Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán bukása közeleg?

Orbán bukása közeleg?

Figyelt kérdés

Munkanélküliek: 500 ezer fő

Államadósság: 36684 milliárd ft

Infláció: 4,2%

Ilyen szintű gazdasági katasztrófára nálunk még nem került sor békeidőben. A kormány alkalmatlansága sorra dönti meg a negatív történelmi rekordokat. A néppártból is kiléptek. Ha Orbán az uniót is elhagyja majd, akkor borítékolható a bukása?

2021. márc. 3. 20:23
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

Jó fej vagy bunkokám. Szép gondolat albérletben élni, nyilván van jó oldala,mehetsz bármikor tovább (bár ezt cáfolnám, mert olyan szerződéseket iratnak veled alá a tulajdonosok hogy ha gond van a lakással se mehetsz tovább egy éven belül. Nem egy ismerősöm járt pórul. Pl ázott egy fal a lakásban,és ezt eltitkolták,később derült ki,miután elhúzta a szándékosan odatolt bútort hogy rohad a fal. És nem költözhetett ki,egy hónappal később se , mert benyelik a kauciót)

Sajnos az albèrlők ki vannak szolgáltatva.

Vagy ha valaki családot tervez, nagyon nehéz albérletet keresni, sokan elutasítóak a kisgyerekesekkel vagy azzal akinek kisállata van. Nem fogom lepasszolni a háziállatomat amiatt soha.

Azért akinek saját ingatlanja van,annak azért ad egy biztonság érzetet,szabadabb ember

2021. márc. 5. 10:28
 32/42 anonim ***** válasza:

31. Ez tény amit írsz , persze fordítva is van rengeteg sztori , hogy kiadó tulaj szív lakókkal mert nem fizetnek és nem tudja őket kilakoltatni meg hatalmas kárt tesznek lakásba stb ...

Igazából érdemes mind mjnt tulaj figyelni hogy milyen ember aki bérelni akar , és mint bérlő is hogy milyen ember a tulaj akitől kiveszel ... Legfőképpen meg megnézni jol hogy mit is írsz alá/mit raksz bele a szerződésbe...

Rossz tapasztalatok hajtanak mindenkit , mind tulajt és bérlőt is

2021. márc. 5. 10:59
 33/42 anonim ***** válasza:

#28: Szerintem az ingatlan, amiben laksz nem jó befektetés. Vagy legalábbis én nem tudok rá úgy tekinteni.

Hasznot (jó esetben) csak eladáskor realizálsz. Eladni sem mindig egyszerű, nem olyan mint pl. egy részvény, hogy két gombnyomással el tudod adni bármikor.

Továbbá mi van, ha kapsz egy jó állásajánlatot az ország másik végében? Vagy külföldön? Eladod az ingatlant? És ha akkor éppen gyenge a lakáspiac, és csak kevesebbért tudod eladni, mint vetted? És akkor még feltételeztük hogy nem vettél fel rá rengeteg hitelt.

2021. márc. 8. 18:04
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

#33. Az utóbbi jó sok évben ha ingatlant vettél, a benne álló pénzed értéke növekedett, vagy legalábbi megmaradt. Ez nagy dolog. Ha az elmúlt évben a számládon tartottál 3 MFt-ot, az éves infláció pedig 3% volt, akkor egy év elteltével kb. százezer forintnyit romlott a pénzed értéke. Nem kell, hogy az ingatlanban álló pénzed konkrétan kifizetéseket jelentsen, bőven elég, hogy a vásárláskor beletett pénzed jövőértéke és legalább annyi legyen később, mint amikor beletetted. Az értékpapír ugyan likvidebb, de szerintem lényegesen kockázatosabb befektetési forma (van olyan is, amin nincs vagy alig van kockázat, de azon a haszon sem sok). Érdemes az állampapírt külön kezelni, az épphogy nem kockázatos, és a kamata is jónak mondható. De azért aki ingatlant vásárolt az utóbbi időben, az szerintem jobban járt. Részvényeknél is lehet csomagokat venni, akkor kicsi a kockázat és stabil, jó befektetést jelenthet. Ekkor viszont a "bármikor eladok belőle, vásárolok hozzá" elképzelés felejtős, ez tipikusan az "ebből lesz a nyugdíjam, addig meg hozzá sem nyúlok" konstrukció.

