Akik jobboldalinak vallják magukat és a tekintélyelvűséget preferálják, hogy fér bele nekik például a pápa undorító módon való szidalmazása, gyalázása?
Ezt te meg tudod ítélni? Ki vagy te, hogy ilyen szintű tudást érzel magadban, ami ilyen dolgok kijelentésére is feljogosít téged? Nevetséges vagy.
Ez nem igaz.... mégis hol írtam, hogy "libsi ateista" vagyok?! Mert tudtommal sehol. Ezek után pedig nem tudom, mégis honnan veszed, hogy én ateista vagyok? A pápát pedig a "jobboldaliak" is minősítik, ráadásul ideológiai alapon, nem pedig Jézus tanításai alapján. Hogy ki a jó keresztény, nos.... nem hiszem, hogy te meg tudnál győzni arról, hogy a mai képmutató politikusok, akik a kereszténységgel próbálnak szavazókat keríteni maguknak, továbbá a Bayer Zsolt-félék a jó keresztények, de felőlem próbáld meg: magyarázd el nekem, miért éppen ők a jó keresztények, de mindezt szigorúan csak és kizárólag az Úr Jézus Krisztus tanításaira támaszkodva! Kíváncsi vagyok, mit hozol össze....
És mielőtt még folytatnád azt az ostobaságot, hogy "ballibsi ateista" vagyok, elmondom: nem vagyok ellenzéki, ők is csak akkor dobálóznak a kereszténységgel, ha a politikai ellenfelet akarják támadni. Tehát ők IS csak eszközként tekintenek a vallásra, ugyanúgy, mint a kormánypárt. Egyik se jobb a másiknál. Ezek után ne nevezz "libsi ateistának", ha kérhetem. Lehet, hogy különösnek tűnik, de lehetséges olyan is, hogy valaki se a kormánnyal és annak narratívájával, se pedig az ellenzékkel és annak narratívájával nem szimpatizál. Ezt értsd meg. A mai politika olyasmi, amiben nincs értelme hinni, egy narratívában és ideológiában sem. Egyébként is, rövid életű dolgok ezek: ötven vagy száz év múlva a kutya nem fog emlékezni a FIDESZ vagy az ellenzék, továbbá a radikálisabb baloldaliak/progresszívek narratívájára sem, ezek mennek szépen a méltó helyükre, a történelem szemétdombjára. Keresztények viszont még lesznek ekkor is (hogy mennyien, az más kérdés).
"Lehet, hogy különösnek tűnik, de lehetséges olyan is, hogy valaki se a kormánnyal és annak narratívájával, se pedig az ellenzékkel és annak narratívájával nem szimpatizál."
Vigyázz, ha ezt egy ellenzéki olvassa, hamar fideszesnek leszel bélyegezve.
"Keresztények viszont még lesznek ekkor is (hogy mennyien, az más kérdés)." Sajnos ha ez a jelenlegi pápánkon múlik, egyre kevesebben. Merthogy őszentsége
finoman szólva nem a kereszténység védelmét tűzte ki céljául. Aki pedig ezt támogatja, az libsi keresztényellenes. Az ateista talán tényleg nem a megfelelő szó, ateistaként is lehet valaki tisztességes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!