A nemzeti keresztény jobboldalnak miért nincs önkritikája?
Egy 25éves srác vagyok aki mindig jobboldalinak gondolta magát. A korosztályomban én voltam az aki mindig a nemzeti öntudatot képviseltem, és kerültem nem egyszer vitába balos ismerőseimmel. De a jobboldal igénytelen proli stílusa mellett már szégyellem magam, a logikus érveim egyszerűen semmivé válnak az alábbi dolgok miatt:
Először is, mi ez a PestiTv nevű förmedvény??? Egy rakat állami pénzt kap és ennyi a színvonala? Kocsmai szintű társalgás, ami miatt nekem van szekunder szégyenem, nem tudnak párbeszédet kialakítani, állandóan egymás szavába pofáznak. Lényegetelen hülyeségekbe kötnek bele, miközben a valódi bajok mellett elsiklanak. Nincs más téma csak a gender és lmbtqstb és ezt is úgy hogy miután megnéztem inkább tennék LMBTQ embereket ezen léhűtő alakok helyére, Gondolok itt Dezse Balázsra és csapatára.
[link] közben kijött nemrég ez a videó, amire azt kell mondjam zseniális munka, a magyarországi papi pedofília virágzása a téma benne, elképesztően igényes munka, egyrészt jobb oldalon mikor lesz ilyen tartalom? Másrészt mikor áll ki a nemzeti keresztény szellem, és kér ezért bocsánatot a pedofília miatt? Elárulom sohase fog. És ezek szólnak bele az emberek mindennapi életébe? A pedofilok? Nem gondoltam volna hogy ezt írom de inkább LMBTQESTARSAI szóljon bele mint ez.
Sorolhatnám még Bencsik András, exkommunistán át, Budaházy-családig, ezekkel a figurákkal nem tud épeszű ember azonosulni, márpedig ha azt mondom jobboldali vagyok és 18ban a FIDESZ-re szavaztam egyből ők is előkerülnek és velük fognak egy szintre helyezni, ezt pedig kikérem magamnak. A jelenkor magyarellenes propagandáit sajnos nem a baloldalon kell keresni hanem azon személyek és szekták között amelyek miatt a baloldal ellen felhozott logikus érveink fognak nevetségessé válni. És jelenleg ők a jobboldalon állnak.
Ezek után a baloldal is hatalomra juthat, tényleg nem érdekel, egy hatalmas csalódás ez az egész.
Toroczkai egy érdekes egyéniség, követem a tartalmait. Első hallásra totál meggyőző amiről beszél, azonban azt érzem, túlságosan egyoldalú, gyakorlatba bevezetve már nem állná meg a helyét sok állítása.
Mondok egy példát. Nem rég jött ki az abortuszról szóló videója. Ott azt állítja ma 17 millió magyar lenne a Kárpát-medencébe mert 6millió abortuszt hajtottak végre + azok leszármazottjai stb... Első hallásra teljesen igaza van, azonban a koronavírus óta követem a KSH adatait , megtaláltam az évenkénti születés számokat és az elvégzett abortuszokat.
[link] (Ha valakit érdekel nyugodtan böngészheti.) Namost, 1951-1956 között átlagban 200ezer magyar született , 0 abortusszal, utána a következő 5 évben 152 ezer volt az átlag születés szám és ezzel párhuzamosan az átlag abortuszszám évente 151ezer volt. Azaz ha behozzuk az abortusz tilalmat , az nem jelenti az egyből hogy a kettő szám összege lett volna a születés szám.(Lásd összeáll 4 10%os párt és nem 40%a lesz...) Konkrétan abortusz ideje alatt csak 50ezerrel esett vissza, és ugyanez igaz fordítva, a Ratkó-korszakban sem született átlag 300ezer ember(hanem 200). Szóval ha a 150 abortusz nélkül +50ezer lenne a születés szám, akkor ez 33% és 6millió esetében ez 2 millió, legyünk jó indulatúak és mondjuk azt 3 millió +születés történt volna.
