Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki FIDESZ-szavazó, az pragmat...

Aki FIDESZ-szavazó, az pragmatikus vagy ideológiai okokból szavaz a FIDESZ-re? Melyik csoport lehet többségben a FIDESZ-szavazók között?

Figyelt kérdés

Elsősorban a kormánypárt szavazóinak válaszát várnám. Pragmatikus ok lehet például az, ha az alternatíva hiánya miatt szavaz a FIDESZ-re (kisebbik rossz), vagy a párt által biztosított kedvezmények (családtámogatás) miatt. Mindezt amellett, hogy a párt ideológiája/narratívája hidegen hagyja vagy akár nem is ért vele egyet. Aztán a másik oldal, akik ideológiai okokból szavaznak a FIDESZ-re, na, ők a nehezebbik eset szerintem: ez alatt azt értem, hogy azért szavaznak a pártra, mert szimpatizálnak a narratívájukkal és mindazzal, amit az ahhoz köthető oldalak (pl. Pesti srácok, 888.hu, Vasárnap.hu) hirdetnek.

Ki melyik csoporthoz tartozik az itt jelen lévő kormánypárti szavazók közül?

Én csak annyit fűznék hozzá (ez az én személyes véleményem), hogy számomra nehéz elképzelni olyan fokú idiotizmust, hogy valaki csak és kizárólag az ostoba, képmutató és pusztító propaganda/ideológiai katyvasz miatt szavazzon a FIDESZ-re, mert amit a párt ideológusai produkálnak, az gyalázatos, főleg az, amit a kereszténységgel művelnek, ahogy eszközként felhasználják hatalmi érdekek szerint a vallást, szerintem ez több mint szimplán undorító. Tudom, hogy az ellenzék se jobb ebből a szempontból, de na. A mocsok az mocsok, mindegy, melyik oldalon van.

2021. febr. 25. 12:55
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Konkrétumokat kértem, nem pedig szennyoldalak felsorolását.

És beszélj arról az egymillió kommunisták magyar áldozatáról, meg a hozzátartozóikról. A Kossuth rádióban éppen most beszélnek erről a leszármazottak.

2021. febr. 25. 16:16
 22/34 A kérdező kommentje:
Egy konkrétum például az, amit már említettem, amit a kereszténységgel csinál a kormány: propaganda-célokból felhasznál belőle egy-két kiragadott tanítást, "keresztény értékekről" beszélnek, és ami a legundorítóbb, hogy mindezt önmaguk felmagasztalása céljából. Az ilyen szintű farizeus képmutatás mi lenne, ha nem agymosás?
2021. febr. 25. 16:36
 23/34 A kérdező kommentje:
Továbbá sok ideig részét képezte a narratívának a kereszténydemokrácia például (az illiberális demokrácia mellett), miközben fényévnyi távolságok vannak a valódi kereszténydemokrácia és a mai magyar valóság között.
2021. febr. 25. 16:39
 24/34 A kérdező kommentje:
De az is tény, hogy nem önmagában kell elemezgetni, hogy mit hirdet egy adott kormány, hanem azt, hogy milyen viszonyban áll az a valósággal. Amit a szavak szintjén hangoztatnak, annak a megvezetésen kívül sok célja nincs.
2021. febr. 25. 16:45
 25/34 A kérdező kommentje:
Az Alaptörvény önkényes, hatalmi érdekek mentén történő módosítgatását is meg lehet említeni konkrétumként.
2021. febr. 25. 16:46
 26/34 anonim ***** válasza:
Hablatyolsz.
2021. febr. 25. 16:56
 27/34 A kérdező kommentje:
Tudtommal te kérted, hogy nevezzek meg konkrétumokat. Ha nem felel meg, nem tudom, mégis minek magyarázzak.
2021. febr. 25. 17:26
 28/34 A kérdező kommentje:
Én továbbra is azt gondolom, hogy egyik se jobb a másiknál: se az ellenzék, se a kormány, ideológiai szinten pedig se a progresszív baloldal, se a populista jobboldal. Szemét-szemét. És itt abba is hagytam a "vitát", nem célom meggyőzni téged semmiről.
2021. febr. 25. 17:29
 29/34 anonim ***** válasza:

Kérdező

Semmi konkrétumot nem mondtál, ahogy #26 is írta, csak hablatyolsz.

Az derült csak ki, hogy neked nem tetszik mindaz amit a jelenlegi kormánypártok értéknek, célnak, normalitásnak neveznek. Nem csak nem tetszik, te visszataszítónak nevezed - vagyis még csak el sem vagy képes fogadni normális dolognak vag annak hogy ez másnak fontos és jó dolog.

Te ezt az egészet idiotizmusnak nevezed és köpködöd. Ebből a nézőpontból, hogy nem is akarod felfogni amit mondanak, tényleg nem fog tetszeni belőle semmi.

de maradjunk annyiban, hogy nem az az idiotizmus amit a kormánypártiak képviselnek, hanem amit te csinálsz.

2021. febr. 25. 20:13
 30/34 A kérdező kommentje:

Én a képmutatást neveztem undorítónak, nem azokat az értékeket, amikkel a kormány meg akarja vezetni a szavazókat! Nem hiszem el, hogy te olyan szinten naiv vagy, hogy komolyan gondolod azt, hogy a kormány teljesen őszintén, mindenfajta manipulációs szándék nélkül próbálja magát a "keresztény konzervatív értékek védelmezőjeként" eladni. Emlékszel még például Szájer ügyére? Kissé nevetséges, hogy te ilyen vakon képes vagy képmutató, álszent politikusokban bízni és az aktuális, rövid életű, ostoba narratívájukat is már-már szentírásként kezeled. Téged abszolút nem zavar az, amit például a kereszténységgel művelnek? Szavak szintjén keresztényebbek még a pápánál is (akit a Bayer-féle szolgalelkű ideológusok rendre gyaláznak is), cselekedetek szintjén pedig, nos, inkább hagyjuk. De ha téged nem zavar ez a tömény álszentség, akkor ne zavarjon, annak ellenére, hogy bűn, és a keresztényeket az általában zavarja. Gondolom, a homoszexualitás propagálása zavarna téged, rendben. De a képmutatás már nem? Létezik rossz és megengedhető bűn is? Nevetséges vagy, már ne haragudj, nem lehet téged komolyan venni. És mielőtt letámadnál azzal, nem, nem vagyok ellenzéki "ballibsi"! Csak nevén nevezem a dolgokat: ami szemét, az szemét, nincs ez másképp a kormány narratívájával sem, ami el fog tűnni a történelem süllyesztőjében és száz év múlva a kutya nem fog már emlékezni rá, lesz az emberiségnek jobb dolga is.

2021. febr. 25. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!