Aki FIDESZ-szavazó, az pragmatikus vagy ideológiai okokból szavaz a FIDESZ-re? Melyik csoport lehet többségben a FIDESZ-szavazók között?
Elsősorban a kormánypárt szavazóinak válaszát várnám. Pragmatikus ok lehet például az, ha az alternatíva hiánya miatt szavaz a FIDESZ-re (kisebbik rossz), vagy a párt által biztosított kedvezmények (családtámogatás) miatt. Mindezt amellett, hogy a párt ideológiája/narratívája hidegen hagyja vagy akár nem is ért vele egyet. Aztán a másik oldal, akik ideológiai okokból szavaznak a FIDESZ-re, na, ők a nehezebbik eset szerintem: ez alatt azt értem, hogy azért szavaznak a pártra, mert szimpatizálnak a narratívájukkal és mindazzal, amit az ahhoz köthető oldalak (pl. Pesti srácok, 888.hu, Vasárnap.hu) hirdetnek.
Ki melyik csoporthoz tartozik az itt jelen lévő kormánypárti szavazók közül?
Én csak annyit fűznék hozzá (ez az én személyes véleményem), hogy számomra nehéz elképzelni olyan fokú idiotizmust, hogy valaki csak és kizárólag az ostoba, képmutató és pusztító propaganda/ideológiai katyvasz miatt szavazzon a FIDESZ-re, mert amit a párt ideológusai produkálnak, az gyalázatos, főleg az, amit a kereszténységgel művelnek, ahogy eszközként felhasználják hatalmi érdekek szerint a vallást, szerintem ez több mint szimplán undorító. Tudom, hogy az ellenzék se jobb ebből a szempontból, de na. A mocsok az mocsok, mindegy, melyik oldalon van.
#30 Fokozod az idiotizmust. Szájer amikor lebukott azonnal el is tűnt a süllyesztőben - megérdemelten. Pontosan amiatt mert ez az oldal nem csak szavakban képvisel valamit hanem el is várja az arra való törekvést. Senki nem tökéletes és nem is ez a lényeg, hanem hogy van egy közös értékrend aminek PRÓBÁLUNK megfelelni. Neked meg még csak nincs is ilyen értékrended. A semmit persze hogy nem lehet megszegni vagy nem betartani.
Semmit nem művelnek a kereszténységgel, végképpen nem akarnak keresztényebbek lenni a keresztényeknél ateistaként. TE nem vagy képes felfogni hogy mi a különbség a bigott vallásos kereszténység meg a keresztény értékrend között. És pont emiatt nem vagy képes megérteni, hogy a fideszesek nem mind keresztények, nagy részben ateisták vagy akár más vallásúak, mert nem a keresztény lét, hanem a zsidó-keresztény kultúránk és a keresztény értékrend az ami ezt a társaságot össze tudja kötni.
Személyeskedsz, látni hogy totál ki vagy kiadva, mert érzed te is milyen szánalmasan próbálod magyarázni a védhetetlent. Itt te voltál az egyetlen aki a másikat minősítette én csak visszapasszoltam ugyanazt amit te leírtál. Most is te kezdesz bele a következőbe.
"Szájer amikor lebukott azonnal el is tűnt a süllyesztőben - megérdemelten."
Valóban megérdemelte. Viszont kíváncsi lennék arra, hogy ha nem került volna nyilvánosság elé az ügy, akkor is ez történt volna? Az pedig végképp az emberi megvezethetőség netovábbja, hogy Borkait a botránya UTÁN is képesek voltak megválasztani Győrben. És a botránya után is indulhatott a választáson, nem rúgták ki rögtön.... De ez már messzire vezetne.
"Neked meg még csak nincs is ilyen értékrended. A semmit persze hogy nem lehet megszegni vagy nem betartani."
Nem írtam semmit azzal kapcsolatban, hogy nincs értékrendem. Említettem valahol ezt? Te mi alapján jelented ezt ki? Annyi történt, hogy kritizáltam a kormány képmutatását és manipulációra építő narratíváját. Ha ebből számodra már bizonyos, hogy nekem nincs értékrendem, legyen, azt gondolsz amit akarsz. Azon pedig ne lepődj meg, hogy a kormány narratívája nem csak számomra, hanem sok más ember (konzervatívokat is beleértve) számára nem képvisel értéket, mivel egy politikai érdekek szerint felépített narratíváról van szó! Ez politika, ami pedig elsősorban ÉRDEKEKRŐL szól, nem pedig valódi értékekről. A FIDESZ se kivétel ez alól, de ez minden pártra jellemző, oldalaktól függetlenül, az ellenzékre is. Ilyen a politika napjainkban Magyarországon, el kell fogadni és nem kéne naivnak lenni.
A keresztény értékrendről pedig: számodra mit képvisel az? Az LMBTQ-propaganda, gender-elmélet és hasonló dolgok elutasításán kívül? A képmutatás elutasítása nem tartozik már bele? Ne legyél már olyan naiv, hogy azt hidd, a kormány kommunikációja nem erről szól!
Szerintem nem védhetetlen az álláspontom, miért kéne elfogadnom a párt által hirdetett aktuális ideológiai katyvaszt? Fogadd el, hogy az újbaloldali SJW-ostobaságokkal egyetemben ez sem képvisel számomra értéket. És ettől még van értékrendem! Neked is lehet sajátod, ne holmi aktuális hatalmi érdekeket kiszolgáló ideológusok baromságait tedd meg annak, amit "keresztény értékrend" címszó alatt próbálnak eladni a megvezethetőknek.
Még valamit észrevettem az írásodban: aki nem csupán "keresztény értékrend" szerint él, hanem az Úr Jézus Krisztus szava képviseli számára az elsődleges és legfelsőbb tekintélyt, az "bigott vallásos"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!