Valószínű az emberek jobban odafigyeltek a nemkívánt terhesség elkerülésére, meg hát falvakban főleg nem egyszer lehetett hallani hogy megszülte a gyereket az anya és utána elbánt vele stb...
Ha a 1990ig végig abortusz tilalom lett volna, akkor főleg a szegényebb rétegben nőne a születés szám, nagyobb nyomorba lettek volna taszítva mert akkoriban annyi családtámogatás sem volt, és vele ezzel a kivándorlás robbanás szerű lett volna hasonlóan mint Romániában és Bulgáriában. És utána már az ő utódjaik is külföldre kerülne. Itt további több százezer kivándorló lett volna.
És még egy, ha abortusz tilalom lett volna, nagyon sok nő akinek már volt 2 gyereke, és úgy dönt akár egy 3.at 37-41eves kora körül még utolsó pillanatban, nem merték volna bevállalni, ilyenkor a kromoszómális rendellenességek száma nő (lásd Down-kor) stb... (Egy kutatás szerint a nők 60%a ezzel egyet értett.) És kockáztatnia kellene mi van ha beteg lesz? Akkor mit kezd szegénnyel. Adja árvaházba?Azért valljuk be az eléggé kegyetlen lenne. Aztán azért az elvégzett abortuszok egy szép százaléka beteg magzatok esetében történt kb 7% ők alapból terméketlenek lettek volna , ezen felül annyi törődést igényeltek volna hogy utána már további gyerek vállalástól is elment volna a kedve.
És még egy, a mai világban már nem ágyúfogók kellenek , nem ostoba tömegek akiket könnyű irányítani, mert az ő helyüket a munkaerő piacon különböző gépek veszik át. Értelmiség és jól képzett szakmunkás kell a társadalomba, MINŐSÉG!! Nem mennyiség. És azok a nők akik 35+ időben szülnek gyereket sokkal érettebben állnak a gyerekneveléshez, sokkal nagyobb arányban kerülnek ki diplomás és első generációs diplomás.
Lehet azt mondani ha háború lesz akkor ki védi meg a hazát? De itt ha háború lesz akkor gépek és gombok fognak dönteni, ezt akár egy mozgás sérült is tudja irányítani. Ki kellene nőni a lövészárkok világából.
Konklúzió, maradjunk annyiban az a 17 millió jobb esetben is csak 11. De a többi rovására ment volna, ez mint mondtam csak mennyiség, nem épp minőség!!
(Ja és még egy, a cigányok között ha hiszitek ha nem nagyobb arányú az abortusz... )
Ez egy a sok közül ahol elbukik a gondolat menete. De sorolhatnám , pedig első hallásra teljesen egyetértek vele, a dolgok mögé kell nézni
A kérdés alá belinkeltem a papipedofíláról szóló videót, és ma kaptam egy cikket arról hogy hundubon is fut a pedofília. Kíváncsi leszek mikor fog erről beszélni Toroczkai vagy bármelyik a falkájából (soha) Ugyanúgy ahogy a Kaleta-ügyről is csinált egy teljesen semmitmondó videót aztán leállt a témáról, hát ha van becsülete és lelkiismerete az utolsó pillanatig küzdene ellene. Pedig hatalma lenne hozzá.
Tudjátok mi lesz a papipedofiliara a válasza? Felhoz baloldalhoz köthető embereket akik azok , esetleg az iszlámot belekeveri stb.. azaz 0 önkritika, a bűn ugyanúgy megy tovább.
És itt megint előjön a kérdésem akkor miért vagytok ti különbek mint a bal?
Sőt messzebbre megyek egyáltalán különbek vagytok e mint a bal?
Honnan veszed, hogy a 35 pluszos nők sikeresebb gyerekeket nevelnek? Forrás?
Honnan veszed, hogy a cigányok között nem magasabb százalékban fordul elő abortusz? Mivel nem vezetnek külön statisztikát cigányokra és fehérekre, ez maximum a te prekoncepciód. Tekintve a cigányság gyerekvállalasi szokásait, az én elképzelésem eléggé más erről...
