Ha a kormány mer még szigorítani, milyen szigorítás jöhet még?
Szerintem nem lesz semmi ennél rosszabb, mert sokan ellenzik.
De amit lehetne még:
-iskolák, óvodák bezárása
-határok lezárása (szerintem ezt már rég meg kellett volna tenni)
-nem létfontosságú üzletek bezárása
-csak akkor mehetnek ki az emberek, ha dolgozni, orvoshoz vagy boltba mennek, mint tavaly.
Emlékeztek, hogy ezt a "maradj otthon"-dolgot, hogy a szájukra vették, de javarészt azok, akiknek olyan szerencséjük volt, hogy hirtelen kitört balhé még csak meg sem rezzentette a munkájukat, munkahelyüket, munkarendjüket?
Mintha aggódnának másokért, közben pedig azért jó volt pózolni azzal, hogy "én bezzeg mekkora hős vagyok", "te pedig maradj szépen otthon!"
És itt nem pl. az ápolókra, mentőkre, orvosokra gondolok, akik tényleg benne voltak a sűrűben, hanem "sokan másokra", kik közül nem egy, nem kétféle munkakör gyakorlatilag magányos munkavégzés, mindennemű vírusveszély nélkül.
Alapvetően teljesen rosszul kezelik a dolgot. Az iskolákban terjed a legjobban. És mindenki sumákol. Több ismerősöm igazoltan covidos, a gyerek is beteg, erre nem küldik ki a tesztert, mert hogy a család már úgyis karanténban van, minek. De akkor meg az iskolákban nem lesz karantén.
Jelenleg nagyon sok a beteg gyerek és a beteg tanár is, nem tesztelnek, vagy ha mégis nem írnak ki karantént az iskolákban. Arról volt szó, ha bárki beteg, akkor majd karanténba teszik az osztályt. Dehogy teszik. Legalább azt betartanák, amit ígértek. Körbe fertőzik egymást a gyerekek, és haza viszik a szülőknek. De nem fogják ezt meglépni, mert ha minden gyereket és szülőt leteszelnének, és kiderülne, hogy ki a beteg, akkor a fél ország beteg lenne, és az elég rosszul nézne ki a statisztikában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!