Ha kapsz egy jó állásajánlatot az ország más pontján, vagy akár külföldön, mi akadályoz meg abban, hogy kiadd az ingatlanod és hasznot szedj belőle? Mi van, ha 90 eFt a havi törlesztőd és ki tudod adni 110-ért? Miért kellene rögtön megválnod tőle? De a jelen helyzetben, ha te ingatlant vásároltál Budapesten vagy mondjuk egy megyeszékhelyen, pár évvel később biztosan magasabb áron tudtad eladni, mint amennyiért vetted, és a legtöbb helyen elég hamar el is ment. Ha meg hitelt vettél fel rá, az sem azt jelenti, hogy akkor amíg ki nem fizetted az ingatlant, addig nem tudod eladni, léteznek erre is konstrukciók. Arról pedig nem is beszélve, hogy ha megvan az önerőd, könnyen kijöhet, hogy a lakás törlesztőjét olcsóbb lesz fizetni, mintha egy hasonló tulajdonságokkal bíró ingatlanban mint albérletben laknál. Csak míg az albérletbe életed végéig dobálhatod a pénzt, akkor sem kapsz tulajdonjogot (és a pénzedből sem kapsz vissza semmit), addig a törlesztőkkel pont errefelé haladsz. Ha gyereket vállalsz, biztosan elgondolkodsz azon is, hogy nem lenne-e jobb, ha örökölne tőled egy ingatlant? Ha te egyszer végtörlesztetted, az utódaidnak már nem kell még egyszer, és ez nagy hasznukra fog válni (ez is értelmezhető befektetésként). A vállalati (beruházási) hitelen kívül csak egyvalamire érdemes hitelt felvenni, az pont a lakásod. És vannak persze olyan helyek az országban, ahol nehéz eladni egy ingatlant, nade az egyben azt is jelenti, hogy lényegesen olcsóbbak, mint pl. a fővárosban.

Mindezektől függetlenül, ha valaki albérletben szeretne élni, szíve joga. Azt pedig én is sajnálom, hogy Magyarországon egyelőre nem tudott egy megfelelő albérleti kultúra kialakulni (ennek egyik oka, hogy a lakossági lakástulajdon-arány nagyon magas).

2021. márc. 8. 20:44
 35/42 anonim ***** válasza:
64%

Az ilyen 'minek saját ingatlan, jó nekem az albérlet' szövegtől most eldobtam az agyamxD

Gazdasági analfabétizmus.

#34-nek van igaza. Remekül levezette!

2021. márc. 9. 08:48
 36/42 krwkco ***** válasza:
100%

Nem vagyok Orbán-hívő, de a COVID miatt nem fog megbukni a FIDESZ

- 2022-ra a COVID influenza szintűvé válik

- hangoztani lehet majd, hogy a vakcinák fele keleti volt

- az alacsony 2019, 2020-as bázishoz képest jelentős gazdasági növekedés lesz

- Orbán nem fog kilépni az EU-ból. Még ha lesznek is büntetések, akkor is sok szétosztható pénz jön onnan a "pályázatnyerteseknek".

2021. márc. 9. 09:32
 37/42 anonim ***** válasza:
Szerintem se buknak meg (sajnos).
2021. márc. 9. 09:51
 38/42 anonim ***** válasza:
#36: Szerintem pedig meg fognak bukni. Ha most vasárnap választást tartanának, azt is elvesztenék, de szerintem ennél is nagyobb különbséggel fognak veszíteni 2022-ben. A covid persze jelentős szerepet fog játszani ebben, de nem az egyetlen dolog, ami miatt bukni fognak.
2021. márc. 11. 00:12
 39/42 anonim ***** válasza:

#34: Az utóbbi jó sok évben így volt, valóban. És aki 2007-ben vett ingatlant, és kb. 7 év kellett hozzá, hogy legalább ugyanannyit érjen az ingatlana, mint amennyiért vette? Honnan tudod, hogyha most veszel egy ingatlant, az öt év múlva is érni fog legalább annyit, mint most?

Lehet bennem van a hiba, de én egy cég részvényeiről nagyobb biztonsággal ki merem jelenteni, hogy öt év múlva is oké lesz, és tenni fog pénzt a zsebembe. Persze itt bejön a képbe hogy a részvényekhez értek valamennyire. Nem nagyon, de azért a magyar átlagnál sokkal jobban.

Persze, ha valaki fixen tudja, hogy hol akarja leélni az életét, az vegyen ingatlant, de a kormány a CSOK-kal a huszonéves korosztályt is erre tereli, akiket szerintem nagyon nem kéne. Nagy probléma Magyarországon, hogy nem eléggé mobilis a munkaerő.

2021. márc. 11. 00:24
 40/42 anonim ***** válasza:

#39.

"És aki 2007-ben vett ingatlant, és kb. 7 év kellett hozzá, hogy legalább ugyanannyit érjen az ingatlana, mint amennyiért vette?"

Mi a kérdés? Szerinted akkor ő rosszul járt? Van egy ingatlana. 7 év egy ingatlan életében nagyon rövid idő. Ha így is visszajött az értéke (azután pedig tovább nőtt), akkor ez egy rossz befektetés volt? Szerintem ennyi információból még nem tehetünk ilyen kijelentést.

"Lehet bennem van a hiba, de én egy cég részvényeiről nagyobb biztonsággal ki merem jelenteni, hogy öt év múlva is oké lesz, és tenni fog pénzt a zsebembe."

Nyilván, de az ingatlannak nem funkciója osztalékot fizetni. Az csak egy bónusz, hogy amellett, hogy a lakhatási problémákat megoldja, később többért lehet eladni, mint amennyiért vetted. Elfogadom, hogy értesz az értékpapírokhoz, de míg az ingatlan esetében könnyelműen megállapítod, hogy előfordulhat, hogy teherré válik (amiben igazad is van), addig azt mintha nem vennéd figyelembe, hogy részvényekkel is előfordul, hogy irtózatosnagyokat buknak olyan emberek, akik amúgy hozzáértő hírében állnak.

"de a kormány a CSOK-kal a huszonéves korosztályt is erre tereli, akiket szerintem nagyon nem kéne. Nagy probléma Magyarországon, hogy nem eléggé mobilis a munkaerő."

Ebben is van persze igazságod, de szerintem nem a kormány tereli őket. Mielőtt jött a CSOK, azt számos felmérés előzte meg. Kijött, hogy valami 3% azok aránya, akik kifejezetten szeretnék az albérletet mint lakhatási formát választani. Nem csoda, borzasztó kedvezőtlen megoldás abban az országban, ahol az emberek 86%-a tehermentes ingatlanban él, és a fiatalok többsége számíthat arra, hogy örökléssel jut ingatlanhoz, így ez egy "minimummá" válik az életben, a pályakezdő-fizetések nem úgy vannak kialkudva, hogy abból még albérletet kell fizetni stb. Ez nem kormánypropaganda volt, a rendszerváltáskor a szociális lakások döntő többségét el kellett adni, hogy a gyatra anyagi helyzetben lévő önkormányzatok pénzhez jussanak. Pl. Budapesten tömegével ilyeneket építeni meg azért nem cél (szerintem), hogy ne legyen a főváros elszívó ereje még erőteljesebb, és ez ne okozzon még a jelenleginél is nagyobb egyenlőtlenséget az országban, mert már most is probléma a vízfej. A mobilitással valóban vannak problémák, bár megjegyzem, ha családot alapít valaki, az szerintem önmagában is arra ösztönzi, hogy egy ideig ne mozogjon (mert pl. nem biztos, hogy anya és apa egyszerre találna munkát máshol, vagy az egyikük rosszabbat találna, mint az előző lakóhelyen, vagy mert kezdetben fontos a nagyszülők közelsége stb.).

2021. márc. 11. 09:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!