Amikor Toroczkai azt mondja, hogy x számú emberrel több élne abortusztilalom esetén, nem arra kell gondolni elsődlegesen, hogy azok mit dolgoznának és milyen szociális helyzetben lennének, hanem arra, hogy hány ember volt, aki esélyt sem kapott az életre! Nagyon érdekes, hogy a végletekig "toleráns" balliberális oldal a magzatgyilkosságot is a szabadság jeleként tudja értelmezni. A fák jogai, meg persze a 26. nem jogai sokkal fontosabbak az ő politikai gyakorlatuk szerint.
Kaleta? Figyelemfelkeltő videóban szólalt fel ellene, és a Mi Hazánk köztudottan programba foglalja azt, hogy minimum kémiai kasztrációval büntessék a pedofilokat. Áruld már el, hogy mi mást kellene tennie még. :) A pártja országgyűlési képviselői egyébként főbb törvénymódosítási javaslatot is beadtak erről...
Hundub? A portálnak ugyan milyen felelőssége van abban, hogy pedofília is megjelent az oldalon? Toroczkainak egyáltalán mi köze van a hundubhoz? Semmi értelme annak, amit mondasz. A hundub nyilván le fog csalni az oldalukra beszabadult pedofilokra, mert ha nem is moderálnak, a jogsértő tartalmakat már csak hivatalból is el kell távolítaniuk.
Azt is megkérdezem, hogy Toroczkainak mi köze van a papi pedofíliához? Miért kellene véleményt nyilvánítania az egyház belső ügyében? A pedofilok ellen nem egyszer és nem kétszer felszólalt már.
Egyébként ti, balliberálisok pedig az egyházat szeretitek összemosni a pedofilokkal (kis részben jogosan, mert mostanáig gyakorlatilag védettséget élveztek, de ez is meg fog változni) és ezzel aláásni az egyház tekintélyét, de arról valamiért nem esik szó, hogy a homoszexuálisokat között több mint négyszer olyan gyakori a gyermekmolesztálás.
"Amikor Toroczkai azt mondja, hogy x számú emberrel több élne abortusztilalom esetén, nem arra kell gondolni elsődlegesen, hogy azok mit dolgoznának és milyen szociális helyzetben lennének, hanem arra, hogy hány ember volt, aki esélyt sem kapott az életre"
Én magába az egyik mondanivalójaba kötöttem bele, hogy nem 17 millió magyar lenne. Ezek csak nagy szavak, amik eléggé meghatározták a videót az én értelmezésemben. Azt hogy egy magzat nem tekinthető életnek egy szóval sem állítottam, kérdés mik azok az ésszerű határok amik beleférnek az abortusz szigorításába.
"nem arra kell gondolni elsődlegesen, hogy azok mit dolgoznának és milyen szociális helyzetben lennének" Mert az nem számít? Szerintem szociális és gazdasági szempontok figyelembe vétele nélkül hozni döntéseket hosszútávon súlyos következményekkel járna, mert a mai felgyorsult világban hogy tartani lehessen a lépést, nem szabad leragadni a 20. Században. Igenis számít hogy gondolkodni képes, értelmes nemzedéket neveljünk ki, akik megújulásra képesek. Menteni kell az embert az elvakult szélső jobb és baltól mert nem éli meg a következő generáció a 22. szazadot.
