Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki FIDESZ-szavazó, az pragmat...

Aki FIDESZ-szavazó, az pragmatikus vagy ideológiai okokból szavaz a FIDESZ-re? Melyik csoport lehet többségben a FIDESZ-szavazók között?

Figyelt kérdés

Elsősorban a kormánypárt szavazóinak válaszát várnám. Pragmatikus ok lehet például az, ha az alternatíva hiánya miatt szavaz a FIDESZ-re (kisebbik rossz), vagy a párt által biztosított kedvezmények (családtámogatás) miatt. Mindezt amellett, hogy a párt ideológiája/narratívája hidegen hagyja vagy akár nem is ért vele egyet. Aztán a másik oldal, akik ideológiai okokból szavaznak a FIDESZ-re, na, ők a nehezebbik eset szerintem: ez alatt azt értem, hogy azért szavaznak a pártra, mert szimpatizálnak a narratívájukkal és mindazzal, amit az ahhoz köthető oldalak (pl. Pesti srácok, 888.hu, Vasárnap.hu) hirdetnek.

Ki melyik csoporthoz tartozik az itt jelen lévő kormánypárti szavazók közül?

Én csak annyit fűznék hozzá (ez az én személyes véleményem), hogy számomra nehéz elképzelni olyan fokú idiotizmust, hogy valaki csak és kizárólag az ostoba, képmutató és pusztító propaganda/ideológiai katyvasz miatt szavazzon a FIDESZ-re, mert amit a párt ideológusai produkálnak, az gyalázatos, főleg az, amit a kereszténységgel művelnek, ahogy eszközként felhasználják hatalmi érdekek szerint a vallást, szerintem ez több mint szimplán undorító. Tudom, hogy az ellenzék se jobb ebből a szempontból, de na. A mocsok az mocsok, mindegy, melyik oldalon van.

2021. febr. 25. 12:55
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Bizony bizony, érzelmi okok játsszák a fő szerepet a Fidesz 2010-től tartó győzelmi sorozatában. Az ország közel 50 éven át veszítette el önrendelkezési jogát, és lett sok-sok áldozata a diktatúráknak. Lett áldozata a besorozott Don-kanyari katona éppúgy, mint a sarki fűszeres. E kettő között ott voltak azok a gazdag emberek is, akiknek a pénzéből fölépítették Budapestet, az országot, és köztük vannak azok az emberek is, akik Trianon után a gazdaságot beindították. De köztük vannak azok az emberek is, akik munkatáborokba kerültek, a kitelepítettek és leszármazottaik. E közel 50 év diktatúrájában sokan, túl sokan sérültek, hogy ma a baloldalra, vagy a liberálisokra szavazzanak. Túl sok ember vesztette el szeretteit is, ezalatt a közel 50 év alatt.
2021. febr. 25. 13:47
 12/34 anonim ***** válasza:
47%

8-as nagyon jókat írt.

Igen, valóban inkább érzelmi oknak kéne ezt nevezni, nem ideológiainak.

6-ra:

A fiatalok és az idősek jobban manipulálhatók, mint a középgeneráció. Nemcsak a politikára kell itt gondolni, hanem pl. a reklámok, a divat is jobban hatnak a fiatalokra. Az időseket másképp lehet manipulálni: őket a naivitásuk, beszűkültségük miatt lehet manipulálni. Sok idős ember (mivel már nehezen mozog) reggeltől estig televíziót néz vagy internetezik, és szentírásnak hiszi, amit ott mondanak.

2021. febr. 25. 13:53
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

12:

Hogyan manipulálod azt az idős embert, aki a gyerekkorát kitelepítettként élte szüleivel együtt a Hortobágyon? És azt az időst, akinek a szüleit és ő magát is azért hurcolták meg, mert svábként éltek Budán? Lehet folytatni a sort ...

2021. febr. 25. 13:57
 14/34 A kérdező kommentje:

"Mindig vicces amikor az ellenzékiek akarják megmondani hogy a fideszesek miért fideszesek - közben meg le is pontozzák azt a fideszest aki leírja hogy ő miért ilyen vagy olyan."

Annyi biztos, hogy én nem vagyok ellenzéki és lepontozni sem szoktam hasznos választ, a tiéd is releváns, hiába nem értünk egyet. Valahol érthető is, amit írsz, én sem vagyok a híve ezeknek az életidegen, nagyon eltúlzott progresszív újbaloldali eszméknek, mondjuk kérdés, hogy a magyar ellenzéknek mennyire van ezekhez köze, inkább Amerikában van nagy befolyásuk ezeknek az SJW-ostobaságoknak. Ennek ellenére viszont a FIDESZ narratívája is taszító számomra, egyszerűen nincs normális alternatíva, két ilyen ostoba és haszontalan narratíva közül pedig én aztán nem tudom megmondani, hogy melyik a kisebbik rossz. Mindkettő egy rövid életű, aktuális agymosásnak tűnik nekem.

