Én látom nagyon negatívan a dolgokat a jelenlegi kormányzással kapcsolatban, vagy tényleg rossz a helyzet?
29 éves nő vagyok, 3 éve házas. Viszont meddő vagyok, ami miatt mi semmi segítséget (CSOK, babaváró, stb.) nem kapunk az államtól.
Albérletet kell fizetnünk, amire a rezsivel együtt egy teljes fizetés elmegy, mert pedagógusként mindketten nettó 200 alatt keresünk.
Egyszerűen azt érzem, nem tudunk egyről a kettőre jutni, ráadásul most már mindenhol azt nyomatják, hogy mi a férjemmel még családnak sem hívhatjuk magunkat, mert nincs gyerekünk...
Gondolkozunk az örökbefogadáson, de így kevés fizetés mellett, albérletben kevés az esély, egy egészséges, fehérbőrű kisbabára meg legalább 5 év a várakozási idő. Kövezzetek meg, de nem szeretnék fejlődésben lemaradt, óvodás korú, cigány származású gyereket örökbefogadni. Mert csak azt kapnánk belátható időn belül.
Mi a baj egy óvodás korú gyermekkel?
Alkalmazkodni kéne a SAJÁT helyzetedhez, nem mindenért a kormányt kellene hibáztatnod és várnod a sült galambot.
Lehet ám örökbefogadni gyereket és máris járnak a kedvezmények, és még szociális berlakasra is pályázhattok akár. Örökbefogadott gyerek jogilag ugyanaz mintha te szülte volna. De első körben neveloszulo legyél, az nem tart 5 évig. És siman orokbefogadhatod idővel.
A kormány tehet róla hogy olyan pályát választották ahol 200k alatt van a fizetés? Szerinted 2002 es 10 kozott többet kerestek a pedagógusok? (segítek, nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!