Az az igazság, hogy a szememben a ped0fília az a legmegbocsájthatatlanabb bűn. Egy időben napi szinten tudott mindenféle LMBT dolgokkal foglalkozni, amiket egy idő után mindenki elfelejtett volna, az átlag normális ember to*ik rá, hogy léteznek, és az erőszakos provokatív embereket meg mindenhol megvetik. Képes megmozdulásokat szervezni rendszeresen; azzal tiltakozik hogy kimegy a Coca-Cola cége elé, Megveszi! A terméket és kiborítja a gyár előtt :D Azt állítja, hogy az LMBT a legkárosabb a fiatalokra, de akkor a papi ped0filával mivan? Ami tényleg virágzik és az tényleg a suttyomban ,miközben az egyházi fenntartású iskolák száma is egyre több. Az LMBT el van bújva a maga odújába , ha megy iskolákba max 16-18 évesek közé, sőt szülői beleegyezés nélkül nem is mehetnek, anno amikor szexuális felvilágosítást tartottak (értsd normális szexről) nekünk 7. 8. Osztályba , szülői értekezleten anyámmal aláirattak valami beleegyezést hogy mehet. Sérti a szabadságát a melegházasság? De a papi ped0fília nem?? Ha annyira fontosnak érezné ezt a jelenséget igenis kutya kötelessége felhívni rá vélemény vezérként a figyelmet. A hallgatásával ezzel ad teret a baloldalnak, hogy bebizonyítsa az egyház és a ped0fília szépen összefonódott.
És talán ha a ped0fíliát ilyen komolyan vennék akkor nem 3-5%os pártocska lenne, vagy fordítva ha nem a nonstop b*zizás lenne a téma (az egyházi pedofílival beleállna egy témába amibe a FIDESZ nem mer). (Az 1-2%os kozvelemenykutasi eredménynek nem hiszek :D)
"ti, balliberálisok" jaj ne már, ne kezdjük ezt, ha valaki nem ért valamiben egyet mindjárt balliberális? :D Nem jobb ha észreveszi az ember másoknak és saját maga hibáit? Esetleg hogy megóvom magam egy következő csalódástól?
"a homoszexuálisokat között több mint négyszer olyan gyakori a gyermekmol." Igen, legtöbb esetben az egyház berkein belül. A sima melegekkel pedig összemosni a pedofilíát amit előszeretettel szokott hangoztatni, egyenesen egy újabb baromság tőle, ami megint az inkompetenciáját erősíti.
A hundub pedo botrányára azt írtam Toroczkai + társai közül valaki felszolalhatott volna. Szóval nem Toroczkainak magának mi köze hozzá. Most direkt megnéztem sehol semmi, de az hogy lesz valami b*zi rendezvény amiről senki se tudott volna már két posztot is talaltam hozzájuk köthető oldalakon :D ezzel nem ráijeszt a balra hanem rohadtul megszervezik őket :D Ez ugyanolyan mint tegnap valami barom leszúrt egy SZFEs maszkos nőt, és jóérzésű ember a nőt fogja megsajnálni, nem megfélemlítette hanem még több SZFE maszkos lesz (Ez már úgy általánosan a jobboldalra vonatkozik és nem a Toroczkaira)
És
Ettől függetlenül ha nem is Toroczkai de bárki más a közeléből állna bele a papi pedofiliaba én azzal is meg lennék már elégedve. Szóval mondhatnám maga a Mi hazánk szarik bele ebbe a témába. (Is)
"kérdés mik azok az ésszerű határok amik beleférnek az abortusz szigorításába"
Hát, ha megnézed Lengyelország példáját, ahol szerintem észszerűen módosítottak az abortusztörvényen, mégis országos tüntetési hullám indult, akkor azt kell hogy mondjam, ez nem lehet annyira párbeszéd tárgya. Sajnos az ottani "függetlenobjektív" média is folyamatosan hazudozik, ahogy itthon is. Tudatosan azt a képet keltette mindegyik, hogy teljesen betiltották az abortuszt a lengyeleknél, és néhány héttel az első tüntetés után írta le talán egyetlen portál kb. lábjegyzetben, hogy "ja amúgy nem "... pedig néhány perces netes kereséssel kideríthető információról van szó.
"Mert az nem számít? Szerintem szociális és gazdasági szempontok figyelembe vétele nélkül hozni döntéseket hosszútávon súlyos következményekkel járna, mert a mai felgyorsult világban hogy tartani lehessen a lépést, nem szabad leragadni a 20. Században."
