A Skandináv országok szociális rendszere mennyivel másabb, mint a magyar ?
Nem mindegyiknek.
Mit gondolsz, miért Svédországba akarnak menni a migránsok?Mert ott munka nélkül eltartja őket az állam.
Mi a pénzeket:
- gazdaságba
- népesség növelésbe
- oktatásra
- egészségügyre
Fektessük, mert nem vagyunk annyira fejlett gazdasági szempontból. És mivel így több jut azoknak az embereknek akik munkából szeretnének megélni és meg dolgoznak a pénzükért. Közmunka pedig azoknak a rétegeknek a társadalomba való indegrálásáról szól, akik eddig a társadalom nyakán éltek.
A világon ha nagyon lesarkitod 3 féle rendszer van ilyen szempontból. Ebből 2 működik 1 meg nem.
Az1. A legjobban angolszász vagy valamikor angolszász uralom alatt állt országokban megfigyelhető, abból áll hogy alacsonyak az adók de alig vannak szociális támogatások. Ez a rendszer legtöbb esetben működik.
A másik a legjobban Skandináviában látható módszer, hogy baromi magasak az adók de cserébe elég szép szociális háló van. Ez a rendszer is rendszerint működik.
A harmadik a magyar módszer, hogy baromi magasak az adók csak ezért nincs semmi. Na ez nem működik.
Kedves 4,
kicsit lesarkítod a dolgot.
Németország például a skandináv és angolszász között található.Jelentősek az adók, de nem olyan brutálisan magasak, mint Svédországban.
#5 leirtam az elején hogy lesarkitom a dolgot.
Igazad van vannak köztes országok, de én most kifejezetten ilyen "iskolapéldákat" mutattam be.
"Tavasz óta összeomlóban van de még mindig nem omlott össze"
Azért nem hiszem, hogy szívesen lennél ott most, ha egészségügyi ellátásra szorulnál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!