Orbán bukása közeleg?
Munkanélküliek: 500 ezer fő
Államadósság: 36684 milliárd ft
Infláció: 4,2%
Ilyen szintű gazdasági katasztrófára nálunk még nem került sor békeidőben. A kormány alkalmatlansága sorra dönti meg a negatív történelmi rekordokat. A néppártból is kiléptek. Ha Orbán az uniót is elhagyja majd, akkor borítékolható a bukása?

Ha szigorúan befektetési szempontból nézzük, akkor valóban, nem járt jól. Az a befektetés, aminek 7 év kell hogy nullán legyen, és még további évek, hogy nőjön, az nem valami jó befektetés.
Persze, részvényekkel is lehet bukni. Csak ott sokkal egyszerűbb pl. diverzifikálni, és megtalálni a számodra megfelelő kockázat-várható hozam párost, az ingatlanpiacon ez sokkal nehezebb. A lakást ráadásul karban kell tartani, munka van vele (ha bérled a lakást, akkor ez elvileg a bérbeadó feladata lenne). Na meg ugye ha úgy ítéled meg, hogy a részvényt nem akarod tovább tartani, akkor egy gombnyomás eladni.
Ha tényleg 3% jött ki, abban szerintem nagy szerepe van a rossz szabályozásnak, és az emiatt az emberekben lévő félelemnek.
All in all, a saját lakhatásomra én nem igazán tudok befektetésként tekinteni. Persze, az ember próbálja minél jobb ár-érték aránnyal megoldani, de ennyi, akkor azt is befektetésnek lehetne tekinteni, hogy veszel magadnak kaját, ugyanolyan létszükséglet.

#41. Nézd, nincs köztünk igazi vita, mindössze valamelyest más a megközelítésünk. Én szeretek hosszan érvelni, mert jó dolognak tartom, de most nem érzem úgy, hogy kell, mert én is látom, hogy a te szemszögedből épp annyira igazad van, mint nekem a saját szemszögemből. Még egy dolog, ami eszembe jutott. Az PMÁP előtt még a mostaninál is többen választották elsődleges befektetési formaként az ingatlanvásárlást, amikor viszont bejött ez az állampapír, érezhetően sokan átálltak rá. Ez így megy.
"Ha tényleg 3% jött ki, abban szerintem nagy szerepe van a rossz szabályozásnak, és az emiatt az emberekben lévő félelemnek."
Így igaz, és még egy sor dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!