Ezért használtam az ELSŐSORBAN szót. Lehet beszélgetni szociális, oktatási, gazdasági stb. dolgokról, de mindennek csak akkor van értelme ,ha egyáltalán megszületnek azok a gyerekek, ezért nem szabad relativizálni ezzel kapcsolatban. Az abortuszok tiltása / sázma és az oktatás minősége között egyébként milyen összefüggés van? Csak mert én nem látom.
"Igenis számít hogy gondolkodni képes, értelmes nemzedéket neveljünk ki, akik megújulásra képesek. Menteni kell az embert az elvakult szélső jobb és baltól mert nem éli meg a következő generáció a 22. szazadot."
Hát, maradjunk annyiban, hogy szélsőjobb jelenleg egyetlen országban sincsen hatalmon, ahogy fasiszták sincsenek, ellenben a nyugati mainstream politika tele van szélsőségesen baloldali vagy liberális politikai panelekkel.
"Az az igazság, hogy a szememben a ped0fília az a legmegbocsájthatatlanabb bűn."
Ezt a liberálisokon kívül senki nem vitatja, ahol a nyugati újhullám szerint a pedofil bűnözők nem elkövetők, hanem áldozatuk. Már Magyarországon is megjelentek ezek a hangok: [link]
"Egy időben napi szinten tudott mindenféle LMBT dolgokkal foglalkozni, amiket egy idő után mindenki elfelejtett volna, az átlag normális ember to*ik rá, hogy léteznek, és az erőszakos provokatív embereket meg mindenhol megvetik. Képes megmozdulásokat szervezni rendszeresen; azzal tiltakozik hogy kimegy a Coca-Cola cége elé, Megveszi! A terméket és kiborítja a gyár előtt :D"
Mondd valamit az a szó, hogy politikus? Az (is) a morális kötelessége, hogy felszólaljon valami ellen, ami az ő elveivel nem összegyeztethető. Pontosan akkor árulná el az elveit, ha szépen, csendben annyiban hagyná a dolgot, hiszen az lmbtqstb. hálózat és az őket támogató lobbi sem fog megállni, ezt is világosan látjuk nyugati példákból, egyre erőszakosabban és erőszakosabban forszírozzák rá magukat az emberekre. Egyébként én pl nem tojok rá, és még minimum több százezer honfitársam sem, tehát ne magadból indulj ki. A coca-colás megmozdulása utcai akvitizmus típusú politizálás volt, ezzel sincsen semmi probléma. Én azóta bojkottálom a termékeiket, persze nem explicit a Mi Hazánk megmozdulása/felhívása miatt, de örülök, hogy foglalkoznak ezzel.
"Azt állítja, hogy az LMBT a legkárosabb a fiatalokra, de akkor a papi ped0filával mivan? Ami tényleg virágzik és az tényleg a suttyomban ,miközben az egyházi fenntartású iskolák száma is egyre több."
Tényleg virágzik? És ezt honnan veszed? Csak mert Magyarországon épp a napokban állt a nyilvánosság elé ELŐSZÖR egy áldozat. Nyilván van ilyen, nem vitatom, de összességében az egész katolikus egyházat vagy az egyházi fenntartású iskolákat összemosni a papi pedofíliával nem más, mint a balliberális kurzus hazugsága, amivel természetesen magát az egyházat (mint konzervatív társadalmi intézményt) támadják.
"Az LMBT el van bújva a maga odújába"
Igen? Én nem ezt látom. Jelenleg épp egy gyomorforgató internetes kampány zajlik szerte a nyugati világban arról, hogy a szivárványcsalád (pfej) is család. Ehhez nagy mennyiségben csatlakoztak magyar közéleti szereplők, politikusok, illetve újabban két sportoló is. De beszélhetünk még a Pride-ról (tavaly először már vidéki városban is tartottak volna, ha nem jött volna a vírus) , a ledarált mesekönyvről és sok minden másról is még. Egyébként azért sem érdemes azzal érvelni, hogy milyen az lmbtqstb jelenség helyezete most Magyarországon, mert világosan látjuk a nyugati példákból, hogy a széles társadalmi elfogadottság után sem állnak meg, egyre autoritebb módszerekkel kényszerítik ki az "elfogadást". Norvégiában például olyan törvényt hoztak néhány hónappal ezelőtt, amely a magánbeszélgetésekben (!) elhangzott transzfób (!) kijelentéseket egy évnyi letöltendő börtönbüntetéssel sújthatja. Oké, ez pont nem az EU-ban történt, de az irány egyértelmű.
"Sérti a szabadságát a melegházasság? De a papi ped0fília nem??"
A melegházasság nem szabadságot sért, hanem a magyar társadalomban uralkodó általános erkölcsi szemléletet. Egyébként a pedofíliát, így a papi pedofíliát is bünteti a törvénykönyv. Sajnos tény, hogy az egyháztól nem áll távol ezeknek az ügyeknek az eltussolása, de ez már nem jogi, hanem egyházi és kriminológiai kérdés.
"Ha annyira fontosnak érezné ezt a jelenséget igenis kutya kötelessége felhívni rá vélemény vezérként a figyelmet. "
Akkor lenne helytálló az érvelésed, ha összességében a pedofilok ellen nem szólalt volna és szólalna fel manapság is számtalan alkalommal. De nem így van. Egyébként Toroczkai nem is vallásos, ha jól tudom.
"A hallgatásával ezzel ad teret a baloldalnak, hogy bebizonyítsa az egyház és a ped0fília szépen összefonódott."
Az ő hallgatása / kiállása semmit sem változtat azon, hogy mennyi pedofil jellegű bűncselekmény történik egyházi részről. Toroczkai nem beszélhet és ezért nem is beszél az egyház nevében. Itt az egyházi vezetőknek kellene végre tisztító hadjáratot hirdetni. Lehetne rájuk politikai nyomást gyakorolni, de ez nem a Mi Hazánk, hanem a Fidesz dolga lenne, másrészt veszélyes játék ez, mert a magyar papság a pápának felel, nem Orbánnak, még ha sokakat személyesen ő is tett papi pozícióba...
"És talán ha a ped0fíliát ilyen komolyan vennék akkor nem 3-5%os pártocska lenne, vagy fordítva ha nem a nonstop b*zizás lenne a téma"
Teljesen más oka van annak, hogy ilyen a támogatottságuk. Magyarországon ma identitáspoltitika van, ami szükségszerűen két nagy tömböt, két nagy szekértábort igényel. És mindkét fél abban érdekelt, hogy ne jöjjön egy rendszeren kívüli alternatíva, egy harmadik út. Emellett a magyar társadalomnak sincsen igénye erre, legalábbis az igény borzasztóan messze van a többségtől. Lásd: Schiffer-féle LMP, Puzsér-féle Sétáló Budapest, vagy a Mi Hazánk. A programjuk egyébként sem olyan ,amivel valaha választást nyerhetnek, és nyilván nem is ez az elsődleges céljuk, hanem az értékeik képviselése. Ritka ez a mai politikában.
Egyébként biztos elkerülte a figyelmedet, de a Mi Hazánknak átfogó gazdasági-társadalmi programja készül, amiből egy hosszabb tematikus videó már elérhető 200 ezer feletti nézettséggel: https://www.youtube.com/watch?v=dhjXHtk6H2U
Emellett náluk gyakrabban egyik párt sem tart sajtótájékoztatót közéleti, aktuálpolitikai, emlékezettörténelmi kérdésekben...
"Igen, legtöbb esetben az egyház berkein belül. A sima melegekkel pedig összemosni a pedofilíát amit előszeretettel szokott hangoztatni, egyenesen egy újabb baromság tőle, ami megint az inkompetenciáját erősíti"
Nem, ennek semmi köze az egyházhoz, hiszen az ezt igazoló tanulmányok sem egyházi berkeken belül vizsgálódtak, de látom, valójában te vagy inkompetens a témában. Javaslom a tudományos keresők használatát.
"A hundub pedo botrányára"
De milyen hundub pedo botránya??? Ha most a gyakorin belinkel valaki egy gyerekpor.nós képet, szerinted a gyakorinak lesz pedofil botránya? Édes istenem.
