Legális fegyvertartás Magyarországon?
11/51 A kérdező kommentje:
Ha figyelmesen elolvastad volna a kérdésemet, akkor tudnád, hogy nem azt akarom, hogy bárkinek fegyvere lehessen. Csak azok tarthassanak fegyvert, akik átmennek egy alkalmassági vizsgán. Ezzel ki lehetne szűrni azokat, akik bűnözésre használnák a fegyvert.
Igen, az önvédelem jó, de mi van ha a fegyver idióta gyerekek kezébe kerül. Volt már rá példa, hogy játékból egy gyerek lelőtte saját öccsét. Tudom, ehhez felelőtlen szülők is kellenek, akik elől hagyják a fegyvert, de a felelőtlenséget vagy a figyelmetlenséget nem lehet egy teszttel sem kiszűrni.
2010. aug. 16. 15:21
aki akar, az tud szerezni fegyver. én speciel tudnék 40e-ért ak74-et egy tár lőszerrel
2010. aug. 16. 15:33
14/51 A kérdező kommentje:
Igaz, hogy történhetnek fegyverbalesetek, de ezeknek a záma elenyésző.
Az USA területén halálos kimenetelű balesetek főbb okai 2001-ben:
Közlekedési eszközök - 42.900.
Mérgezés - 14.500.
Esések, zuhanások - 14.200.
Fulladásos balesetek - 4.200.
Tűzesetek - 3.900.
Lőfegyveres balesetek - 800.
Nekem az évi 800 baleset is sok. Ami azt jelenti, hogy minimum 800 család élete megy tönkre évente. Sok esetben hallani, egy tini bekattan és 10-20 embert sebesít vagy öl meg az iskolában. Nem szeretném, ha az én gyerekemnek is ez legyen a sorsa, engem nem vigasztalna, hogy autóbalesetben vagy betegségben több ember hal meg. A bandaháborúkról már nem is beszélve.
2010. aug. 16. 16:43
16/51 A kérdező kommentje:
De akkor a kocsikat miért nem akarod betiltani? Hiszen sokkal több ártatlan ember hal meg miattuk, mint a legálisan trtott lőfegyverek miatt.
Az ilyen iskolai lövöldözésekről már írtam nemrég, olvasd vissza.
A bandaháborúkat pedig illegálisan tartott fegyverekkel vívják.
Mert, a kocsikat nem csak azért használjuk, hogy más emberekben kárt tegyünk vele, hanem, hogy gyorsabban jussunk el vele A pontból B pontba. Bár, ha engem kérdezel sok autót kellene kivonni forgalomból.
2010. aug. 16. 16:57
Na, kérdező, ezzel az autós mondatoddal el is árultad az értelmi szintedet, már megbocsáss...
2010. aug. 16. 16:58
19/51 A kérdező kommentje:
A lőfegyvereket sem csak ártatlan emberek kivégzésére lehet használni. Nem véletlenül hívják ÖNVÉDELMI fegyvernek. Ahhoz, hogy megvédd magad egy támadótól sok esetben elég, ha csak megmutatod a fegyvert. Az átlag bűnöző elrohan a fegyver láttán.
20/51 A kérdező kommentje:
"Na, kérdező, ezzel az autós mondatoddal el is árultad az értelmi szintedet, már megbocsáss..."
Szerintem ez az értelmetlen benyögés (mert értelmes hozzászólásnak nem nevezném) sokkal inkább árulkodik az értelmi szintedről.
Kapcsolódó kérdések: