyan szavazott a többség ebben a kérdésben? Én nem is töltöttem ki, nem is fogom. (Lehet, hogy szégyellnem kéne, de ha közölnek eredményt, abban sem leszek biztos, hogy tényleg úgy történtek a szavazások.)
Esedékes, hogy hamarosan megkapjam a 2. oltást, így a hatályos jogszabály szerint utána 8 napon belül automatikusan meg kell kapnom a védettségi igazolványt.
Eldöntöttem, hogy ha adnak is hozzá megkülönböztető előjogokat, eggyel sem fogok élni; az igazságérzetem alapján ennyit tudok tenni.
Alapvetően igazságtalan, hogy például a velem egyidőben regisztráló menyem és fiam csak ki tudja mikor fogják megkapni az oltást; nem rajtuk múlik. Továbbá, hogy adott betegségben és állapotban levőknek nem javallott, meg sem kaphatják.
(Ráadásul, ki tudja, hogy úgy lesz-e, ahogy várom? Bár, írtam, hogy hamarosan esedékes a 2. oltás - legalábbis a jelenleg érvényes oltási terv szerint -, az EESZT rendszerben egy héttel későbbi 2. oltási időpont szerepel nálam. És hogy még bizonytalanabb legyek, tegnap kaptam egy levelet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől - bár regisztrációnál azt jelöltem be, hogy nem kívánok kapcsolatot tartani -, amiben tájékoztatnak, hogy az oltási program új szakaszába lépett, és hogy a korcsoportom alapján húsvétig sorra kerülök, majd a háziorvosomtól kapok értesítést. A gond csak az, hogy már február 26-án megkaptam az 1. oltást, előző napon a háziorvos hívott éppen a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől kapott lista alapján, és adta be. Délelőtt kaptam az oltást, aznap délután néztem az EESZT-ben, már szerepelt. A borítékon levő dátum szerint 6 nappal később, 2021. március 4-én adták postára a tájékoztatót, hogy majd húsvétig sorra kerülök. Ennek a személyes tapasztalatnak a birtokában, aztán az elmúlt hétvégi soktízezres oltási adatmizéria ismeretében, már erősek a kétségeim, hogy mikor kapok 2. oltást? Sikerül-e valahogy kideríteniük, hogy hol tartok az oltással, és akkor, ha minden bizonytalanság ellenére belátható időn belül megkapom a 2. oltást, tényleg képesek lesznek-e kiküldeni védettségi igazolványt? És ha minden igen, akkor az én adataim lesznek-e rajta? Úgyhogy, egyáltalán nem biztos, hogy önként lemondhatok az esetleges előjogokról, mert lehet, hogy nem is lesz rá alapom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!