"ezzel nem ráijeszt a balra hanem rohadtul megszervezik őket"
Nem, ezzel igazából az olyan állítólagos jobboldaliakat akarja mozgosítani, mint te, akik semmit nem tesznek a jobboldali értékek képviseletében, legalábbis az írásodból így jön le. Az lmbtqstb hálózatot nem kell megszervezni, szervezik azok magukat a külföldről pénzelt kamucivil szervezetekkel. Több tucat van belőlük az országban.
"Ez ugyanolyan mint tegnap valami barom leszúrt egy SZFEs maszkos nőt, és jóérzésű ember a nőt fogja megsajnálni, nem megfélemlítette hanem még több SZFE maszkos lesz (Ez már úgy általánosan a jobboldalra vonatkozik és nem a Toroczkaira)"
Ebben igazad van, de hogy egy feltételezhetően elmebeteg ember akciójának és Toroczkai politikai szerepvállalásának mi köze van egymáshoz, azt nem értem.
"Szóval mondhatnám maga a Mi hazánk szarik bele ebbe a témába. (Is)"
Aha... nyilván azért hoznának létre nyilvános adatbázist a pedofil bűnözők adataival, mert szarnak a témába.
"Igen? Mondj már egyetlen konkrétumot, vagy mutass már egyetlen statisztikát erre vonatkozólag"
Szívesen.
Láttam, hogy valaki GDP-vel akarja ("Hiába nagyobb a GDP"), ezért ezt választom, ha érdekel más is, akkor szólj.
Hogy hiteles adatokkal dolgozzak én a világbank nyilvántartását veszem alapul.
2002-ben a GDP 67.61 milliárd USD volt
2010-re - tehát válsággal együtt - 131.1 milliárd USD lett. Ez kb. 94%-os növekedés.
2010-ről 2018-ra 157.9 milliárd USD lett - ami amúgy alacsonyabb, mint a 2008-as csúcs, ami 158.1 milliárd USD volt -, ez a növekedés 20.5%-os.
Akárhogy nézem az mszp-szdsz alatt a GDP jobban növekedett, pedig még válság is volt.
Ehhez persze hozzávehetjük az EU-s pénzeket, de az csak ront a fidesz eredményén. 2004 és 2010 között átlagosan a GDP 2%-ának megfelelő összeg jött be, vagyis összesen kb. 12%, így mondhatjuk, hogy az mszp alatt az ország önerőből 82%-ot nőtt.
2010 és 2018 között a GDP 5%-ának megfelelő összeg jött be évente átlagosan, ami azt jelenti, hogy összesen 40%. Vagyis az ország a fidesz alatt annyivel se növelte a GDP-jét, mint amennyit az EU-tól kaptunk.
Remélem tetszik, ha szeretnél még mást is, akkor beszélhetünk arról is.
"Jakab Péternek hány felszólalását hallotad a parlamentben, ahol valamilyen kifejezetten jobboldali álláspontot képviselt akár társadalmi, akár gazdasági értelemben?"
Majdnem bármelyik. Az a helyzet, hogy a parlamentben a fidesz ellen szólal fel kb. mindenki, ezért nézhet ki úgy, mintha az ellenzéki pártok egymáshoz közel állnának.
Ajánlom figyelmedbe pl. a 2019-es EU választások előtti partizán vitasorozatot, ott elég jól látszik, hogy jobboldali pártról van szó.
"Jakab szépen lenyomja a populista hőbörgést"
Szerintem a populizmus, akkor populizmus, ha megvalósíthatatlan, ami mondjuk egy kormányváltásra nem igaz.
"állandóan emlegeti a melósokat, ami pont hogy BALOLDALI mantra"
Miért? Nem nemzeti érdek a polgárok védelme? Ha így teszem fel a kérdést, akkor máris más, nemde?
Amúgy ez pont az szerintem, ami miatt a jobbikot már mérsékelt pártnak lehet hívni, de ettől nem lesz még baloldali.
"És ezt hol olvastad? Mert politológiai szempontból teljeses téves definíciók ezek"
Az a helyzet, hogy nem, ezek a pontos definíciók.
https://www.youtube.com/watch?v=Sbges6NU3Uk
Én alapvetően az ideológiák tárháza videóit nem szeretem, de ezt pont jól elmondták.
"a Jobbik sosem volt szélsőjobboldali párt"
De, még 2018-ban is elutasított minden jobboldali együttműködést, kapcsolatot. Előtte meg pláne.
"Az nem tűnt fel neked, hogy épp hogy a Jobbik ment el egy hazug irányba, ami teljesen ellentétes a korábbi programjával?"
Egy 18 éves 10 év elteltével 28 évesen is ugyanúgy gondolkodik? Nem, megkomolyodik. A jobbik azt a vonalat követte 2010 és 2018 között, ahogy Vona megkomolyodott. Ez látszik is a korábbi és mostani megszólalásain. Ilyen szempontból Vona pont, hogy őszinte volt, így a jobbik változásai is.
A mostani váltás pedig nyilván azért alakult ki, mert Vona lelépett.
Egy párt egy organikus szervezet változni fog, viszont akkor vállalhatod el - gerincesen - a pártképviseletét pl. a parlamentben, ha te egyetértesz az akkori iránnyal.
"Elég érdekes gerinctelennek nevezni azt az embert, aki 20 éve ugyanazokat az elveket képviseli"
Csak nem ugyanazt képviseli, amint listára került, neki nem a saját elveit kell képviselnie, hanem a programba leírt elveket, és ha ezzel nem ért egyet és ki akar lépni, akkor szépen visszadja a pártjának a mandátumot, ha gerinces.
"akik korábban nagymagyarkodtak, most pedig Gyurcsány fenekét nyalják"
Akkor most én kárlek meg, hogy hozz egy példát, aki kinyalta Gyurcsány fenekét, illetve legalább 1 képes bizonyítékot is kérek, ahol a jobbikos és Gyurcsány arca is egyértelműen látszik. Ellenkező esetben ismerd be, hogy hazudtál.
Az együttműködés nem a másik pártnak való benyalást jelenti, ezért kellene tájékozódni és mondjuk vitákat nézned a pártok közt, mert az láthatóan nincs meg.
"Abban egyetértünk, hogy a Fidesz sem kifejezetten nemzeti és keresztény a gyakorlatban, de még mindig százszor inkább az, mint a roncskoalíció."
Nem, egyáltalán nem az. Távolabb nem is állhatna a nemzetitől. Nem lehet nemzetinek hívni egy pártot egy országban, ahol pl. minden 4. haláleset amiatt történik, emrt az egészségügy rossz.
Vagy abban az országban, ahol a felső 20-30%-on kívül senki más nem vesznek emberszámba.
Attól, hogy az adott pillanatban milyen magas, még nem lehet következtetést levonni, mivel elég komoly mennyiségű EU-s pénz jött ide. Ha azzal együtt se tudtak volna GDP növekedést elérni, akkor az tényleg szánalmas lett volna.
Viszont össze lehet hasonlítani a növekedés mértékét, ami az mszp-szdsz esetén évente átlagosan kb. 12% volt, míg a fidesz alatt 2.5%.
A logikád alapján ez ugyanúgy elmondható bármilyen védekezésre, pl. az óvszerre. Mivel az óvszerrel megakadályozod, hogy egy gyereket hozz a világra, ami szerinted bűn, viszont mégsem kezeli az álnemzeti "nemzeti" oldal annak. Mivel ezt valamiért nem tekinti gyikosságnak, vagyis önkényesen meghúztak egy vonalat, amitől szerintük gyilkosság, viszont akkor miben másak, mint a "hazaáruló" baloldal vagy liberálisok, akik ugyancsak meghúztak egy vonalat?
Ja, hogy semmiben, csak az álnemzeti "nemzeti" oldal szeretné magát többre tartana, csak gerinc hiányában ez lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!