2021. febr. 25. 13:59
 15/34 anonim ***** válasza:

#14 Ilyenkor kell neked is pragmatikusan döntést hoznod és ehhez a valós történéseket kell megnézned, mert mindkét csapat volt már kormányon több cikluson keresztül.

Számomra egyértelmű az elmúlt 30 év tapasztalata alapján, hogy amikor a ballibek hatalomba kerültek akkor az országnak mindig rosszabb lette, benne az én családomnak is - míg a fidesz kormányok alatt meg mindig kicsit jobb lett. Ha mellé teszed még azt az "apróságot" hogy csak azért nem lettünk migránstábor, mert a fidesz nem engedte, akkor meg a jövőt is lehet látni.

2021. febr. 25. 14:13
 16/34 anonim ***** válasza:
62%

Sorolj Fidesz narratívákat (értelmezések, magyarázatok), amiket agymosásnak tartasz.

2021. febr. 25. 14:14
 17/34 anonim ***** válasza:
83%

Nézd!

Én az államigazgatásban dolgoztam egészen 2007-ig. Döntéselőkészítő voltam. Szóval a döntéseket felettem hozták, s többnyire feleslegesnek éreztem magam -szerintem a döntéseket egészen más befolyásolta, mint a mi munkánk. De egészen jól beleláttam, hogy is mennek az ügyek.

Amíg esély van rá, hogy ezek az emberek visszakerülnek a pulpitusra, s ráadásul a fidesz meghaladja azt a "szintet", addig balra többé nem szavazok.

2021. febr. 25. 14:16
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettő. Nem óhajtok mégegyszer magas szja-t a nyakamba, míg a számlázók, okosba megoldók szépen meggazdagszanak. Családi adókedvezmény, alacsony szja mind kedvez nekem, nekünk.

Emelett örülök, hogy az iskolában nem érzékenyítő tréningnek nevezett agymosás megy a másság szeretetéről.

A Fidesznek nyilván vannak látható hibái, de erre az ellenzékre én nem szavazok sosem.

2021. febr. 25. 15:02
 19/34 A kérdező kommentje:

"Sorolj Fidesz narratívákat (értelmezések, magyarázatok), amiket agymosásnak tartasz."

Én olyan tág értelemben értettem a "narratíva" szót, amit az összes kormánypárti oldalon építenek az ideológusok, minden ostoba és primitív cikkben visszaköszön a kormánypárt narratívája. Ez, mint egy nagy egész, számomra agymosás, meg azért lássuk be: a politikai, ideológiai narratívákat direkt úgy építik fel, hogy a szavazókra általában érzelmeken keresztül hassanak azzal a propaganda által, akár tudat alatt is. Ha szerinted jelenleg nincs egy cseppnyi ilyen szándék sem a kormánymédia legminősíthetetlenebb oldalain sem (pl. Vadhajtások, 888.hu, Mindenszó és hasonló hulladékok), akkor megvezettek téged. Ezek az oldalak és arrogáns ideológus-szerkesztőik számomra olyan szinten taszítóak, hogy arra nem találok szavakat, főleg-mint említettem már-amit a kereszténységgel művelnek, arra használják a vallást, hogy a saját (és narratívájuk) felsőbbségét bizonygassák elképesztően öntelt, arrogáns és nem mellesleg primitív és ostoba módon. Az lehet, hogy amivel szemben meghatározzák magukat (progresszív/újbaloldali eszmék), az úgyszintén nem éppen az emberiség csúcsteljesítménye, de ez akkor is elfogadhatatlan számomra, hogy Bayer Zsolt-féle alakok próbálják meg "jó keresztényként" eladni magukat. Tehát továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a progresszív újbaloldal és a populista-reakciós "keresztény-konzervatív" jobboldal is a manipulációra és tömegek megvezetésére épít. Mindkettő ideológiai hulladék és nagyon remélem, hogy a lehető leghamarabb meghaladjuk ezt a kettősséget itt Európában, mert ezzel nem megyünk semmire. Kéne egy tartható, értelmes alternatíva, mert szerintem egyre alacsonyabb a színvonal ideológiák terén.

2021. febr. 25. 15:27
 20/34 A kérdező kommentje:

"Emelett örülök, hogy az iskolában nem érzékenyítő tréningnek nevezett agymosás megy a másság szeretetéről."

Hát nem tudom, ha az ellenzék kerülne hatalomra, nem hinném, hogy lenne merszük megtenni, hogy központilag köteleznek minden állami iskolát és akár óvodát az ilyen "tréningek" bevezetésére, mert az már szembemenne a demokratikus értékekkel, az ilyen szintű erőltetése egyébként banális és sokadrangú dolgoknak. Nem szimpatizálok egyik ellenzéki párttal sem, de egy ilyen lépést egy magát demokratikusnak beállító párt/összefogás nem engedne meg magának szerintem.

2021. febr. 25. 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!