Legális fegyvertartás Magyarországon?
"Csúzlit engedély nélkül is tarthatsz, meg légpuskát is."
A csúzli meg a légpuska célbalövésre jó, de önvédelemre hasztalan.
Szlovákiában és Finnországban is ugyanolyanok a fegyvertartási engedélyek, mint az USA-ban, tehát nem kell a tengerentúlra menni, hogy szétnézzünk, mi lenne ha...
És ebben a két országban sem történnek naponta bekattant emberek által elkövetett tömegmészárlások. Itt börtönbe is csukhatnak, ha agyonlövöd éjszaka a betörőt, de az említett három országban nem. A fegyvertartási törvények enyhítése mellett a magántulajdon védelmének szigorítását is meg kellene fontolni. Ez sem arra vonatkozna, hogyha valaki a kerítéseden belülre jön nappal, akkor a tornácról agyonlőheted, de mint mondtam, éjjel a betörőt, aki már tizedjére jön a héten elvinni, amit talál, talán utána még megkötöz, megerőszakol, kinyomja a szememet, stb, jó lenne lelőni.
"Azért tegyük hozzá hogy Amerikába sem minden államban van olyan szabad fegyvertartás mint mondjuk texas vagy california.Ezekben az államokban gond nélkül tarthatsz .50-es kaliberű puskát míg főleg a keleti parton egy pisztolynál vagy félautomata géppisztolynál komolyabb fegyvert nemigen lehet tartani."
Így igaz, de szerintem senki se állította ennek az ellenkezőjét.
"És azis tény hogy M.o.-ra nem kéne és nem is lehet ráhúzni egy Amerikai törvényrendszert.."
Nem kell betűről betűre lemásolni pl. a texasi fegyvertörvényt, de ami működik Szlovákiában, az nálunk miért ne működhetne?
Ha megnézed az amerikai statisztikákat, akkor kiderül, hogy egy önvédelmi céllal tartott fegyverrel nagyobb valószínűséggel lőnek le családtagot, mint betörőt.
Szerintem kifejezetten rontaná a közbiztonságot a fegyvertartás.
Kb olyan mintha késeket osztanál óvodás gyerekeknek, hogy meg tudják védeni magukat egymástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!