Legális fegyvertartás Magyarországon?
Nem vagyok teljesen meggyőzve, hogy nem lenne jó egy ilyen törvény, de szerintem egy átfogó tanulmány alapján lehetne a kérdésben állást foglalni.
Kés ellen szerintem célszerűbb egy taserrel, gázspray-vel védekezni.
Amúgy egy éles helyzetben, amikor már karnyújtásnyira van a támadó késsel a kezében, egy nő nem sokra megy a pisztollyal a táskájában.
Amúgy egyik rokonomnak már nyomtak pisztolyt a fejéhez, mert autóval bevágott egy szabadnapos rendőr elé.
Én azon az állásponton vagyok, hogy ha magas az illegális lőfegyverek és az azokkal elkövetett bűncselekmények száma akkor legalizáljuk, ha viszont alacsony akkor ne.
Akkor szerinted meg kéne várni, hogy sokkal több fegyveres bűncselekmény történjen? Csak aztán nehogy te legyél az egyik áldozat.
A sokkolóval közel kell lenned a támadódhoz, ha használni akarod, egy éles fegyverrel nagyobb biztonságban lennél. A rövid hatótáv szintén igaz a gázsprayre meg a gázpisztolyra. Ezeket nem lehet zárt helyen vagy széllel szembe használni.
"Egy olyan fegyvertörvény, mint ami Szlovákiában jól működik, nálunk miért ne működhetne?"
Sajnos erre nem tudok választ adni. Nem tudom mit értesz az alatt, hogy jól működik.
Én úgy tenném fel a kérdést, hogy "Egy olyan fegyvertörvény csökkentené-e a gyilkosságok, erőszakos bűncselekmények számát?"
Nem tudom a választ, nem érzem úgy, hogy elég információval rendelkezem a kérdés megváloszásához.
Hogy őszinte legyek, azért érvelek a fegyvertartás ellen, mert én nem tartanék. Szerintem egy átlag embernek csökken a józan ítélőképessége egy feszült helyzetben, és többször használná indokolatlanul a fegyvert mint indokoltan.
Csak szerettem volna megmutatni, hogy a mérleg másik serpenyőjében is vannak olyan esetek amiket az általad linkelt statisztikák nem vesznek figyelembe.
"Egy olyan fegyvertörvény csökkentené-e a gyilkosságok, erőszakos bűncselekmények számát?"
Igen, ott van valamelyik kommentemben a statisztika.
Az meg, hogy te nem akarsz fegyvert, az a te dolgod. Senki se kényszerítene arra, hogy fegyvert tarts, ha nem akarod.
Lehet, hogy nincs közte szlovák statisztika,de az csak egy példa volt, írhattam volna németet, vagy svájcit is, a lényeg ugyan az.
De ne aggódj majd keresek neked egy szlovák statisztikát is, hogy megnyugodj.
Te hülye vagy?
Szerinted a csúzli nem alkalmas önvédelemre?
https://www.youtube.com/watch?v=ASLW2j2cesA
Csak hozzáteszem, ha 4cm-re belehatol a ballisztikai zselatinba az halálos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!